søndag 6. mars 2011

Rundering – endelig... ! :D

Kunne hatt nesten samme overskrift som for 2 innlegg siden – Ambivalent.... ;P

Jeg er visst ett lite rotehue for tiden. Først meldte jeg meg på runderingstrening – og skamgledet meg til endelig å få trene på rundering igjen, så oppdager jeg at ingen andre skal til Dale for å rundere og melder meg av treningen. Dette fordi det var «fullt» på Tjessheim og bare 2 stk som skulle til Vigreskogen (jeg trenger for tiden 3 medhjelpere, for å få skikkelig utbytte av treningen). Så jeg ga opp treningen denne lørdagen og begynte å planlegge for meg selv. Tidlig lørdag morgen får jeg en melding av Gro Elin at hun også skal til Vigre (hun hadde ombestemt seg), og om jeg ville være med å trene. Gjett om jeg ville!! :D Visste det ville bli skamtravelt å rekke det – siden jeg hadde lovet å hjelpe Evind med «noe» (han skulle ha agilitykurs) og ingenting var «pakket» til trening. Jeg heiv meg rundt... – fikk Einar til å lufte Tara og Dewey (Takk Einar!! :) og kom sånn noenlunde i orden. Var i bilen før halv ti og rakk frem 10.05.

Vi var sist ut, likevel hadde jeg egentlig ikke fått planlagt treningen ordentlig, og jeg gjorde «tusen feil». Den største feilen var at jeg glemte at det er så lenge siden vi har rundert, og at jeg ikke gikk tilbake i treningen. Fy meg!!
Ficus var egentlig kjempeflink. Hun sprang og sprang – langt... og søkte bra, likevel ble det ikke funn på flere av de første slagene. Og jeg rotet det egentlig mer og mer til. Vinden var heller ikke til hjelp.... Heldigvis har man treningskammerater som kan gi beskjed. Så på slutten av første økt fikk jeg tilbake litt av kontrollen. Ficus fikk påvirkning i form av lyd, syn og til sist hare, i siste del av denne økta. Hun fant figurantene :)

Det viste seg at folk er litt «redde» for å gi meg tilbakemeldinger fordi jeg «kan så mye». Det er jo bare tull! Det er lett å se andres mangler, men ikke alltid like lett å se sine egne! Jeg har dessuten alltid noe å lære – også av nybegynnere – og jeg ønsker tilbakemeldinger, så denne dagen nærmest tvang jeg de jeg trente med til å «si noe». Det var veldig lærerikt, så TAKK!! :D
Morten stilte meg de samme spørsmålene som jeg alltid stiller andre – veldig bra å få en slik påminnelse – og jeg trengte det!

Etter pausen – og tilbakemeldingene, klarte jeg derfor i andre økt å være mye flinkere til å «hjelpe hunden til å lykkes». Nå gikk det veldig bra, syntes jeg. Ficus hadde vel et «blindslag» denne gangen også, men hun jobber flott!
Hun fikk påvirkning i form av forskjellige lyder – klapping og kvistknekking.

Noe annet som var overraskende positivt var at Ficus lekte så bra med begge figurantene – både Line og Ola (som også var dukket opp på trening her ;) Line lekte med pipefjes-ballene, og Ola med skinnfillene. Ingen godbiter i det hele tatt – og hun var egentlig overmotivert :) Det var så kjekt å se :D

Tusen takk Line, Morten, Ola og Gro Elin for en flott treningsdag – og for all hjelpen denne lørdagen! Jeg er sååå glad og takknemlig for at du – Gro Elin ringte meg i går morges. Takk!! :D

Ingen kommentarer: