tirsdag 28. juni 2011

Dewey og Eivind er tatt ut som reserve på landslaget til Nordisk - og 2 reserve til VM!

For en helg Eivind og Dewey har hatt!

De dro til Stav på Tretten på torsdag, sammen med vår gode venn Johhny - og Cindy, for å være med på landslaguttak. - Egentlig søkte Eivind vel mest for gøy, for med de råe konkurrentene han har, hadde han få forventninger til å komme med på noe lag. Men han kunne jo gjøre sitt beste :)

Det gjorde de også. De kom som èn av to ekvipasjer i stor, igjennom alle 11 løp (3 lagløp) uten en eneste disk. (Var ca 60 hunder med!) Det i seg selv er en bragd med en så stor og tung hund som Dewey. Desverre ble det noen riv og det trakk selvfølgelig ned på helheten. Eivind er likevel strålende fornøyd, han føler nå at de faktisk kan - hvis de jobber på lag. Hallooo!! De kom på 5 plass sammenlagt av Norges beste hunder!! Dewey har litt for lange svinger pga tyngden - og synker litt for langt ned på gress, har det vist seg gjentatte ganger. Dermed får han dårligere tid og flere riv en de beste, men Eivind gir ikke opp. Dewey er nå i sin beste agilityalder - og Eivind kommer i tiden fremover til å trene en del på vanskelige hoppkombinasjoner på gress... - så får vi se om det gir resultater.

Det har vært forskjellige utfordringer med Dewey. Han er ingen border eller belger...., og det er det mange som glemmer.... Til tross for tyngden så snur Dewey på femøringen - han er uhyre vàr på kroppsspråk (mer en en border!) og så lydhør at det er nifst. Utfordringen da er å gi rette signaler til rett tid - ellers blir det riv eller vegring. Men det er sannelig ikke lett når det "koker over" både for fører og hund ;P

Vi sleit lenge med oppgangen på feltet - for det hadde jeg rett og slett glemt å trene inn da han var liten ;P Likevel ser det nå ut som om vi sammen har klart å få kontroll på dette også, nå er det sjeldent han har felfeil :D Eivind og jeg prøver å finne løsninger på de problemene som oppstår - sammen, og det ser ut til å gi resultater. Jeg kjenner jo også Aussien - og Dewey spesielt, så da er det lettere å gi råd. Så selv om jeg ikke er så flink til å føre er jeg en ganske god observatør, og Eivind har hørt på rådene mine med hell :)) I tillegg er han veldig flink til selv å finne løsninger - og får vi kontroll på de lange svingene og riv på mykt underlag, så tror jeg Dewey blir farlig god :)

I alle fall så skal vi til Findland. Eivind og Dewey er tatt ut på landslaget som reisende reserve - til NoM (Nordisk Mesterskap) ! :D
De er også tatt ut som 2 reserve både til VM (Verdens Mesterskap) individuelt - og på lag :))

De flinke ekvipasjene som slo Eivind og Dewey og som velfortjent har fått plass på landslaget i stor er:
Bodil Mehl Wiik med Ted (Border)
Jørn Strøm med Tasha (Border)
Geir Grefstad med Bårdie (Border)
Jan Egil Eide med Cirkus (Malle)

GRATULERER ALLE SAMMEN!!

De i små og mellom har jeg ikke fått med meg alle av - så da legger jeg det ikke ut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så gøy! Gratulerer så masse! :-)
Hilsen Renate

Gerd Marit sa...

Supert! Lykke til med oppkjøringen og reisen til dere alle tre!

Liv sa...

Gratulerer til Eivind og Dewey!! Skikkelig gøy:-)

Ghita sa...

Tusen takk skal dere ha.
Dette var over all forventning for oss - så det blir knallgøy :D
(Eivind "svever" enda ;)