torsdag 18. august 2011

Første trening for Ficus etter sommerferien

Etter en lang ferie der Ficus var «bortsatt» i 2 uker – er det endelig hverdag igjen. Endelig fordi det er slitsomt med ferie ;P

Ficus har vært på ferie på Karmøy, der har hun delvis vært midlertidig barnevakt for Ronja Elen ;) Lene fortalte meg at Ficus ikke likte når Ronja gråt, da prøvde hun først å få Lene eller Einar til å reagere på gråten. Når ikke det nyttet så gikk hun bort og slikket på Ronja til hun tidde stille. Deretter la Ficus seg ned ved siden av Ronja og gjentok prossedyren hver gang gråten startet. Det rare er at det faktisk hjalp ;)

Ellers har hun visst tatt noen smokker – noe som nok ikke er så rart..., men hun leverte dem i alle fall fra seg ;)
Lene har hatt feltsøk med Ficus og det gikk visst bra ;) Ellers har de syklet, kastet ball, gått turer, hatt godbitsøk og Ficus har fått leke med Ruby. Einar og Lene har også trent agility med henne – skal bli spennende å se hvordan det går når jeg selv skal trene henne i det igjen..... Men selv om Ficus er snill og grei, så er hun visst i overkanten aktiv – syntes i alle fall Lene ;))
Ficus har forresten også lært «hals» på kommando – det skjedde ved hjelp av modellæring fortalte Einar meg. Ruby halset på kommando – og fikk belønning. Dermed gjorde Ficus det samme. Ikke dum den hunden nei ;))

Vi hentet henne hjem natt til onsdag (var hjemme ca 02.30) så gjett om jeg var spendt på hvordan det ville være å trene henne igjen! Hadde ikke ork/tid til å trene hele dagen, så derfor var forventningene til Nrh-treningen om kvelden = 0. Men jeg hadde ikke behøvd å engste meg :) Ficus runderte som bare det. Alle meldingene var fine (selv om hun slapp en gang inne hos meg var hun lynkjapp med å plukke bittet opp igjen – så det godtok jeg) og tilbakemeldingen fra Bjørn Erik var at Ficus gikk 20 – 30 meter lengre ut en hun måtte. Gjett om jeg er fornøyd :D Hun hadde 8 slag hvorav 2 var utilsiktede blindslag, i tillegg var det et rådyr i løypa (vi gikk i stiløypa på Sviland) - som ble observert flere ganger.

Takk for hjelpen Gro Elin (midtlinja), Ronny og Bjørn Erik (figuranter).


Da vi var ferdige med denne treningen dro vi ned i sandtaket for å trene fellesdekk. Det gikk litt treigt å komme igang – Ficus var ukonsentrert og spratt opp i sitt hele tiden før vi startet, så her er det skjedd «noe» mens hun har vært på ferie – for slik har hun ikke holdt på før ;) Til sist måtte jeg inn med dekk-bli og da gikk det opp et lys for henne og hun lå fint. Reiste seg en gang da Storm kom løpende over henne for å komme bort til Alva – men det er ok ;) Etterpå lå Ficus som hun skulle. Siste økta lå hun 5 minutter med skjult fører – og forstyrrelser kan man vel si det var nok av.... ;)

Likevel var hun litt overivrig og ikke helt lydig her, men men ;) Da jeg tok den skikkelige innkallingen kom hun som en pil – og da er jeg fornøgd :)

Takk for en nyttig felles-dekk-øvelse Sylvelin, Helen, Gro Elin og Bjørn Erik.

Ingen kommentarer: