søndag 30. oktober 2011

Endelig på Nrh trening igjen

I går klarte jeg endelig – endelig! – Å komme meg på trening igjen. Var først litt bekymret for at nok en trening skulle gå i vasken, da jeg så at treningen ble flyttet til Tjørn seint fredag kveld. Men så fant jeg ut at uansett ville jeg dra på Dale for å trene – om jeg så skulle være der alene, for det er ikke trygt for meg (kneet mitt) på Tjørn enda... Og plutselig fikk jeg en melding om at Kristin M ville være med – kjekt! Jeg begynte faktisk å få treningsabsinenser nå – for ikke å snakke om frustrasjonen som florerer for tiden!

Kjekt var det i alle fall å komme på trening. I tillegg til oss, dukket både Herman og Ronny også opp. Vi fordelte oss og la ut spor for hverandre. Ficus fikk først et vinkelspor på «den lille marka» som Herman la ut, så et mer vanlig spor på barmark. Sporene ble vel 2 – 2,5 time gamle. Vinkelsporet gikk ikke så bra – men som vanlig viste det seg å være min feil – som ikke hadde luftet henne skikkelig..... :( Det andre sporet gikk ganske bra – til det ble for mye forstyrrelser rett ved, av folk og hunder. Hun hadde hele tiden kontroll på spor nr. 2, hun ville bare ikke sette ned nesa, men tok det på overvær i stedet.... Tror det er en av veldig få ganger at Ficus ikke har hatt gjenstander i sporene, og det var kanskje en medvirkende årsak til at jeg ikke syntes at det gikk så bra. Men hva kan man egentlig forlange etter så lite trening? Jeg synes i alle fall at spor 2 gikk bedre en spor 1 – noe som også kan skyldes underlaget – jeg er usikker...., men synes å se en tendens til at Ficus går bedre der det er lite fert av vegetasjon enn der det er mye fert av vagetasjon. Kanskje bare en tilfeldighet, men....

Da alle hadde fått gått sporene sine, tok vi like godt ett lite overværssøk – siden det var så god vind denne dagen. Nå var vinden ganske skiftende, men det spiller jo ikke så stor rolle ved overvær – så lenge man forholder seg til det og legger figurantene deretter.
Ficus var 3 hund ut, og hun jobbet lenge et stykke nede ved elva – der det var en del terreng og steiner, men da hun ikke fant noe der, kom hun mot meg, men bråsnudde og løp så rett på figurant (som lå høyere oppe langs elva). Veldig kjekt å se hvordan hun jobbet. Nydelig melding og påvisning :) det samme skjedde ved figurant nr. 2. denne gangen fikk hun syn på figuranten før hun kom helt bort – men hun reagerte ikke hverken med bjeffing eller nøling. Meldte fint og kom inn til meg. Her slapp hun bittet litt før hun fikk lov, men allerede i det hun slapp tok hun det igjen – og da lot jeg henne få gå på påvisning. Det var faktisk så vidt man kunne se at hun hadde sluppet bittet.

Veldig fornøyd med treningen tross alt. Det var så kjekt å trene igjen, håper jeg klarer å gå neste lørdag også! :)

Ingen kommentarer: