mandag 3. oktober 2011

Helgens oppdateringer....

Tidlig fredag morgen dro Eivind og Dewey avgårde for å delta i Norwegian Open. Et agilityshow laget for og av utøverne.

Jag vet ikke hva alle resultatene ble, men for de spesielt interesserte finner dere i alle fall 1, 2 og 3 plassene på facebook. Seinere kommer nok resten på Agipro.

Dewey fikk i alle fall en 8 plass i agility (her skiltes 1 og 8 plassen med litt over 2 sekunder tidsmessig – godt man har elektronisk tidtakingssystem!) ellers ble det disk i hopp og 47 plass i åpen, lørdag. Søndag har jeg bare fått med meg en 6 plass i hopp. Eivind virket godt fornøyd, særlig fordi gutten fungerte som han skulle. Ingen som helst tegn til halting hverken forran eller bak :) Vi kommer likevel til å trene forsiktig i tiden fremover slik at vi er sikre på at han er helt i form, før vi hardtrener igjen. Men dette var i alle fall gledelig :)

Ficus og jeg tok oss, som tidligere beskrevet, en tur på Hellestø – og så fikk hun litt slalomtrening i hagen på ettermiddagen. Men lille smartingen, tror dere ikke hun forsøkte seg på sikksakk i stedet for slalom denne gangen! Hvorfor gå helt rundt pinnene hvis man bare kan gå inn og ut..... det er det jeg sier, hun er så utprøvende for tiden at jeg bare må le av henne. Her gjelder det å stå på sitt og ikke tillate det minste lille tull – for da er det gjort, er jeg redd..... Hun ble litt snurt da jeg ikke tillot denne type slalom, men vi kom oss på riktig spor igjen før vi gav oss :)

Lørdag var jeg figurant for A/Re – prøver i NRH. Hele 9 prøver ble bedømt. 5 spor og 4 runderinger. Jeg var fremme på Tjørn kl. 08.25 og fikk lagt ut et spor på 1 km i 10.00 tiden. Så var jeg siste figurant i runderinga. Er litt irritert på meg selv for at jeg sa ja til å være siste figurant, det er nemlig ganske kjedelig når man ikke blir funnet... i tillegg liker jeg å være første figurant, for da får man sett litt og det er alltid noe å lære av å observere andre.
Det ble en lang dag i bilen for Ficus. Hun fikk luftet seg litt før vi startet og så luftet Ritva henne midt på dagen – ellers satt hun bare i bilen helt til siste mann skulle ut på rundering. Da fikk jeg med meg Kaare på midtlinja, og Steffen og John som figuranter sånn at hun fikk gjort litt denne kjedelige dagen.....
Terrenget er nok tøft for en såpass liten hund, men hun tok seg frem og meldte greit. Hadde en gang der hun slapp bittet – mens hun gikk på do, ellers ikke noe tull i så måte. Hun gikk også litt kort to steder, men denne gangen tillot jeg det fordi det var veldig tungt for henne å gå (og det var blindslag) – vet ikke hvor smart det er, men til gjengjeld presset jeg henne til å gå ut der det var brukbart terreng og hver gang da, fikk hun også funn på figurant, så jeg håper likevel det var noe læring i dette. Hun virket varm (det var sommertemperatur ute), men ikke sliten da vi gav oss.
Jeg er i alle fall ganske fornøyd med økta – til tross for de to korte slagene. Fikk også noen tips fra Kaare som jeg skal «tygge» litt på.... kl. 17.30 begav vi oss på hjemveien....

Vi fikk som jeg allerede har blogget om, en ny hundefører etter disse prøvene og det var kjekt! Verre var det at 3 andre måtte gå av lista etter prøvene. Jammen er reglene beinharde her – men det må de jo være. Det kan stå om liv....

Søndag ble det bare en liten tur på Ficus for jeg kunne nesten ikke trå på foten (med det ødelagte kneet) Men vi haltet oss da rolig rundt turstien.

På ettermiddagen fikk hun trene litt lydighet og søk. Hun hadde en rå stå under marsj – jeg bare måpte, for dette har vi ikke trent mye av – men at hun fort tar til seg lærdom er under all tvil! Belønningen har nok veldig mye å si.... Apporteringen var også ganske bra, men fri ved foten forstår hun visst ikke vitsen med....
Etter lydighetstreningen måtte jeg finne på noe mer, for hun viste ingen tegn på å være sliten.... så da grov jeg ned gjenstander i en sandhaug. Hun måtte jobbe en stund og jeg hørte nesa gikk, men jammen fant hun dem :)

Eivind og Dewey var hjemme igjen fra Kongssvinger før 01.00 så det var ikke sååå aller verst...

Ingen kommentarer: