fredag 28. oktober 2011

Siste dag med trenerutdannelse hos Thomas Stokke.


Thomas og Sarek

Vi instrueres...

Ja da er vel «utdannelsen» fullført. Om vi bestod «eksamen» eller ikke vet jeg faktisk ingenting om! - Og det kjennes litt rart.... Grunnen til dette er at jeg ikke var med den siste dagen – da var vi i barnedåpen til det yngste barnebarnet vårt ;)

Jeg synes ikke selv vi har hatt den fremgangen jeg egentlig hadde planlagt, men ting skjer under veis og målet endrer seg. Vi klarte det i alle fall nesten. Jeg hadde som mål å ha tatt apellen i NRH før vi var ferdige – men det gjenstår som kjent to øvelser her. Fri ved fort og apport. Det er diverse grunner til dette – blant annet har jeg nå gått i 7 uker med vondt knee – og det blir verre for hver gang jeg belaster det – om det så bare er med en bitte liten tur... Og da sier det seg selv at det er vanskelig å trene.
Jeg har likevel hatt stor nytte av kurset – og det er det viktigste. En av grunnene til at jeg stortrives på kurset hos Thomas er at han virker som han er like utålmodig som meg ;P Det skal være fremgang når man trener! Jeg liker hans tenkemåte og treningsmetoder. Han er i tillegg flink til å forklare og har mange måter å løse ett problem på. Jeg melder meg gjerne på kurs hos han igjen! Jeg har nå fått «påfyll» i verktøykassa mi når det gjelder hundetrening – og det er knallkjekt, og gir ny motivasjon til videre trening. Jeg drar det jo med meg til alt jeg holder på med med hund – og det gir resultater synes jeg :)

Den siste lørdagen jeg var med var fokuset på konkurranse. Vi skulle trene på «innmarsj og oppvarming» samt «oppførsel mellom øvelsene» (dette var tydelig lydighet – men det er jo bare å overføre til alle andre settinger!)
Dette gikk veldig bra for oss. Ficus følger meg bra i denne settingen, selv om hun virker opptatt av de andre – men så har vi vel allerede ubevisst trent på det, pga at vi har konkurrert i agility.

Ellers var det for vår del øvelsene fri ved fot og apport.
Jeg hadde selv ganske store forventninger til at vi skulle få dette bra til i dag – men jeg ble skuffet.... Ficus kunne plutselig ikke konsentrere seg. Hun skulle bare bort til alle andre og jeg måtte derfor inn med dobbeltkommando :( Jeg ble ganske satt ut selv fordi hun var sååå ukonsentrert – etter at vi faktisk har fått det veldig bra til på trening. I tillegg går hun litt «frem og tilbake» i posisjon – ikke bra.... Men vi avsluttet bra da – med masse forstyrrelser i banen som vi ble kommandert rundt og nesten rett på. Til slutt var hun veldig flink :)

   

"Fri ved fot"

  

Apporten er en historie for seg selv. Her ble jeg også skuffet... Thomas la ut en sporline til Ficus som hun skulle apportere. Det ville hun ikke...., men hun prøvde å melde på den – og jeg klarte ikke dy meg – jeg jublet :)) Hun klarte å bære den inne hos meg, men hun ville ikke plukke den – og dumme meg jeg belønnet henne feil en gang – og mer skal det ikke til på det lille trollet.... :(
Etterpå sa Thomas at det kanskje ikke var så rart om hun ikke ville plukke den, for det er den lina de bruker i gjeting, så den luktet nok sau....

 
Denne skal ikke apporteres, mamma - den skal meldes på! 

Jubel for feil utført øvelse ;)

 Må eg.....

 Klarer det - men med hjelp....

Jeg må si at jeg er usikker på hva jeg skal gjøre fremover. Ficus er så flink på å apportere små gjenstander, og hun melder på store – skal jeg trene apport på store gjenstander eller skal jeg ikke....? Hver gang nå, når andre skal komme med en apport til henne er det en stor gjenstand vi får – også på apellprøven, så kanskje jeg bare må trene på det da? Hun lærer seg nok å skille, men jeg forstår ikke helt vitsen! Hvorfor skal man måtte både apportere og melde på samme gjenstand? Det forvirrer jo bare hundene vil jeg påstå... Et eksempel på dette er Caps. Den kan man få både som apportgjenstand og som gjenstand som skal meldes på i en teig/øvelse... Ja, ja. Vi skal nok klare det til slutt.

Dette er nok en av de minste gjenstandene Ficus har apportert.

Her ser man hvor liten den er.

Avsluttningsvis var det tannvisning (som vi fortsatt aldri har trent på....) og fellesdekk. Ficus var kjempeflink på tannvisningen denne gangen også – jeg forstår faktisk ikke at hun er det – siden vi aldri – ALDRI – har trent på det i det hele tatt. Men hun har jo trent bli....., og hun skal bli til hun får ny kommando – tror jeg har mye igjen for det... (selv om det nå ser ut til å kunne bli ødelagt på agilitybanen GRRR! Har kjeftet på Eivind for det....)

På fellesdekken lå hun så fint så. Hun var siste mann som fikk reise seg, og da ble de andre hundene lekt med/belønnet, rundt henne. Hun var også flink både på neddekk og oppsitt. Kjempefornøyd med det!

Tusen takk for en flott kurs Thomas, og takk til alle deltakerne som gjorde kursdagene enda kjekkere :)

6 kommentarer:

Isabelle sa...

Tips til å ikke slite ut kommandoen bli på agilitybanen, bytt den ut.

Hva med vent?
Kravene Eivind setter til Ficus på agilitybanen på startstrekken ser jeg ikke for meg er det samme som kravene dine for bli i lydighetstrening for eksempel? :)

Tren inn vent kommandoen på agilitybanen som kan kreve at hun blir værende på flekken men får lov til å for eks reise rumpa fra bakken, bevege en labb eller to osv :) Kanskje det kan være et fint skille for Ficus :)

Ghita sa...

Tusen takk Isabelle!
Tror du har helt rett i dette - i tillegg er "vent" kommandoen allerede en del av hverdagslydigheten - rett og slett en friere "bli" kommando og det bør derfor ikke være så vanskelig å overføre.
- Må bare få Eivind til å huske det også da..... ;P

Tone sa...

I godkjenningsprogrammet til NRH står det at gjenstander i teig skal være jakke, sekk ol, altså ikke små capser og det som mindre er...

Sitat:
"Det skal utplasseres èn figurant og et ukjent antall gjenstander, jakke,
sekk eller tilsvarende, i teigene."

Sitat:
"Melding på gjenstand, på størrelse med sekk, jakke eller tilsvarende."

Ghita sa...

Tviler ikke på at du har rett Tone - men erfaring fra hovedkurs stemmer ikke helt med dette...
- Men da har jeg bare å forholde meg til reglene - så enkelt ;)

Kristin og Hera sa...

Husker første helgen du hadde Ficus med på kurshelg. Vimsete og null konsentrasjon.:D Men gud hvor herlig. Og nå... herlighet. Du har gjort en kjempejobb med Ficus. Det fokuset og den utrolige arbeidsgleden. Dette er en hund jeg blir i godt humør av å tenke på. Er seriøst blitt nyskjerrig på rasen pga Ficus :)

Ghita sa...

Da har vi kanskje fått til noe likevel da.... - kjekt å høre! ;)
Ja, arbeidsglede har hun i hauger og lass - det skal jeg være enig i :)

Vi er også veldig positivt overrasket over rasen. Ficus er mer en jeg noen gang har drømt om. Hun er alt jeg noen gang har ønsket meg. Hun blir nok ikke den siste FR hos oss!