søndag 20. november 2011

Sånn går nå ukene....

Det blir så som så med trening for tiden, men vi prøver å få gjort litt hver dag. Det varierer hva vi gjør, men vi har vært innom både søksøvelser, lydighet og agility – så vi forsøker å holde oss i gang... Men jeg føler ikke det er så mye å skrive i blogen om – egentlig......

Ficus ville nok hatt mye mer trening enn hun får, men det er det ikke noe å gjøre med.
På agilitybanen tar hun helt av – ikke bare kjekt, men heldgvis så skjerper hun seg etter hvert. Når vi kjører på en grusvei så hyler hun av forventninger (da tror hun vi skal på Nrh-trening). Hun er begynt å «bompe» meg for å vise meg hva hun vil, vet ikke om det er vanlig for rasen – eller om det bare er lært av Dewey ;) Hun gjør det i alle fall.

Siden jeg har hatt litt vanskelig for å bevege meg i det siste, er agilitytreningen blitt ganske stillestående. Det betyr at vi har trent mye på momenter. Det er hovedsakelig slalom og felt vi har jobbet med. Ficus tar nå slalomen både fra venstre og høyre side og jeg kan gå til slutten av slalomen eller stå nesten helt i starten og hun går likevel hele slalomen selv. Det er jeg veldig fornøyd med. I dag klarte Eivind til og med å springe fra henne og hun gikk selv hele slalomen likevel. Dette er ganske bra synes jeg. Eivind gjorde det på oppfordring fra meg og ble faktisk positivt overrasket over hvor flink hun var – så treningen min har tydelig hjulpet :)

Felttreningen er mest vedlikehold av det som egentlig allerede er bra – for her tror jeg vi må jobbe med felt under fart – og det kan jeg ikke nå.

Men jeg trener litt føring rundt, mellom og over hopp hindere – der jeg selv står mest mulig stille, og det har vært veldig bra. Ficus har også blitt bedre på fremadsending, selv om det er mer å gå på her. Ikke så lett å trene det alene – og uten å kunne løpe ;P

Dewey har jeg trent litt avstandsføring på, i agilityen – noe som har gått overraskende bra :)
Det er jo Eivind som trener han mest i agility – men vi har skånet Dewey en del nå, for at han skal komme ordentlig i form igjen. Det har derfor ikke blitt så mye agility, men heller mange turer og litt lydighet/shaping.

I lydigheten har Ficus gjort det ganske bra i det siste. Hun har gått råbra «fri ved fot» men vi har ikke lagt på forstyrrelser enda – så den biten mangler. Apporten har også vært perfekt noen ganger nå, så det hjelper tydligvis å trene ;P Det vi hovedsakelig har jobbet med her er å apportere større gjenstander – og det har vi stort sett klart. Et par gjenstander har vært så kjekke at Ficus har stukket av med dem – men da er det bare å trene videre :))
Jeg er også begynt å trene litt på frivillig sitt, dekk og stå – ganske enkelt fordi jeg kanskje kan tenke meg å konkurrere med henne en gang – hvis vi fortsetter den gode trenden.... ;)
Er begynt med avstandstrening også – men her har vi litt igjen. Regner med at det kommer seg så snart jeg har fått sitt, dekk og stå kommandoen på plass.

Vet ikke om jeg har skrevet det før, men en dag tok Ficus lydighet klasse 1, klasse 2 og klasse 3 hopp – uten at vi noen gang har trent på det før! Hun er bare rå!!! :)

Dewey elsker faktisk å trene lydighet – så det er kjempesynd med all lyden. Men, men. Han har jeg prøvd å shape litt forskjellig – uten at det er blitt til noe enda. Den ene gangen prøvde jeg å shape han til å gå rundt bilen – da hoppet han opp på panseret.... - tror ikke Eivind ble så glad da jeg fortalte det.... ellers prøver jeg å shape han inn i ruta – men jeg synes ikke vi har fått de store resultatene. Tror jeg må skjerpe meg selv og bruke riktig rute (med ringbånd el.l.) – da burde det være lettere – tror jeg....
Neseprøve sliter vi med igjen. Dewey bare plukker vilt når han ser neseprøvene – men jeg har ikke gitt opp enda...

Ellers trener vi selvsagt søk i alle former. Både godbitsøk, gjenstandssøk og menneskesøk – forresten spor har jeg ikke trent denne uka, fy meg....

Ingen kommentarer: