søndag 26. februar 2012

Nrh Apellen bestått :)

I går da vi kom på trening viste det seg at en av de andre ville prøve seg på apellen – og Tone skulle dømme. Så da jeg ble spurt om å være med på fellesdekken, benyttet jeg sjangsen til å si at da ville vi også ta det vi manglet. Jeg har nevnt det tidligere – for andre dommere, men siden det ikke egentlig haster har jeg ikke stresset med det før. – Og så er det noe med nerver også da – uansett. (Jeg kvir meg alltid litt for å spørre….)

Vi la ut alle sporene våre først, noen gikk dem også – tror jeg, men vi hadde avtalt å møtes kl. 12.00 for å ta apellen.

Jeg var kjempe nervøs, for jeg må ærlig innrømme at det har blitt alt for lite trening i det siste. Men siden jeg hadde sagt at jeg ville være med, så måtte jeg jo bare late som ingen ting og gjøre det beste ut av tingene. Store forhåpninger hadde jeg likevel ikke…

Men Ficus overrasket meg. Hun lå kjempefint på fellesdekken (ja, hun ligger på siden, men så lenge hun ligger i ro er det likevel ok). Jeg har ikke trent ordentlig fellesdekk siden hovedkurset i sommer, men det er tydelig at ting likevel ikke er glemt :)
Deretter var det fri ved fot - for vår del. Ficus gikk ganske bra, men alt for langt fremme i hht min mening. Og i en helomvending var jeg for kjapp – så det ble nesten en «svenskevending» i stedet ;) Ja, ja hun fulgte meg bra og hadde fin kontakt til tross for en del forstyrrelser.

Apporten gikk bra nok. Det var for liten fart (når jeg sammenlikner med lydighetsøvelser), og alt for skeiv innsitt. Det skuffet meg, for hun har hatt noen veldig fine øvelser i det siste. Men hun satt i bli, hadde bra opptak, bar greit og leverte (slapp) da jeg fikk klarsignal - og sa takk.
Alt i alt tror jeg nok vi fortjente å bestå, selv om jeg selv ikke er 100% fornøyd med øvelsene.

Det var bare disse to øvelsene vi manglet etter hovedkurset, så nå er hele Nrh-apellen bestått J
Takk til dommer Tone som gadd å dømme oss – på sparket :)

Likevel det jeg er aller mest fornøyd med er faktisk Hugo sin kommentar etterpå, der han sa at Ficus hadde veldig bra kontakt til tross for alle forstyrrelsene :D Gjett om jeg har jobbet med det!
Etterpå gikk Ficus sporet sitt. Det var bare ca 370 meter langt, men ble 4 timer gammelt før vi gikk det. I tillegg var det to (!) sporleggere. Sporoppsøket gikk greit - og starten, men så sleit hun en stund. Her var det en sti og veldig vått. Da hun fant 1 gjenstand gikk det bedre, og videre gikk det veldig bra helt til slutten.

Jeg tror vi gikk over første gjenstand, og lurer litt på om hun først etter belønning av funn, forstod hvilket spor av de to hun skulle følge. Dette blir bare spekulasjoner, men det var så rart hvor stor forskjell det var på sporgåingen hennes før og etter funn… Vi fant i alle fall 3 gjenstander totalt.
Sporloggen...

Belønning i enden av sporet

Jeg var nok ikke helt fornøyd med sporet denne gangen, men nå når jeg tenker tilbake og husker at det var 2 sporleggere som gikk, så er det kanskje ikke så verst likevel… ;)

Meningen var å ta et sporopsøk også helt til slutt – men det glemte jeg ;P
Jeg er uansett veldig fornøyd med dagen :)

Ingen kommentarer: