torsdag 15. mars 2012

Mørkerundering

Planen i går var å bestå mørkerunderinga – det klarte vi ikke…. Snufs ;)
Jeg hadde meldt meg på laget til Sylvelin fordi hun hadde sagt seg villig til å dømme denne kvelden.

Først var jeg figurant for det opprinnelige laget til Sylvelin, og da det ble mørkt skulle vi så endelig til pers.

Figurantutsikt i skumringen

Ficus var sist ut, og hun var aldeles heltent. På 3 slaget feilmeldte hun. Jeg så at hun tok bittet ved en pose som lå litt inne på området. Helt satt ut sa jeg at det var melding – men på gjenstand. Jeg prøvde igjen og det samme skjedde igjen. Nå ba jeg henne påvise, – og det var posen hun påviste…… Grrrr. Dermed var løpet kjørt .

Må innrømme at jeg var helt satt ut, da Ficus ikke pleier å feilmelde. Hun røyk i bilen mens jeg tenkte meg litt om. De andre sa de så «tenkeboblen»…. ;)

Bestemte meg så for å be om å få en liten treningsøkt – var jo ikke mye Ficus fikk gjort. Gro Elin og Sonja la seg derfor ut og vi runderte.
Igjen fikk jeg feilmelding på feilmelding – og nå var det på fertsgroper og spor….  Jeg lot henne feilmelde, prøvde å følge opp ett par ganger, men skjønte så hva hun dreiv med, og lot henne holde på. Da skjerpet hun seg endelig. Og så fikk hun funn av Gro Elin. (Bra timing ;) Etter dette var det ikke flere feilmeldinger, men hun sleit med å finne Sonja (som lå langt ute), og hun slapp bittet inne hos meg og måtte gå på nytt da hun endelig fant henne. Jeg hadde faktisk vondt i magen da jeg sendte på nytt etter så mye tull, men jeg vet også at hadde jeg ikke gjort det så hadde jeg laget meg enda ett problem. Så det var med ambivalente følelser jeg gjorde det. Jeg nekter å vike fra det prinsippet mitt - tydelig bittslipp belønnes ikke. Det hender det kommer noen «på grensen» slipp, men da har jeg som regel rukket å si «takk». (Jeg er faktisk mindre streng med Ficus en jeg var med Tara. Hmmmmm……)

Mens vi runderte kom Frode med Bandit og Ronny gående mot oss på midtlinja (de hadde rundert før oss) Ficus virket ikke som hun brydde seg en plass – og det er jeg fornøyd med ;)

Hva kunne ha trigget feilmeldingen?
Veldig gode godbiter (som hun visste om), og som derfor kunne ha utløst feilmeldingen….?
Veldig kjekke figuranter i går….?
Nylig veldig lang rundering uten funn?
For mye meldingstrening på gjenstand? Ficus finner alle slags gjenstander med menneskelukt – også de som har ligget ute en stund, og for å prøve å dempe gjenstandsinteressen har vi til og med trent i søppelhauger nettopp for å unngå dette, - men hjalp det? Nei – ikke i går kveld i alle fall ;)

Jeg aner ikke, men tenker som så at hun fikk ingen belønning eller løsning på det tulle hun holdt på med i går, så sannsynligvis vil det ikke gjenta seg med det første – håper jeg….

-          Og gjett hvem som ikke skal trene melding på gjenstand på en stund…..! ;)

Uansett takk for hjelpen dommer Sylvelin.
Takk til figurantene på prøven - Ronny og Sonja.
Til treningsfiguranter Sonja og Gro Elin.
-          Og til «støttekontakt» Paul.

Ingen kommentarer: