torsdag 1. mars 2012

Søk i bygninger

I går ble det, etter litt frem og tilbake til slutt bestemt at vi skulle trene søk i bygg.

Så på vei til trening slapp jeg av Maia og Dewey ved kvadrat – de skulle møte Isabelle, Bella og Balder for å gå tur sammen. Det er første gang Dewey er med på sånn tur med denne gjengen, så vi var litt spente på hvordan det skulle gå. Balder er jo ingen trygg hanhund, og Dewey er ikke så glad i andre hanner, men det hadde visst gått veldig bra. Begge guttene hadde oppført seg eksemplarisk, etter hva jeg forstod J
Så kjørte jeg videre til treningen.

Vi ble 8 mann på trening (lag 2 og 3 var slått sammen) og vi startet med fellesdekk, for Runar og Tyson skulle ta apellen….

Ficus, Daisy og Tyson lå i dekk, mens flatten til Oddvar var forstyrrelse. Nå var han ikke den eneste forstyrrelsen da, for i det jeg hadde koblet av Ficus og skulle legge henne ned, er det 0 kontakt å få. Hun virket som om hun var i en helt annen verden – og jeg forstod ingen ting…., - før Tone sier: «vent litt, det er en kanin ved siden av Ficus». Og der, ca 1 meter ifra oss satt det en søt liten kanin, det så nesten ut som om den ville være med på fellesdekken  ;) – og ikke var den redd heller! Jeg heiv meg over Ficus (refleks) for å hindre at jaktlysten skulle ta overhånd. Tyson ble trukket vekk, og Tone «jaget» kaninen vekk. Så startet felledekken, Tone fortalte etterpå at det også hadde fløyet en kvakkende gåseflokk rett over hodet på hundene, og at en sporlegger hadde knekket greiner inne i skogen, så de fikk i alle fall forstyrrelser nok;) Uansett, alle 3 hundene lå så fint som bare det, og Tyson bestod apellen! :D
Ficus ble andre hund ut i dag. Vi la i vei da vi forstod at Tone og isi var ferdige. Ficus søkte villig vekk i bygg etter bygg. Det rare er at hun helt frivillig selv søkte opp og undersøkte bygningene, og vi har jo ikke trent mer en to - eller tre ganger før i bygning, og aldrig på denne måten!

Da vi kom til den ene lange bygningen ville hun ikke gi seg. Hun søkte og hun søkte og til slutt kom hun også med melding, men det var ingen der, (jeg både ropte og sjekket på radioen, og fikk etterpå vite at Steffen hadde klatret over flere steder der inne – 10 minutter før, så det var nok en del fert ja…).

Ja, ja vi dro videre og igjen satte hun av gårde og jobbet kjempebra i bygning etter bygning. Da vi kom til en liten «utedo» peip Ficus av forventninger, og jeg burde ha tatt signalet om at «det er noen her», men der ser man hvor lite jeg stoler på hunden min L Ficus gikk rundt og rundt bygningen og også nå ville hun ikke gi seg, men denne gangen kom det ingen melding. (jeg vil nesten si heldigvis – for da hadde jeg vel feilet henne – og det hadde i alle fall blitt helt feil), for joda det viste seg at Steffen var der - oppå taket! Dumme meg som ikke hørte på flinke Ficus!
Videre søkte hun også like bra, og etter kort tid fikk hun funn av først Oddvar, så Ronny.  Jeg var litt nær da hun fant Oddvar, og jeg så ikke om hun tok bittet eller ikke, men hun kom i alle fall mot meg uten, så da snudde jeg meg bare vekk fra figuranten. Dermed løp hun tilbake, meldte - og fikk gå på påvisning. Kjekk belønning for matvraket vårt ;)
Det var en knallkjekk trening. Ikke minst fordi jeg ikke ante hvor noen figuranter var, så vi måte jobbe sammen – Ficusen og jeg. Og nå fikk jeg  jo erfaring i at Ficus er trygg i mørket og i bygninger. Hun vegret seg ikke en eneste gang, men føyk av gårde med logrende hale. Forresten hadde hun et sted der hun stoppet  opp og bjeffet, det var på et skummelt, selvlysende skilt…. ;P

Sååå fornøyd med treningen J Takk for hjelpen alle sammen!
Så bar det avgårde for å hente Maia og Dewey på hjemveien. Da jeg skulle ha Dewey inn i bilen ville han ikke komme! Han ville heller være med i Isabelle sin bil! Utrolig! Det trodde jeg aldri skulle skje, så han har visst hatt det kjekt på tur J

Kahrma dronningen var hjemme med Eivind og «Pøbel Key», men hva de har gjort har jeg ikke fått med meg – bortsett fra at de også hadde vært på tur – og at Kahrma hadde vært på kattejakt, til tross for at hun kun skal gå i bånd og bæres opp/ned trapper… heldigvis virket hun ikke som hun hadde tatt skade av det, men det er jo skummelt da - når hun skal holdes i ro i 14 dager etter operasjonen.

Ingen kommentarer: