torsdag 19. april 2012

Teigsøk med Ficus

Denne onsdagen glemte jeg nesten hele Nrh-treningen. Eivind og jeg satt og skravlet ved middagsbordet – og tiden fløy…..
Så i hui og hast ble utstyr lempet tilfeldig inn i bilen – det endte bak der burene er. Ficus skulle så i buret, men var litt uvillig. Så sjekket hun ut utstyret som lå i bilen – og da var det ok, lile frekkas! ;)

På treningen ville nesten alle ha en form for teigsøk – og Ficus var 3 hund ut. Nå var det godt overtråkket i terrenget  - og det var helt som jeg ønsket J
Mitt ønske var egentlig ikke teigsøk denne dagen – men overvær. Jeg fikk en kombinasjon og var veldig fornøyd med opplegget J

Jeg tenkte litt hvordan jeg ville gå. Må fortsatt tenke på kneet mitt også, så helt taktisk ble ikke teigsøket, men godkjent etter hva jeg forstod på Kaare J Nå visste jeg jo at det var mye tråkk i terrenget fra før, derfor var det ingen vits i å prøve sporoppsøk – og det var heller ikke målet mitt med treningen.
Ficus satte av gårde i motsatt retning av meg – og jeg trodde først hun tok spor…., men så skulle hun bare på do. Jeg ropte derfor en gang og gikk i motsatt retning (pga vinden)  litt på skrå inn i teigen og fortsatte å gå litt sikksakk for om mulig å få dekket mest mulig terreng.  Ficus så ut som hun var på «tissetur» og jeg kjente irritasjonen bygge seg opp….., men jeg beit tennene sammen og klarte å la være å rope eller snakke til henne - og plutselig slo hun. Det ble ett langt fint slag på Kaare J Vi jobbet så videre og burde vel taktisk sett ha fortsatt i den enden vi var, men siden jeg planla lange overvær gikk jeg tilbake i teigen, mens vi samtidig fikk dekket nytt terreng. Så var vi nesten helt ved starten og jeg så at Ficus hadde fert av noe, for hun tok bittet og spyttet det lynkjapt ut igjen. Gikk så litt ut, men kom tilbake. Pga dette fulgte jeg henne da hun igjen begynte å gå ut – og nå fortsatte hun til figurant J Enda ett langt fint overvær – nå over ett hogstfelt, så det var bra jobba av Ficus ;)

Teknisk sett burde jeg vel nå ha gått langs vannkanten, men igjen, pga vinden – og at jeg ville ha overvær, så sjekket vi av det borterste området der vi hadde gjort funn, før vi gikk opp igjen og fortsatte fra startpunktet. Ficus slo da vi kom dit jeg hadde ligget figurant. Hun slo såpass mye at jeg regnet med funn, men neida – ingenting. Æsj, da var det fertsgropen og spor etter meg hun slo på – trodde jeg…..
Vi gikk videre, og Ficus kom med foten i bringkobbelet. Fikk løsnet det, og så stormet hun av gårde og sjekket ut «fugletitterhuset». Hun for ned igjen og plutselig skjønte jeg at det var funn. Usikker på om hun ble belønnet eller hva som skjedde, gikk jeg mot funnstedet. Hun kom mot meg - men uten bitt…., vi gikk så mot figuranten og jeg ropte om hun hadde meldt. Det hadde hun ikke…. Sendte henne på nytt og nå meldte og påviste hun.
Det som hadde skjedd, var at det var en kasse med ett eller annet «delikat» som hun stod og spiste av – og at hun rett og slett glemte vekk hele figuranten. Han hadde forsøkt å hindre henne også, men det nyttet ikke….. Hmmmm. Må kanskje til med Tone/Isi trening, men i stedet for at figurantene sitter med mat, så må de sitte med dritt….. Tro om jeg får mange figuranter da… ;P ?

Uansett, jeg har jo hatt problemer med melding når Ficus tror at jeg ser figuranten, så det kan også være en kombinasjon. Vi lette i hvert fall videre etter siste mann. Jeg gikk bevisst litt på småtoppene slik at det skulle være lett for Ficus å få ferten av figurant – hvis det var noen der.

Nå hadde vi vært igjennom hele teigen – grovt, men jeg visste at vi ikke hadde sjekket hele hogstfeltet godt nok (selv om hun burde ha fått fig på vinden hvis han lå der….), men vannkanten manglet – det sa jeg til Kaare og han var enig, så da gikk vi mot der hun slo og ikke fant noen, jeg hadde nå sterke mistanker til at det måtte være noen der. Og ganske riktig Ficus slo igjen, men kom ikke med melding. Jeg valgte derfor å følge på, for å sjekke ut om jeg kunne se hva som skjedde. Jeg oppdaget så figuranten i en tømmerstabel rett før Ficus (jeg stod da ca 2 meter ifra) og Ficus gjorde funn og meldte – selv om jeg stod så nær. Yess!!! :D Ficus hadde vært ganske nær figuranten flere ganger, men vinden var vanskelig derfor hadde hun ikke funnet han.
Jeg burde forresten ha skjønt tidligere at det var noen der – hvis jeg hadde hørt på Kaare som sa at «nå kunne det vært lurt med ett runderingslag» – men tok jeg hintet? Nei…..

Veldig interessant –og lærerikt for både Ficus og meg denne kvelden.  Endelig er vi i gang og trener på det som er kjekt :D Jeg er superfornøyd med Ficus. Hun hadde ingen «fertsgropmeldinger» og hun hadde fine meldinger der det var funn. Hun jobbet bra og selvstendig. Jeg får bare glemme den ene «selvbelønningen» hun hadde og fokusere på alt som var bra J
Takk til dere supre treningskammerater på lag 4 J

Ingen kommentarer: