onsdag 6. juni 2012

Første halvdel av uke 23...

Seint søndag kveld kom Eivind, Maia og hundene hjem. Det var en sliten gjeng....
I forgårs - etter styremøtet i Sbk, frøys jeg sånn at jeg ikke orket å trene... Dro i stedet hjem, kledde på meg og la ut ett spor til Ficus.
Så hadde Eivind og kommiteen for Agilityuken møte, og etterpå trente han alle 4 hundene i agility - tror de var hjemme i 23.30 tiden..... - jeg hadde lagt meg.... (- men at han gidder etter en laaang og slitsom helg - tur retur  Oslo/Drammen - Stavanger....!)

Sporet gikk vi så 14 timer seinere. Det ble litt mer vinglete enn det vi gikk etter 12.5 timer på Tjørn, men så var det i helt annet terreng, med stor sannsynlighet for overtråkk og kryssninger - både av hunder og mennesker....., sporet krysset også en velbrukt grussti - og i tillegg hadde det regnet om natta så jeg er superfornøyd med at Ficus klarte dette sporet (- og oppsøket!) Forresten var jeg veldig flink som ikke styrte henne (jeg husket ikke hvor jeg hadde gått, så jeg kunne ikke styre henne ;P )

Litt sportap er det her, men hun fant alle 3 gjenstandene (den første i starten, ikke markert)

Ficus jobbet kjempebra i sporet, også på stein/fjell og der det var lite vegetasjon. Det virket faktisk som om hun sleit mest der det var mye vegetasjon - og høyt gress....! ? Dette overrasket meg veldig, men da vet jeg jo hva vi må trene mer på......

Dewey og Kahrma fikk bare turer denne dagen - både av meg og av Eivind, men Key fikk en liten treningsøkt. Hun jobber ganske bra nå, men vi må jobbe i korte økter fortsatt. det er tydelig for meg at Key bruker hele seg når hun jobber, og at hun derfor fort blir mentalt sliten. Det gjør ingenting så lenge vi er klar over det - og hun er raskt klar til mer trening, etter en liten pause.
I tillegg er hun veldig kjapp til å lære. Nå er utgangsstillingen snart på plass og jeg har nok ikke trent på det mer en ca 10 ganger totalt! Bli/vent har hun ganske greit inne - må bare få strukket tiden litt mer (har ikke jobbet med det...) Key er en suveren hund å jobbe med, vi må bare passe på å ikke stresse henne for mye opp.... ;) Vi har jo også bevisst trent henne veldig lite - så får vi se hva det gir av resultater til slutt..... Flink er hun i alle fall!

Ellers vil Key helst bare være ute. Hun maser om å få gå ut så fort vi kommer innenfor døra. Derfor er hun veldig mye ute alene - og det går helt fint. Ficus stikker jo bare av......
Har forresten klart å holde Ficus innenfor gjærde i 2 hele dager nå - rekord!!! :D
Har prøvd å tette alle smutthull - og har oppdaget at bare jeg har ytterdøra stående oppe, så er det mye mindre sannsynlig at hun ikke stikker av :)

I går kveld slapp jeg forresten ut Key før jeg gikk på badet, og siden jeg vanligvi ikke gjør dette, så glemte jeg henne og gikk og la meg! Bråvåknet av at jeg plutselig husket på henne. Men Key lå så fint på trappa - uten en lyd.-  Likevel hun var glad for å se meg..... - stakkars liten.....

2 kommentarer:

Kathrine sa...

Hvilken app bruker du når du legger ut spor?:)

Ghita sa...

Slik gjør jeg det:
Henter inn dataene fra Gps`en, med programmet MapSource.
Klipper så ut den delen jeg vil ha (med utklippsverktøy) - og lagrer det som bilde. Deretter legger jeg bildet ut på bloggen.