lørdag 25. august 2012

Har hatt en kanon fin trening i dag - ved Stokkavannet!

I dag ble treningen helt annerledes enn tenkt. Dette fordi Bjørn og Siri skulle gifte seg – og vi skulle overraske dem utenfor kirken – da kunne vi ikke ha så lang vei fra treningen hvis vi skulle få trent litt også.

Det var Gro-Elin og Helen som hadde laget ett opplegg til oss alle sammen. Var veldig kjekt og lærerikt!
Ficus var første hund ut. Jeg fikk tildelt ett kart og skulle så gå til første skilt. Her skulle vi gå patrulje langs vei/sti og se om hunden reagerte på noe.
Post 1.
Vi gikk og vi gikk… - gikk til og med litt feil på en vei som ikke var avmerket på kartet. (Igjen glemte jeg å se etter ALLE detaljer, hadde jeg gjort det så hadde jeg forstått at det ikke var den veien.  Huh! Det er så mye å tenke på!!!)
Da vi kom til skilt 2 snudde vi og gikk tilbake, men heller ikke denne gangen slo Ficus på noe. Så plutselig kom det ett vinddrag og da satte hun av gårde og fant Oddvar som lå gjemt oppå en topp under jervenduken – nesten helt i starten av løypa.

Post 2 var funn av sekk ved veikanten, så sporoppsøk fra sekken. Dette hadde ikke jeg i hodet da jeg gikk (fordi vi skulle ha 3 poster og manglet en figurant…) derfor durte jeg avgårde mot neste post, fikk så beskjed om å gå tilbake og ta spor oppsøk fra sekken. Gjett om det kokte i hodet mitt? Jeg hadde ikke med utstyr til spor! Lot likevel Ficus jobbe – og joda det gikk veldig bra, hun fant figuranten J
Ved post 3 var vi midt inne i «hesteløypa», så det i seg selv var jo en utfordring. Siden det tok tid før Ficus fant første figurant fikk hun nå ett nytt forsøk. Og denne gangen slo hun med en gang. I tillegg skulle hundene ta spor oppsøk langs vei  - uten sporutstyr…. Ficus slo fint, men gikk av i en vinkel. Tok så sporet på nytt og denne gangen gikk det veldig bra.

På post 4 var det feltsøk etter en syklist som hadde mistet diverse. Ficus jobbet bra og fant en pedal under noen greiner. Disse greinene plukket hun først vekk og så hentet hun frem pedalen og gav den til meg. Flink jente! Hun søkte veldig bra men fant ikke flere gjenstander på de 10 minuttene vi hadde til rådighet. JEG fant en gasspatron, men den nektet Ficus å plukke, så jeg regnet med at det ikke var Helen sin (- noe som stemte ;)
Alt i alt en utrolig lærerik dag. Jeg var aldeles ikke forberedt (mentalt) på denne type oppgaver i dag, og det gav meg en liten ahaopplevelse. Pga dette gjorde jeg en del feil, men jeg tror jeg lærte masse av det.

Ficus meldte ikke så bra som jeg skulle ønske da vi patruljerte/gikk spor (hun virket usikker på hva hun skulle og slapp meldingen på vei inn mot meg) men jeg var nok heller ikke særlig tydelig på hva hun egentlig skulle….
Det jeg er veldig fornøyd med, er at Ficus jobber bra også om hun ikke har «riktig utstyr» på seg. Dette overrasket meg faktisk siden det virker som om sporlinen betyr mye for henne…..

Vi jobbet vel en time i strekk – og det er heller ikke Ficus vant til ut fra treningene, så vi lærte masse i dag. Jeg syntes dette er noe som vi burde gjøre mer av. Tror det var mye reelt i dette opplegget! Veldig kjekt å se at hundene fungerer selv om det er masse annet som skjer rundt dem. I dag var det turgåere – i alle aldre, joggere, syklister, biler, andre hunder, barnevognsprintere , utdrikningslag, fyrverkeri og noe som hørtes ut som skudd…..
Tusen takk for en kjekk trening Gro-Elin, Helen, Oddvar og Morten :D

Etter treningen kjørte vi i samlet flokk til Stokka kirke for å gjøre ære på Bjørn og Siri. Jeg hadde med meg Ficus, men hun reagerte faktisk mer en jeg hadde forventet på alle folkene som plutselig kom ut av kirka. Etter en stund gikk det bedre, men jeg tror faktisk det var mentalt slitsomt for hundene bare å være der.
Vi venter på Bjørn og Siri. Fotograf: Tone Larsen

Ingen kommentarer: