mandag 24. juni 2013

Vårstevnet i Bergen

Denne helgen var vi i på "Vårstevnet" = Agilitystevne i Bergen.
Både Maia, Eivind, jeg og hundene dro oppover i Cheveroleten, ved middagstid fredag.
Vi startet tidlig for å ha god tid, men det var kø hele veien - helt hjemfra og til Bergen. Så vi brukte litt lengre tid en tenkt, men, men.....
Vi hadde bestilt overnattning på en camping - i siste liten. Og var dermed blitt tildelt et bitte lite rom..... - men hadde flaks da vi kom frem, for de hadde akkuratt fått ferdig restaurert en hytte da vi ankom - og den fikk vi :)
Det hadde egentlig ikke vært så farlig, for på kveldene satte vi i grillhytta på Campingen og koste oss med de andre fra SBK, som bodde på samme sted.

Maia skulle videre til Torpomoen som leder av NKKU sommerleir, så hun dro videre oppover lørdag ettermiddag - men hun rakk å få sett noen av løpene våre først:)

Eivind skulle debutere med Key - som var 20 måneder på fredag, og jeg skulle gå med Ficus i klasse 3 Mellom - på mitt 3 dobbeltstevne.
Dewey var vi fortsatt usikre på hva vi skulle gjøre med, men da lørdagen kom og han virket frisk og fin, fikk han starte. Stakkars gutten har vært i ro i nesten en måned og så rett på konkurranse.... ikke helt rettferdig, men tror nok Dewey syntes det var kjekt. Det som var fint var at han ikke hadde mange riv selv om han har vært ute av drift så lenge. Eivind var flink og tok hensyn til han på lørdagen, men søndagen glemte han seg litt ut - så da gikk det ikke så bra......
Hinderne stod forresten på maks også så egentlig er vi fornøyde med gutten - etter forholdene :) Han kom igjennom begge løpene på lørdag (vi valgte å ikke gå lag med han da). Søndagen disket han begge - desverre.....
 
Key taklet det å konkurrere veldig godt. Jeg var faktisk imponert over henne. Hun har kun få ganger gått hele baner på et par treninger - og 2 klubbmesterskap.
Søndagen fikk hun ødelagt det ene løpet sitt av en sheltie (Musk ;) ) som kom løpende inn i banen etter henne - heldigvis gikk det bra og hun fikk starte på nytt.
Hun disket hoppløpet søndag fordi Eivind ikke klarte å hindre henne i å hoppe over langhoppet som stod veldig nært de andre hinderne, for en hund som henne - men ellers var det ett nydelig løp.
Lørdagen imponerte de stort. Et par riv og en vegring ble det vel - men hinderne stod på 60 cm og det har ikke Key trent på, så veldig bra :)
Kun en disk på 5 løp er bra for en helt fersk hund :) (Key kom igjennom lagløpet også :)

 Debutløpet til Key - og ja mamma er "fotograf" så kvaliteten ble deretter..... ;)

Ficus disket begge løp med meg lørdag - men kom igjennom lagløpet med Eivind. Det dumme var at hun disket ved å gå tilbake feil vei i slalomen begge ganger - og hun som alltid har hatt en veldig sikker slalom! Ja, ja vi får trene mer..... ;)
Søndag hadde jeg en kjempeteit førerfeil som gjorde at vi disket ved at Ficus hoppet feil vei over et hinder i hoppløpet, for bortsett fra det så var det et bra løp - mener jeg selv.
I agilityen safet jeg på vippa (vet Ficus av og til jukser der), så der mistet vi noen sekunder og så fikk vi en vegring på okseren fordi jeg var redd for muren og dermed trakk for langt ut til siden slik at hun gikk forbi, men denne gangen klarte jeg å få henne riktig tilbake og resten gikk bra :) Det ble med 1 vegring og dermed endte vi på 4 plass. Jeg er kjempefornøyd med det. Bare kjempeflinke hunder (med kjempeflinke førere) forran oss :D
Selv har jeg langt igjen før jeg kan kalle meg en flink fører, men det ser ut til at litt siger inn - sakte men sikkert ;)

Søndagen begynte selvsagt med regn, men så klarnet det opp i løpet av dagen og Ficus og jeg gikk en liten tur sammen med Kristin Måna og Mira (tervuren). Vi kastet litt ball i en myr (fordi her var det litt flatt) og så fikk hundene søke litt før de skulle løpe ;)

På ettermiddagen begynte det å bøtte ned. Vi var dassblaute alle mann - og banen var så våt at det endte med at SBK trakk alle lagene sine (4 store, ett lite og ett mellom). På 10 minutter var banen blitt en dam..., og 3 av mennene i SBK tåler ikke regn så godt :P (.... ert, ert....;) )

Turen hjem gikk bra, vi brukte ca 4 1/2 time med den store bilen og det er ikke så verst :)

Ingen kommentarer: