onsdag 14. august 2013

Sommerferie 2013, del 3 - litt av hvert....

Etter 2 uker her hjemme skulle vi ut "på hjul" igjen.
Denne gangen ville vi ikke dra på Campingvogna da det bare var Eivind, meg og Ficus som skulle i vei. Jeg laget derfor plass i Chevroleten slik at vi kunne sove der. Vi hadde med oss det meste av nødvendig utstyr + litt til....

Ca. 45 år gammel, men fortsatt helt brukbar :)
 
Og her oppbevarte vi tørrmaten :)
 
"Titt dei" - første stopp Karmøy ;)
 
Vi startet med en overnatting på Karmøy, slik at vi neste dag overraskende kunne dukket opp i kirken da vårt yngste barnebarn skulle døpes. Jørgen Bredo Olsen Fossum ble hans navn.

Resten av bildene ble så dårlige ....
Jørgen er baby nr. 2

Etter kirken dro vi videre mot Nord, med Mo i Rana som mål. Vi hadde tenkt å bruke minst 3 dager opp. Vi kjørte til Beitostølen første dag, men så dro vi pga drittværet som var, direkte til Mo neste dag.

Her er det fortsatt ganske bra vær :)

På Mo skinte solen - og vi ble møtt av mange glade fjes :)
Vi hadde noen fine dager sammen med familien der oppe, både før og etter bryllupet til Mai og Marina. Dvs dagen etter bryllupet var hele gjengen litt redusert, men koselig var det lell :)

Frokosten inntas også ute :)

Eivind og jeg sov noen dager i bilen og noen dager på et rom - alt etter hvor det var plass, er ikke så vanskelige vi ;)
Resten av gjengen sov på flatsenger på det store loftet til Mai og Marina. Vi var på det meste 13 som overnattet.

Mai og Marina har to store hunder, en Leonberger og en Leonbergerblanding. Men vi tok hundene med på tur første dag, slik at de fikk vennet seg til hverandre - og deretter kunne de gå løse sammen både inne og ute. Ficus og Amira (Leonbergeren) fant skikkelig tonen etter hvert :)

 Ficus og Amira

Mai og de firbeinte
 
Foto: Gro O. Hammer

Bryllupet var kjempefint, og helt annerledes enn jeg tidligere har vært med på. Begge jentene til Marina hadde gjort en kjempejobb med å gjøre i stand til bryllupet.

Litt av en "Minibuss" ;)
 
Mai kjører bryllupsgjestene til kirken selv :)

I kirken

 Brudepar og forlovere

Bordet er dekket i garasjen, som Mai og Marina har laget

Godt med plass her :)

Bryllupskaken skjæres

Ut på kvelden sang og fremførte alle tantebarna, som var til stede, 
"Hakuna Matata" for tantene sine :)
 
Maia, som ikke kunne være med,
holdt en tale via mobilen - som fikk de fleste til å bli våte i øyekroken.
 
- Og ja..., vi tre "store" søsken sang visst også for lillesøster ;)
Egen sang - laget over Vinni sin versjon av "God morgen Norge" ;)
 
Må også få skryte av Ficus hele bryllupsdagen. Hun stod i garden vi hadde med oss, og var bare ute på korte lufteturer. Det virket som om hun forstod at hun ble nedprioritert denne dagen, for hver gang hun hadde vært ute for å bli luftet, løp hun frivillig rett inn i garden igjen - det har aldri skjedd før.

Kreative løsninger når vi en mange folk :)

Ficus måtte prøve 4-hjulingen til Mai ;)
(Petter prøvde også - og han veltet nesten ;) )

Dagene derpå :)

Vi koser oss - dette er seint på kvelden :)

To gode venner

2 august (bryllupsdagen) var også 26 års dagen til vår eldste sønn - så han ble vekket på senga med gaver ;)

Even og meg

Ved midnatt: Far og sønn har bursdag.
Even 26 år og Eivind 50 år :)
(Foto: Gro O. Hammer)

Dagen derpå, 3 august var Eivinds 50 års dag og da fikk han kake av ungene :)


Da uken i Mo var over, dro vi videre mot Stav. Vi hadde god tid så vi overnattet på veien ned, og så fant vi oss en hytte på en campingplass ved Tretten der vi holdt til et par døgn. Dermed fikk vi utforsket Lillehammer by også - og brukt litt penger......

Her var det egentlig 2 regnbuer, men jeg klarte ikke å få tatt bilde av dem begge.

Bortskjemten har stjålet pappas pute.... ;)
 
I helgen dømte Eivind sammen med 4 andre dommere, og meningen var at jeg skulle løpe med Ficus de løpene Eivind ikke dømte. Slik gikk det ikke, for beinet som jeg ødela dagen etter bryllupet, ville ikke lystre meg. Allerede i første løp røyk det, dermed ble det "stand inn handler" som førte Ficus.
Ficus er ikke blitt ført av andre en oss - og Anita, som gikk med henne, har kun gått med små hunder, så at de kom igjennom alle hoppløpene er faktisk en bragd :) Ett løp med kun tidsfeil og 2 løp med en feil i tillegg. Agilityløpene disket de, da var ikke Ficus på nett.Hjemveien ble laaaaang. Både Evind og jeg var slitne, og han var nødt til å kjøre hele veien (det var ikke den opprinnelige planen...) så vi stoppet flere steder under veis og sov godt hele natten, i bilen - for siste gang, i alle fall for i år :) (Vi sov begge utrolig godt i bilen).

Siste natt i bilen - og kaffen er ferdig kokt :)

Ut på dagen på mandagen var vi endelig hjemme - og jeg er sliten enda. Stakkars Eivind som måtte rett å jobb på tirsdag..... 

Ingen kommentarer: