torsdag 5. september 2013

Endelig øyner jeg ett håp!


Da har jeg/vi denne uken jobbet videre med rundering - og for en rundering!
Tirsdag klarte vi å få til 80% av det vi jobbet med - men onsdagen var det vel nærmest 120% :D

Endelig øyner jeg ett håp - for en følelse!

Vi startet på tirsdag slik vi sluttet på lørdag - da jeg, etter å ha tenkt meg litt om, egentlig hadde sett "noe" positivt på lørdag også (selv om jeg nok ikke fokuserte på det i forrige innlegg ;)
Så det ble klapperekke igjen på tirsdag. Deretter gikk Ficus i bilen, og vi trente en annen hund før det var hennes tur igjen. Joda hun jobbet kjempebra! En gang gikk hun ikke som ønsket, men ellers var det lange fine slag :) Nå var det ikke mange slag hun fikk da - men de som var, er jeg fornøyde med :)

Onsdag fortsatte jeg på samme måte, men nå var det bare to figuranter - de forflyttet seg i den korte løypa vi hadde valgt. Ficus fikk "klapperekke" - så gikk hun i bilen som sist.
Vi startet egentlig "feil" denne gangen - men det virket ikke som om det hadde noen betydning for Ficus - i alle fall ikke negativt ;) For denne gangen klarte jeg nesten ikke holde henne igjen (verbalt) da hun skulle ut. Hun tjuvstartet 2 ganger og hadde ett utilsiktet blindslag. Hun fikk selvsagt lov til å tjuvstarte i denne settingen ;)

Hun hadde også denne dagen en gang der hun ikke tok bittet ute hos figurant, men da hun var på vei inn til meg, bråsnudde hun av seg selv og løp helt tilbake til figuranten, hentet bitte (kjempeivrig, fikk jeg tilbakemelding om) og kom inn til meg med det. Nå hold hun også veldig fast på bittet :) Figurantene lå på mellom 60 og 70 meter og Ficus gikk langt forbi dem mens hun søkte.
Hun fikk 4 funn og var helt rå både i søk og væremåte ellers. Knallkjekt!

Jeg har tidligere har sagt at vi må fremover - og gjentakelse er ikke noe for Ficus, så i 2 økt onsdag (ja, vi fikk to korte økter - heldige oss :) ble det klappepåvirkning mens hun gikk lydighet på midtlinja. Nåja...., så veldig bra lydighet var det ikke ;) Men det at hun "måtte jobbe hos meg" mens det kom klapping fra skogen, girte henne noe vanvittig opp. Da jeg endelig slapp henne, føyk hun ut som en rakett. Jeg har aldri sett henne så ivrig noen gang (er forresten ikke mange andre hunder heller som jeg har sett gå på den måten) GØY GØY, GØY! Jeg stod bare å måpte!

Lovet jo også å skrive litt om tanker jeg har gjort meg.
Det ene er at jeg ikke har valgt gode nok figuranter for Ficus. Selv om hundene skal fungere med alle, så må jeg nok velge mer nøye nå mens jeg skal trene opp motivasjonen igjen. Det er kjempeviktig at figurantene belønner slik jeg gir beskjed om - og det har jeg gjentatte ganger opplevd at ikke skjer.....
Det jeg ellers har tenkt litt på, er at kanskje Ficus ikke går langt nok ut fordi hun ikke er i god nok form? På tirsdag ga Nina meg akkurat det jeg trengte for å innse at dette nok er riktig - så da blir det kondistrening på Ficus (og meg) i tiden fremover. Ficus har jo også en del muskelknuter som vi går og får massert opp jevnlig - mulig det også virker inn noen ganger. Ikke vet jeg, men ulogisk er det vel ikke....?

Tusen takk for hjelpen Gro Elin, Helen, Nina og Bjørn Erik. Spesielt dere to siste, som virkelig har gitt meg troen tilbake :D
 

2 kommentarer:

Tone sa...

Så flott Ghita!

Og klart at vondt i muskler/muskelknuter, samt dårlig kondis, kan gjøre at hun ikke yter maksimalt...

Lykke til med planen fram mot A prøvene :-)


Ghita sa...

Takk :D