mandag 9. september 2013

Oppsummering - resten av uke 36

Fredag våknet jeg av at Eivind litt "halvhysterisk" vekket meg med beskjed om at Dewey hadde hoppet ut vinduet om natta (må ha vert om morgenen - for jeg var ute med alle 3 klokka 05.00 - fordi de var så urolige).
Eivind så han i speilet på bilen da han skulle på jobb.....

Dewey har denne sommeren blitt livredd tordenvær - aner ikke hvorfor. Vinduet på hunderommet stod oppe og Dewey valgte å hoppe ut da det bråkte som verst - jeg sover ekstremt godt i sånn vær.....
Det har aldri skjedd før. Er ca 5 meter ned, der han hoppet - og masse hagemøbler i tre under. Han hadde råflaks at han ikke ble alvorlig skadet.
Vi dro til dyrlegen med en gang de åpnet. Her ble Dewey gjennomrøntget. Alt så bra ut men bløtvev, sener og muskler hadde nokk fått noen smell.
Dyrlegen var forresten overrasket over hvor fint skjellettet til Dewey var - han er tross alt snart 9 år og brukt aktivt. Hofter og alle ledd var bare nydelige - DET er godt å vite :)

Nå er Deweygutten sykemeldt i minst 10 dager. Han må få denne tiden på seg slik at kroppen heles ordentlig. Han går også på smertestillende. (Han skreik da dyrlegen undersøkte han).
Men godgutten hadde voldsomme forventningsbjeff da vi kom inn til dyrlegen - så det er tydelig at han vet at her får han hjelp.
Han hoppet også selv opp på røntgenbordet - og la ene labben på røntgenplata, før jeg fikk sukk for meg. Da var han allerede godt neddopa og stod og sjanglet ved siden av meg. Skulle tro han skjønte hva han skulle  ;)
Nå skal Dewey igjen bare ha tisseturer. Rett ut og rett inn - det er et hardt liv for han....

Hele dagen min gikk til Dewey på fredag, derfor måtte jeg få gjort en del ting på lørdag - dermed gikk hele Nrh treningen i vasken....
Jeg ville likevel trene, så jeg startet dagen med en kickbiketur med de to jentene (etter lufting). Deretter la jeg ut et spor til Ficus. Så var det hjem og ordne i stand en del rallyting til dømming søndag. På ettermiddagen ble det asfaltspor på begge jentene. Jeg la ut fire spor på alt fra 20 - 70 meter. Liggetiden på Key sine spor ble 15 og 20 minutter - hun har aldri gått asfaltspor før, men hun satte nesa i bakken allerede ved bilen og dro på riktig spor. Jeg er imponert over henne :)
I andre spor fikk hun også 3 vinkler - men det taklet hun lett!

Ficus durte også av gåre i sine spor. Sporene hadde en liggetid på 35 og 40 minutter. Hun dro sånn i sporlina at jeg nesten ikke klarte holde henne. Jeg ble helt satt ut. Denne gangen jobbet hun virkelig knallbra. Ingen forsøk på å finne sporet i grøften heller. Ficus jobbet med vinkler som en liten helt, midt på asfalten. Jeg er super imponert og stolt over henne - dette var over alle forventninger :)
Som belønning fikk jentene "feltsøk" - og begge to var flinke :)

På kvelden gikk vi så det sporet jeg først hadde lagt ut. Det var på ca 200 meter, men det gikk i beferdet område - også over sti.
Da vi startet merket jeg med en gang at det hadde vært andre i området, for Ficus slo på spor om og om igjen - og det var ikke der jeg hadde gått..... Så endelig fikk hun satt seg på mitt spor og da bar det av gåre helt riktig. Hun hadde et par sportap, men hun fant raskt sporet igjen. På slutten gikk sporet rett forbi en bygning med full fest ute..... og da hun gikk av der, ledet jeg henne inn på sporet lengre oppe - hadde rett og slett ikke lyst å utsette henne for noe tull mens hun gikk spor.
Jeg er superfornøyd også med dette sporet. Jeg klarer å lese henne bra nå. Jeg tror også at jeg er begynt å se forskjell på når hun går ferske spor og når hun går gamle spor - men det må jeg jobbe litt mer med for å bli helt sikker. Sporet hun gikk ble litt over 9 timer (da kunne jeg ikke vente lengre, av diverse årsaker)

Søndag dro jeg tidlig hjemmefra for å dømme et dobbeltstevne i Rally. Sted - Haugesund.
Det va en flott gjeng  med deltakere - i alle 4 klassene, som alle gjorde sitt beste i banen. Noen var litt uheldige..., og mange gjorde det veldig bra! Det ble en lang, men fin dag :)

Hjemme hadde Ficus gått to feilfrie løp i respitten med Eivind - så da må jeg vel være fornøyd med henne denne dagen også ;)

 

Ingen kommentarer: