lørdag 2. august 2014

Praktisk trening - med Key.....

Nok en gang stod jeg uten hund - og hadde så lyst til å trene...., så med tillatelse fra "innsatsleder" dro jeg på trening med lille Key.

Jeg tenkte at det kanskje var laget ett spesielt opplegg for nybegynnerhundene - siden alle kunne melde seg på denne treningen, men neida - her måtte alle stille likt.... Både A -godkjente, B -godkjente og nybegynnere....

Ja, ja. Det var jo bare å prøve..... Key har vært med på 4 treninger totalt - 1 NRH og 3 tirsdagstreninger, men jeg har jobbet hjemme med apportering og løsbittmelding på gjenstand. Likevel forventningene mine var lik 0.
Jeg fant ut at jeg fikk bruke mine egne - tidligere erfaringer, og gjøre det beste ut av situasjonen.

Søket foregikk på Gramstad - opp mot Dalsnuten. Og det var maaaaange folk ute og gikk tur i dag.
Vi startet som sistemann og fikk tildelt teig 7.... Jeg valgte å avsøke teigen på høyre side av grusveien (som gikk midt i teigene) først.
Pga. Den var minst, og da kunne vi jobbe med vinden nedover på motsatt side etterpå. Jeg så ingen vits i å gå på veien da vi kom til teigen vår.
Key jobbet ganske bra, men gikk ikke så langt ifra meg som jeg hadde trodd - men det er ok, hun har jo 0 erfaring i dette. Jeg trasket derfor avgårde og brukte synet mitt mens jeg forsøkte å lese Key.

Etter en stund sa jeg meg ferdig med den siden. Vinden var bra og Key hadde ikke "slått" nevneverdig på noe. Da vi skulle over på motsatt seie måtte vi etter en stund over ett gjære. Vi kunne gått rundt, men da ble det å tråkke i samme spor - det var det ingen vits i. Vi kom oss over og her søkt Key veldig bra. Hun slo noen ganger og jeg fulgte på der det var mulig, men ingen funn - bortsett fra turgåere......
Den ene gangen slo hun så overbevisende at jeg fulgte henne inn i naboteigen, men så hørte jeg to andre hundeførere som snakket og forstod at det var dem hun hadde slått på. Godt jobba var det nå uansett.

Da vi var ferdig med teig 7 skulle vi avsøke teig 8. Det var rundt Revholstjørn. På vei til teigen møtte vi en dame som passet beskrivelsen til den savnede. Jeg tok derfor kontakt med henne - og joda, det var Therese. Meldte fra til Ko - og fikk beskjed om å fortsette søket i teig 8, men å sende Therese inn til Ko (tror ikke hel på at det var slik det ville foregått "i virkeligheten" - men helt ok).

Vi sjekket nøye - også helt i vannkanten, men det eneste vi fant var en del turgåere - og 2 barnevogner. Den ene meldte vi inn som funn, men da det var uaktuelt valgte jeg å bare markere den andre - uten å melde fra til Ko.

Så returnerte vi til Ko - for en matbit, og ny tildeling av teiger.

Etter pausen (og lufting av Dewey som også var med), skulle vi få teiger med funn i.
Jeg fikk tildelt teig 3 og jobbet igjen på høyresiden (av grusveien) først, fordi det var så mange turgåere i området på motsatt side. - Men her var det vanskelig å ta seg frem - og jeg savnet å kunne sende Ficus ut på slag..... Jeg visste derfor at vi ikke dekket godt nok, men jeg valgte å følge planen min om å ta det siste stykke på høyre side til slutt (fordi vi uansett måtte ned på veien).  Og så ser jeg Key slår og en person som sitter på en benk - det ligner den savnede og jeg følger på Key, joda det var henne!

Vi får så beskjed om å forflytte oss til teig 6. Her var det enda vanskeligere å ta seg frem på høyresiden enn i teig 3, så vi avsøke ytterkanten på høyre side først. Igjen var jeg jo nødt til å gå sammen med Key - selv om jeg forsøkte å sende henne ett par ganger. Jeg tenkte at jeg fikk ta resten etterpå, men så jobbet Key på noe på motsatt side av veien - og jeg fulgte på. Dermed gikk vi glipp av ett funn...
Vi ble nemlig ikke ferdige med den teigen før Ko kalte meg opp. I det samme slo Key noe enormt, og jeg ba Ko vente. Så tok jeg kontakt igjen og sa vi kunne trekke oss ut, slik at de to andre hundeførerne (som jeg visste skulle inn i teigen), kunne overta. På vei ut gikk jeg i den retningen Key hadde slått og jammen slo hun igjen - og denne gangen var det funn av en kjelerdress. Jeg meldte fra til Ko og fikk beskjed om ta funnet med meg inn.

Dette funnet reddet dagen for meg, for jeg hadde blitt mer og mer usikker på om det var avslæring vi hold på med, for fra å ville oppsøke alle turgåere i starten - overså Key dem helt på slutten av dagen.... Heldigvis har vi en ganske god innkalling på Key - som regel....., derfor var det aller siste funnet en kjempegod opplevelse for meg - og for Key.

Takk Trond og figuranter for flott - og lærerikt opplegg :)

Ingen kommentarer: