mandag 30. august 2021

Koronavalpen Rockrose


Enda ett år er gått siden jeg blogget.....

Mye er skjedd, men jeg blogger så og si ikke lengre. Jeg har rett og slett ikke hatt motivasjon. Treningene med hundene går heller tregt pga helsa, og jeg føler ikke for å skrive så mye om det. Det er blitt mye impulstrening når formen er god nok til det.

I dag vil jeg starte med å fortelle litt om Rockrose. Hun ble en koronavalp på alle måter. For det første fikk vi henne da hun var fire måneder, for det andre kom hundesykdommen etterfulgt av korona. og til sist har jeg hatt et par år der jeg har blitt stadig dårligere. Rockrose fikk derfor en veldig dårlig start hos oss. Rasen krever mye sosialisering og miljøtrening helt fra start, noe vi ikke klarte få til.

Nå jobber vi med å få henne på rett kjøl igjen, jeg har nemlig på ingen måte tro på at det er medfødt. jeg fikk en helt herlig valp da jeg hentet henne. Problemet er at Rockrose er redd andre hunder og noen mennesker. Dermed bjeffer hun og prøver å jage dem vekk. I tillegg er hun en gjeter med vokteregenskaper. Vi jobber og jobber med det, men får dessverre tilbakefall innimellom.
Rockrose er en herlig hund, men hun burde nok ikke vært i en flokk.
Godtar hun deg så elsker hun deg med hud og hår. Hun omgås alle familiemedlemmene våre (som etter hvert nærmer seg 30 i tallet med stort og smått - fra 3 til 79 i alder). Hun klarer å omgås de fleste av hundene våre, men trives ikke med mange hunder rundt seg. Rockrose og Myija er ikke venner og holdes helt adskilt.

Rockrose blir stadig bedre og tryggere, så vi gir henne ikke opp. Nå går hun og jeg på Dog Trainer Master Class 2021 hos Elòise i Dogs Will. På første kurskveld virket hun å stortrivdes og hun jobbet godt sammen med andre (ukjente) hunder rundt seg. Så jobber vi godt nå, håper jeg at hun kan starte på konkurranser neste år.


Rockrose på kurs juli 2021.


Ingen kommentarer: