mandag 5. januar 2009

Tur


Her er gjengen vår samlet - på ett bord..... Fra venstre: Kahrma, Dewey, Tara, Kiara, Athena og Pearl.

På årets 5 dag, ble det ”bare” tur på hundene. Det var en nydelig kald dag, – 7 grader midt på dagen! - og alt for glatt til å trene agility…..


Dewey poserer.


Her var Dewey på vei vekk fra oss på egen hånd, det er så sjeldent det skjer at Kristin kommenterte det ;-) Jeg ropte på han, og så sendte vi de andre hundene for å hente han (vi står på andre siden av vannet).


Kahrma, Kiara og Pearl, har sjekket vanntemperaturen ;-)

Jeg gikk en god tur sammen med Kristin på dagen, og Maia gikk en tur med hundene på kvelden - så de har fått brukt litt energi ;-) Sammen med Kristin sine hunder sprang de som galne, selv Tara var ulydig da vi satte dem i sitt og bli (før ”fri” kommando). Derfor måtte vi kalle dem tilbake og starte prosedyren på nytt – noe som var veldig hardt for alle, men særlig for Kahrma og Pearl….


Endelig ett godt bilde av Tara :-)

Det er tydelig lenge siden sist vi gikk tur på Tananger, i alle fall mine hunder. De gikk til tider helt ”bananas”. Men det er herlig også å se gleden når de får lov til å løpe som villmenn :-)
Hundene sleit litt i dag, siden de ikke fant så mye vann som vanlig, og jeg tror nok kulden også gjør dem tørste. Det er uvant med såpass kulde, samtidig som de bruker energi. – Men de likte tydligvis været, bare synd det ikke var litt snø også. Dewey prøvde å grave seg ned/rulle seg i den rimen som var, men det ga dårlig resultat ;-)


Dette er egentlig på slutten av turen, men de er fortsatt klare til lek og aktion ;-)


Her er Dewey oppå ca. en meter høye paller - for å få belønning selvfølgelig ;-)

Hundene hoppet opp på steiner og lignende – og fikk belønning, samt hadde godbitsøk. Alle hundene virket fornøyde da vi gikk hjem. Ja, de kunne nok tatt en runde til hvis de hadde bestemt, men de hadde i alle fall fått ut masse energi...... - Blant annet da de satte etter noen rådyr. De var de to eldste Tara og Athena, men jammen klarte vi å stoppe dem og de kom på innkalling. Helt utrolig! :-D


Godbitsøk.

Forresten så fant Tara den ene hansken som jeg mistet og Dewey dekselet til fotoapparatet, og i dag mistet jeg det ikke med vilje! Kjekt å ha hunder som søker, finner og apporterer ting ;-D


Kahrma prøver å snike godbiter - uten å søke....

På kvelden da Eivind sa nei til å gå på trening, valgte Maia å gå en tur med gjengen. Hun tok runden rundt turstien, dvs. ”avislesning” for hundene, for her er det mange som går. Det er nå blitt båndtvang hele året her, men dessverre er det en del som ikke respekterer det – selv om de har 0 kontroll på hundene sine, og det er litt surt når man kommer med 3 hunder i bånd. Dette fikk Maia merke, og vedkommende hadde ikke engang med seg verken lenke eller bånd til hunden sin. Men Maia taklet det bra. Hun fikk hundene inn til siden, satte de to eldste i sitt og bli og lot Kahrma stå i bli, så belønte hun dem for å forholde seg rolig til hund og fører hadde kommet seg forbi. Eieren med ett godt nakkegrep på hunden sin…..


Her er ett dårlig bilde av Maia og gjengen, da de kom hjem fra tur. Umulig å få tatt ett skikkelig bilde i mørket.....

Selv har jeg brukt resten av dagen til å fjerne mesteparten av jula, litt rødt gjenstår – som gardiner og duker, men ellers er det meste fjernet. Blir litt tomt med en gang, men er litt herlig også….. - Eivind prøver å reparere vaskemaskinen, så nå er det hverdag igjen….;-) – og ute snør det!

Ingen kommentarer: