torsdag 15. oktober 2009

Dewey sykemeldt

Tirsdag var det tid for den årlige vaksinasjonsdagen. Alle hundene ble sjekket skikkelig, men jeg ba om ekstra sjekk av Dewey, siden han har hylt ubegrunnet noen ganger og han vegrer seg for å hoppe inn i bilen. Vi har prøvd å sjekke han selv, men har ikke funnet noe.

Dewey var sist inn – og jeg grudde meg, for han er tung å løfte og ikke glad i det. Heldigvis fikk han gå opp på bordet selv, og han var helt ok å undersøke selv om dyrlegen dro og halte i han. – nå har vi trent håndtering, men man vet likevel ikke når det er fremmede som skal være ”stygge med han”…. Da Cato begynte å dra i bakbeina og hoftene, reagerte Dewey kraftig. Hvis hunder hadde kunnet gråte, så hadde det trillet store tårer fra øynene hans da. Det var veldig vondt å se!

Etterpå gjemte han hodet sitt under armen min, mens sprøytene ble satt, men han var helt avslappet og fin etterpå likevel. Det er jeg veldig fornøyd med! Ute i resepsjonen la han seg ned på gulvet og ventet på meg – helt avslappet. Så midt i alt sammen var det en fin opplevelse å se hvor bra han taklet dyrlegebesøket – til tross for hardhendt behandling.

Resultatet; Dewey ble sykemeldt (= treningsforbud) – og satt på medisinering, i 10 dager pga. betennelse i begge hoftene og i venstre albu, (gjett hvem som har dårlig samvittighet for treningen dagen før….?)

(Kari Anne beskriver veldig godt i bloggen sin, hvordan man kan gi hunden medisiner)

De to andre var også enkle å ha med å gjøre. Tara fikk skrøyt av tennene sine denne gangen også – og han så to ganger på meg da jeg sa hun var 8 år ;-)

Etterpå måtte hundene våre være i bilen noen timer. De fikk en liten luftetur før LP-treningen. Bare 3 stk møtte opp med hund, men alle fikk litt å trene på likevel. Bizzo og Ritva er blitt så flinke nå :-)

To ekvipasjer har meldt seg på lp-konkurranser denne høsten, det blir spennende ;-)

En møtte uten hund – fodi hunden har kennelhoste. Tror likevel han også fikk litt nytt å jobbe videre med, selv om han ikke hadde hund med seg. Håper det i alle fall ;-)

Neste gange er siste gang denne kjekke gjengen har trening alene med meg, deretter er de på egenhånd. Selvfølgelig er de hjertelig velkomne til å spørre om hjelp uansett!

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Hvilken medisin fikk du til Dewey?
Og det høres ut som om du må ha hatt forferdelig samvittighet! Men du hadde jo aldri trent hvis du hadde visst om det, og du hadde jo en magefølelse som du tross alt fulgte! Nemlig å få ham sjekket grundig. Ikke alle hadde hatt hodet med seg og tenkt sånn på det :-)

Tyewed sa...

Fikk Rimadyl og så skal han også gå på Artroflex i en måneds tid.- Rekker akkuratt å bli ferdig til NM ;-) Hvis han altså er symtonfri da...

Takk for trøsten!