mandag 2. august 2010

Tilbake til hverdagen


Da er hverdagen begynt igjen – og vi er så smått begynt på normale treninger.... I går kveld var vi – Eivind og jeg, en tur på Åsen med hundene (Tara og Dewey). Først «kjørte» vi dem med kasteball – og så tok vi en økt med agility etterpå. Ikke så lurt.... Dewey er tydelig ikke i form :( Tara klarte seg som vanlig bra, men gutten er blitt lat.... Det var vel en av tingene vi hadde mistanke om – og ville sjekke ut.

Vi har merket at gutten ikke er seg selv lengre. Han mangler «glimtet i øyet», spiriten og spruten han alltid har hatt. Nå er han en «perfekt lat familiehund» :( Men altså ikke slik vi vil ha han, så det blir med denne ene kastreringssprøyten på han, han skal slippe å bli skikkelig kastrert – for en slik hund som dette ønsker ingen av oss.
Vi kan bare si gudskjelov at vi ikke gikk til det skikkelige skrittet med en gang, for da hadde vi mistet godgutten vår for godt :(

I dag var jeg ute og trente litt med de to eldste. Det gikk både opp og ned. Tydelig lenge siden vi har trent lydighet m.m. Så mye er ikke slik jeg ønsker det lengre, men enkelte ting var likevel veldig bra :) Tara hadde en nydelig rute, fri ved fot (også rallylydighetsøvelsene var veldig bra!) og apport, men dårlig sitt, ligg og bli under marsj – noe som skuffet meg stort.

Dewey hadde god fri ved fot (men «driter i» om han velter kjeglene under rallylydighetsøvelsene ...) hadde ellers fin «stå under marsj», var ivrig på rute og hadde en aldeles nydelig apport – 10`er faktisk :)) men jeg syntes han virket daff, så jeg kjente han ikke igjen fra slik han egentlig er. Neseprøven gadd han ikke søke på engang – bare plukket vilt :(

Shaping av «tulleøvelser» gikk veldig bra – her var begge hundene ganske ivrige – med logrende haler begge to :D

Etter lydighetsøkta, tok vi en ny «kasteballøkt», til begge hundene virket ganske slitne – før vi avsluttet med et godbitsøk.

Nå er Eivind og hundene dratt avgårde for en liten agilityøkt igjen ;)

Maia og Kahrma er – som vanlig på farta – denne gangen er de i Elverum på NKKU leir – Maia er i år med som agility instruktør.

Ingen kommentarer: