fredag 1. juni 2012

Pinsesamlingen fortsetter.... del 2

Søndag

Denne dagen var det «de C godkjente» sin tur til å være på øvelse. Det vil si Bjørn Erik og meg….
Vi fikk tildelt en oppgave som John hadde laget.
Case:  2 kammerater hadde forsvunnet etter en fest på vei hjem fra en hytte til en annen.

Jeg er klar, mamma :)

Ola var i Ko og Bjørn Erik og jeg skulle si hvordan vi ville løse oppgaven, før vi startet. Det ble litt frem og tilbake før vi ble enige om å gå sammen – og å ta sporoppsøk fra hytta. Så ville vi jobbe videre derifra.

Vi skulle nok ha avgrenset og delt inn området i teiger uansett, for når man ikke oppnår radio eller mobilkontakt er det vanskelig å vite hvor den andre har beveget seg i terrenget - etter at vi skilte lag.
Jeg syntes også det var vanskelig å ikke forholde seg til en teig, men Bjørn Erik jobbet knallbra og dekket alt det vanskeligste terrenget – ja for det var slalombakken m.m vi fikk som område….

Begge hundene slo på spor samme sted ved hytta. Leo fulgte det, mens jeg Ficus søkte av terrenget rundt hytta – i retning nedover der de savnede var antatt å ha gått. Ganske tidlig slo Ficus på «noe», men heller ikke i dag klarte hun å lokalisere den savnede. Så vi jobbet videre både på spor og overvær – uten resultater. Langt om lenge kom vi opp på et platå og her slo hun knallbra. Satte så av gårde uten å nøle. Bortover platået, ned bakken gjennom dalen, over bekken og opp på andre siden. Men overraskende nok kom hun tilbake uten melding. På grunn av oppførselen hennes var jeg likevel 99 % sikker på at det måtte være noe i området, så jeg gikk litt frem og tilbake for å prøve å hjelpe henne på vei. Så plutselig slår hun igjen og der, høyt  oppe på en stein, ligger John J Ficus melder, men slipper bittet for å drikke i bekken…. L Jeg sender henne nå på nytt, hvorpå hun blir stående oppe hos John og pipe - før hun endelig kommer med melding - og får påvise. Jeg spør John om han kan belønne – selv om det er en øvelse, for jeg syntes Ficus hadde jobbet knallbra. I over 2,5 timer hadde hun jobbet uten funn – på sin aller første øvelse. Etter å ha fått gitt beskjed til Ko, trasket vi så tilbake – det tok sin tid kan man vel si, så etter 3 timer kunne vi endelig slappe av litt i varmen – det var hærlig!

Joda, jeg må tilstå at det kjentes godt i kneet etter denne økta – men ikke verre en jeg hadde regnet med, så gikk vel  jeg bare halvparten av hva Bjørn Erik gjorde også da – så jeg bør ikke klage!
Resten av dagen gjorde vi ikke så mye. Ficus fikk gå ett spor som Paul hadde lagt, men  jeg dro henne av allerede i sporoppsøket (ja dumme, dumme meg!!!!) – at jeg aldri lærer! Ficus var jo såååå bestemt på hvor sporet gikk! Det endte uansett med at hun fulgte et mye eldre spor en tenkt. Jeg vet at hun var på spor pga oppførselen hennes og pga at vi fant «godbitdepoer» i sporet + en slutt….. ;P Dette sporet må ha vært 6 -7 timer gammelt minst – hvis ikke det var fra dagen før…., og i steikende varme så må jeg jo være fornøyd med henne likevel J
Disse var det mange av - jeg så 6 inkludert de døde......
Foto: Cecilie

Etterpå fortalte Paul meg retningen på sporet, og da jeg nå lot Ficus gå der hun ville, fulgte hun sporet helt fint. Hun måtte jobbe litt i grusovergangen på slutten, men ellers var det ingen problemer. Sporet var vel nå blitt 3 timer +++, Vi durte til og med forbi en død hoggorm (som det for øvrig krydde av….), uten at hun så mye som løftet på hodet. Veldig, veldig bra!!!  Sluttgjenstanden voktet hun som om det var gull, etterpå……  (notat til meg selv, være obs på dette….)
Etterpå (i 19.00-tiden) gikk jeg ut et lite spor for Tone og Isi, og siden Ficus hadde vært så flink på spor i dag - la jeg like godt ut ett lite spor til henne også – som skulle ligge til neste dag…

Så var det middag og nok en sosial og koselig kveld før samtlige la seg - ganske tidlig J
Bodil lager middag

Mandag
Denne dagen var vi frie til å trene på det vi ville. Jeg ville trene spor. Jeg startet med å gå det 12,5 timer gamle sporet fra kvelden før – før frokost. Ficus tok sporoppsøk allerede fra veien, fant første gjenstand, jobbet videre til neste gjenstand og så frem til slutten (som jeg hadde lagt tilbake - etter at Snusken haddde rappet den på morgenturen…..) Kanonbra spor! Det virket ikke som om det var gammelt, så dette var utrolig lærerikt og inspirerer til gjentakelse J Jeg kunne trygt ha ventet et par timer til før vi hadde gått det – det er jeg sikker på. Men sååå kjekt å lykkes første gang vi forsøker noe sånt J
Paul passer koketiden på eggene ;)

Ferdig dekket frokostbord - og en sulten gjeng.....

Etter frokost (som var min jobb i dag – sammen med Paul), la jeg ut ett spor til Tone og Isi igjen, på nesten 1 km. Jeg vimset med vilje rundt, gikk i ring, tilbake i egne spor osv. klatret litt, hoppet ned fra steiner m.m, men dette bare fordi jeg vet at Isi kan gå spor (man skal ikke gjøre det med nybegynnere – bare så det er sagt….)

Så la Tone ett spor for Ficus.
Jeg måtte dra tidlig hjem denne dagen, derfor spurte jeg om Tone kunne tråkke rundt et felt til Ficus og kaste inn noen gjenstander. Dette har vi ikke trent før, men det virket nesten lettere en når feltet er tråkket – noe som overrasket meg først, men når jeg får tenkt meg om er det jo logisk…..

Ficus plukket i alle fall 4 gjenstander på mindre en 4 minutter, nå var liggetiden bare en drøy time - men jeg vet av erfaring at det ikke har så mye å si på Ficus. Så jeg er superfornøyd med det, for hun jobbet fint inne i feltet også J Nå viste det seg ganske vist at den ene gjenstanden var et glemt løsbitt fra tidligere på dagen, men det tar vi ikke så tungt – hun fant det nå likevel J

Deretter gikk vi sporet som Tone hadde lagt. Det gikk ikke like bra….. Ficus slo fint på sporet og fant fort en gjenstand, men så var det slutt. Ganske tidlig begynte hun å vimse, og jeg har en sterk mistanke om at vi hadde fått en kryssning i sporet, for plutselig gikk vi i motsatt retning – til en hytte… og så – da jeg nektet henne å gå inn på hytta, gikk sporet ned på veien….. Ja, ja. Jeg hadde ikke tid til å gå tilbake å gå sporet på nytt (noe jeg normalt ville ha forsøkt), så det ble ingen belønning på Ficus for å ha gått spor denne gangen…


Takk for en utrolig flott samling og ett kjekt opplegg. Ikke minst takk til «matglade John», som kan mer en både å lage mat – og å spise den. Han hadde også planlagt A og B ( C ) øvelsene, var figurant i begge øvelsene og hadde fått Sea Kingen til å komme. Tommelen opp for John!

Takk for en flott pinse alle sammen! :D

4 kommentarer:

Tone sa...

Upps... Jeg tråkket inni feltet også jeg Ghita..
Trodde du sa tråkk rundt (hvis du ikke gidder å tråkke inni..., liksom...)
Men jeg gidder jo det du vil jeg vettu :-))

Ellers takk så mye for alle spora du la for Isi!!!

Ghita sa...

Jammen da er det jo kjempebra!!! For jeg så ikke tegn til sporgåing hos henne, men hun "slo" på gjenstandene :D
Takker og bukker, Tone :)))

Tone sa...

Ikkje lett å fylla spor når eg legge felt... Eg går på kryss og tvers og rundt i ring.... :-)

Ghita sa...

;D Flinke du!