lørdag 13. mars 2010

Endelig rundering igjen!

Nå er det veldig lenge siden Tara har fått rundere skikkelig, men i dag hadde jeg bestemt meg for å teste henne igjen.

Vi var nr 2 i løypa – eller egentlig var vi første ekvipasje, for Helen og Mist hadde bare hatt en liten meldingsøkt før oss.

Tara gikk bra. Hun går fortsatt litt vel langt, men kom greit på innkalling nå og jobbet bra. Første figurant fikk hun etter 6 blindslag (pleier å ha figuranter i starten, men snudde litt på saker og ting i dag). Deretter fikk hun 3 figuranter til i løpet av løypa. Vi gav oss ved 650 – 700 meter, da virket Tara sliten, så det var ingen vits i å presse henne noe mer, syntes jeg. Det var fortsatt dyp snø flere steder, og Tara har bare spist en gang på en uke, derfor syntes jeg det fikk holde.

Jeg er godt fornøyd med økta, selv om Tara avstandsmeldte (ca. 4 meter ifra) på første figurant – som var godt synlig. Resten av figurantene var hun helt borte hos før hun meldte.

Jeg fikk sett at hun får dekket områder jeg egentlig ikke trodde hun dekket, ved at hun gikk helt feil på det ene slaget (ut fra hvordan jeg hadde planlagt å sende henne), likevel fant hun figuranten som lå ca 150 meter - og ca 90 grader, vekke fra der hun gikk. Det beroliget meg veldig :)

Ellers lekte hun ikke så bra med Trond i dag. Han hadde pipedyr, og mente at belønningen ikke var ok – eller at hun var litt vâr overfor han (noe jeg har liten tro på når det gjelder Tara...) men det er ikke alltid så lett å belønne henne med pipedyr fordi hun bare står og gjeter til de blir kastet. Det setter ut noen figuranter. Dårlig gjort av meg å ikke fortelle dem det!

Resten av dagen var jeg figurant for de andre hundene på gruppa mi, og jeg kom hjem med 7 blåmerker - og et skikkelig sår, så leken er ganske hard noen ganger..... (- alle blåmerkene er etter hundenes tenner...., så ingen kan si at jeg ikke gir det jeg kan som figurant ;)

Ingen kommentarer: