onsdag 20. februar 2008

Lone`s rasebeskrivelse av Aussien

En aussie er en hund du enten blir veldig glad i eller får sammenbrudd av. Det kan også hende begge deler skjer. En aussie er sjarmerende som få, men også en smart hund og energisk hund. Den kan gjete sau til frokost, speede rundt på agilitybanen til lunsj, rundere til middag og danse freestyle til kvelds -hele uka. Som mellommåltid kan den helt fint ligge i sofaen og se på tv sammen med deg og deler gjerne pledd og potetgull.

Den kommer i mange fargevarianter og er litt for en hver smak, du kan også velge om du vil den skal ha lang hale eller helt kort hale. Alt kler den smukke.

Aussien gjeter storfè fordi den har lyst og kan gjøre det hele livet sitt. Den kan rundere i dagevis for en ostebit og gå kilomterspor for å finne sin elskede bamse. Ber du den om å løpe ut 50 m, så spør den hvorfor og om det lønner seg for den. Gjør det det, løper den gjerne 500 m.

Den kan også være med deg på bytur og vandre vakkert i bånd, cafè eller skogstur kan være like kjært.
Regn med at det meste skjer i et tempo som er alt for høyt for deg og at den virker å være tankeleser og mist tenker dobbelt så fort som deg. Ha planen klar og vit hva du vil når du skal ut og leke med din aussie.
Ja, for trening og lek er det samme for aussien. Har du en ball, en godbit eller ei fille får du den med på det meste.
Regn med at den finner på mye på egen hånd. Sitte pent kan godt bety sitte bamse eller begge deler, og ligg kan fort se ut som armhevinger mellom sitt og ligg - ja, og gjerne en snurr på kjøpet.
Innkalling får gjerne også sin egen vri hvor du brukes som støtdemper.

Aussien hilser vakkert, høyt oppe i ansiktshøyde, også på 2 meter høye menn. Å sprette meterhøyt i værs og stupe ned fra bratte klipper er aussien sin hobby.

Ute på tur med familien trenger du ikke være redd for å miste de andre ute av syne, aussien holder orden på dere og passer på at dere er pent samlet, om ikke patruljerer den mellom dere og sjekker at alle har det fint på sine plasser.

Regn med å måtte dele multebærbøtta og de beste blåbærtuene med den.

Om dere møter på fremmede kan du være trygg på at du blir passet på og den fremmede får gjerne beskjed i god tid om å holde seg unna.
Det samme gjelder for huset, bilen og plenen.
Aussien har en godt utviklet sans for hva som er ditt og andres og hva og hvem som hører til familien.

Noen mennesker elskes til døde av aussien, andre kan få et høflig snus.

Aussien vet hva den vil og har et tilstedeværende og skøyeraktige blikk. Vil dere det samme er du garantert at den gladelig ofrer hele seg for deg og gjør det du ber den om.

Alt i livet sees positivt på, selv om noe også kan være skummelt. Det meste er imidlertid en lek for aussien og den kan synes det er helt naturlig å spasere på kjøkkenbordet eller ligge i vinduskarmen.
De fleste synes imidlertid det er best å ligge i armkroken i sofaen eller dele dyne med deg i senga, der kan den drømme om den stae oksen, lange dager i skogen eller fartsfylt lek på agilitybanen -sammen med deg.

Takk for at vi får lov å legge ut dette Lone http://home.no.net/lonemh :-)

Ingen kommentarer: