mandag 8. juni 2009

Rundering - hva er problemet?

Vet dette er en litt dårlig overskrift da man jo skal fokusere på det som er bra, men jeg er heller ikke veldig misfornøyd, prøver bare å finne en måte å få tingene bedre på ;-)

Vi runderte på lørdag igjen, men det gikk ikke så bra. Tara var for mye på selvstyr. Nå hadde det jo gått så bra i Setesdalen (på teigsøk), da var hun jo for det meste (bortsett fra en gang) ”en lydhør liten engel - som vet å få det som hun vil ;-)” - så dette var et lite tilbakeslag, men, men.

Tara elsker å få springe for springingens skyld, det har hun alltid gjort. Går det en dag ellet to uten fysisk trening, så tar hun seg ”rapptusser” på egenhånd – det er noe hun har gjort fra vi fikk henne. Rundt og rundt på en plen, eller svømme, svømme i et vann – det er bare Tara i ett nøtteskall. Hun liker rett og slett å bevege seg :-)

Dette ble observert av flere denne lørdagen, og selv om jeg jo vet det, så er det noe med å se seg blind på egne saker og ting da…. Derfor var det veldig flott med tilbakemeldinger. Jeg lærer alltid noe av det ;-) Det var en erfaren gjeng jeg trente med også denne gangen; Jørn, Kristin og Kristin, så her var det mye å hente :-)
NB! Ikke dermed sagt at jeg ikke tar imot råd fra nybegynnere! Det gjør jeg så absolutt!! De ser ofte ting med helt andre øyne, og er ikke ”smittet” av systemet enda, så det hender ofte jeg lærer mye av å studere eller få tilbakemeldinger også fra dem.
Det at det blir stilt spørsmål ved ting, gjør at man blir mer bevisst og gir oss dermed kunskaper man kanskje ellers hadde gått glipp av.

Tara fikk ellers en figurant i tre, men denne måtte hun jobbe veldig for å finne, det var også siste figurant så hun var ganske varm og helt sikkert litt sliten (hadde da jobbet en time). Hun klarte det til slutt, men da hadde figuranten klatret litt lengre ned.

Tror vi fant ut hvordan Tara og jeg må trene videre, og det er jo ett godt skritt i riktig retning ;-)

1. Tara må aldri få funn på ”villmannsspringing” kun der jeg vil hun skal ha funn.
2. Tara skal ha mange funn i tiden fremover – selv om hun synes det blir kjedelig!
3. Må heller prøve å legge inn overraskelsesmomenter i form av spennende figuranter med spennende belønning. (Får bare håpe fantasien strekker til….)
4. Figuranter i tre må trenes mer på – særlig når Tara er sliten.

Så det neste på programmet for vår del – når det gjelder trening, er morsomme figuranter i alle former, med diverse, forskjellige belønninger.

2 kommentarer:

Jørn sa...

Hun må hjernevaskes på at det er funn på 50 meter, ikke etter søk over hundre og femti osv...

Bør trenes i forholdsvis åpent område om du velger et blindslag, slik at du kan rope henne inne etter 40 meter, før hun når lengde hvor hun "lukker ørene".

Lykke til!

Ghita sa...

Ja, er enig med deg og skal prøve å følge rådene.
Takk ;-)