mandag 24. august 2009

På dommerseminar med Norsk Rally LydighetDette var en helg jeg hadde grue-gledet meg til lenge. Både fordi det er ett stykke å reise, det kolliderer alltid med andre viktige gjøremål (denne gangen var det vannsøk jeg måtte avstå fra :-( og fordi jeg vet hvor slitsomt det kan være – for her diskuteres det hele dager til endes (- det har vært midnatt før vi har gitt oss, noen ganger….! ;-) MEN jeg vet også hvor viktig dette seminaret er for Rally-sportens videre utvikling. Derfor tok jeg meg tid. Jeg har jo vært med siden før NRL ble startet i 2005, så jeg kan ikke gi meg nå ;-)

All min ”frykt” ble gjort til skamme. Jeg ble hentet på Rygge flyplass av Merete (sekretær i NRL) og kjørt til ”Godset i Enebakk” der seminaret skulle være. Dette var en nydelig gammel storgård med masse plass – både inne og ute. Det var så idyllisk at det nesten ikke går ann å beskrive det. Og ja, her skulle jeg gjerne ha bodd…..!

Jeg ble motatt av en herlig gjeng med dommere - og dommerspirer ;-) Jeg kjente bare 2 (av de 10 andre personene som var der) fra før - Tara og Irene, men jammen ble vi alle ganske godt kjent i løpet av helgen ;-D Noen kom og noen gikk av de som ikke hadde så lang vei hjem – for det er vel ingen som undrer seg over at de fleste kom fra østlandet J Likevel var det de som hadde lengre vei en meg: Roy Helge og Ronny kom helt fra Narvik for å være med. Ellers kom også Anne fra Sørlandet og Berit fra Gudbransdalen – så her hadde vi møt opp – mannsterke ;-) Det var bare en dommer som ikke var til stede!

Jeg verken kan eller vil skrive så mye om hva vi diskuterte, men dere vil nok få noen nye oppdateringer på NRL sin hjemmeside etter hvert ;-) Litt tid vil det nok ta, for det er mye(!) som skal ordnes opp i. Det var til tider ganske høylytte diskusjoner, og vi er langt ifra enige i alt – tro endelig ikke det! Men med et demokratisk regelverk å forholde seg til, som vi alle nå tolker likt, er det langt ifra så stor forskjell på oss dommere som mange hadde trodd på forhånd. Det kom nemlig frivillige ekvipasjer som gikk baner som vi dømte – i alle klasser. Så sammenlignet vi resultatene og de var utrolig like. Dette ga oss alle sammen en god og betryggende følelse.

Ellers fikk vi nydelig mat og hadde det kjempekoselig sosialt også, jo jeg kommer nok til å si ja til å bli med på et nytt dommerseminar en annen gang – for dette var ikke avskrekkende! :-D

(Bildet av alle dommerne har jeg stjålet av Ronny)

Dette er de godkjente dommerne i NRL:

· Irene Heggen/ Akershus

· Tara Sommer/Akershus

· Ghita Fossum/Rogaland

· Toril Fidje/Akershus

· Solveig Zetterstrøm/Akershus

· Roy Helge Olsen/Narvik

· Ronny Olsen/Narvik

· Berit Smaaland/Gudbrandsdalen/Lom

· Kirsti Kahrs/Oslo


6 kommentarer:

Kari Anne sa...

Det blir spennende å se/høre resultat fra helgen! Kommer det noen store endringer? Trenger ikke si HVA, bare OM det kommer ;-)

Kristin M sa...

Vannsøket fra båt,var bare for de A-godkjente.

Krissi sa...

@Kristin M; Nei, det var også for de kan bli A godkjent i løpet av året. Står i terminlista.

Ghita sa...

Ingen store endringer Kari Anne, men masse opprydding i saker og ting :-D Tror det skal bli lettere å finne frem - og forstå regelverk og øvelser når alt er ferdig redigert. - Håper i alle fall det ;-)

Kristin du fikk vel svar fra Krissi, og Krissi takk for oppklaringen ;-D

Merete sa...

Takk for en hyggelig helg, Ghita!
Hilsen Merete

http://mereteogmiasblogg.blogspot.com/

Ghita sa...

Takk i lige måte Merete. Kjekt å bli litt kjent med deg. - Og tusen takk for at du kjørte meg til og fra flyplassen!!! :-D