torsdag 14. april 2011

Runderinng med harer – og litt annet...

Etter en lang dag, der Eivind reiv ned nesten hele kjøkkenet vårt (vask, komfyr og ”bærbare løse deler står igjen”) og jeg fortsatt humpet rundt på krykker etter søndagen (kombinasjonen med stress og hardt underlag får kroppen til å svikte helt), gravde jeg likevel ned mursteiner rundt omkring i hagen så ikke Ficus skal komme seg ut – og sagde ned noen greiner fra plommetrærene (som sprer seg selv.... - Grrrr!) Jeg må bare prøve å gjøre noe. Hater å være uvirksom og å sitte i ro... – og har ingen tro på at det er bedre for kroppen min, det er bare når smertene er som verst at jeg må gi meg.....

Jeg var også hos dyrlegen med Tara til kontroll. Hun fikk vel den endelige dommen i går, så tårene silte da jeg kjørte hjem.... Hun må gå på kortison så lenge hun lever, alternativer finnes ikke – det er avliving. Så nå er det egentlig ”bare” for oss å ta valget, men det er hardt. Veldig hardt å skulle gjøre det. Tara er fryktelig stiv nå. Hun vil helst ikke gå turer og sjangler ofte avgårde. Tirsdag endte hun i vannassen etter noen ender (- holdt på å dra med seg Eivind også ;P), men da Eivind fikk henne opp igjen stod hun på 3 bein og var så stiv at hun nesten ikke klarte å røre seg. Eivind masserte henne litt og så klarte hun å gå tilbake til bilen igjen. Bakbeina svikter under henne mange ganger. Andre ganger virker hun pigg og fin – derfor er valget så vanskelig å ta. Hadde hun alltid vært veldig dårlig så er saken grei, men fordi hun i perioder virker som om hun er bedre blir det så vanskelig.... – og vi hadde vel håpet......., men jeg må innrømme at den siste tida er håpet sluknet – og nå melder Eivind henne av Dania Cup. Det sier noe når han gjør det.....


Jeg kom meg til slutt endelig avgårde på trening. Var veldig usikker, men bestemte meg for at dette ville jeg - selv om kroppen skrantet. Jeg er jo på ett supert lag, som ikke blir sure om man sier at man ikke er helt i form en dag. Det ble tatt hensyn og jeg fikk likevel være med litt :) Takk nåværende lag 2 - og en spesiell takk til Ola og Gro Elin, som jeg trente med :D

”Vi” var veldig effektive denne kvelden. Delte oss i to grupper og fikk unnagjort 6 runderinger på 2 1/2 time. Jeg var sistemann ut og fikk hjelp av ”alle”. Tone styrte midtlinja og Ola og Runar var harer.

Ficus gikk bra – synes jeg. Hun fikk ikke harene før hun var ute i terrenget, sånn at det ikke ble direkte påvirkning. Hun måtte selv starte å springe ut. Så kom haren. Jeg synes det så bra ut. Hun giret seg bra og virket like interessert på siste hare som på første. Omtrent midt i økta oppdaget jeg at hun ikke ville gå med en gang jeg sa ”runder” – hun ventet på klikket fra radioen! Dermed fikk jeg beskjed om å slå av min radio, og Tone ordnet det sånn at det ikke ble lyd på radioen når vi var inne på midtlinja. Nå gikk det bedre. Ficus fokuserte bra og løp fint ut. Hadde en gang der hun ”rålset” litt. Det var rett etter at lyden på radioen ble borte, og hun hadde fått masse påvirkning av en stor fugl da vi sist kom inn fra ”påvisningen” på den siden.

Alt i alt en fin økt synes jeg. Jeg er vel litt overrasket over at hun er noe forsiktig på første figurant. Det har hun vært på de siste treningene, og det virker som om det er uavhengig av hvem det er – og hva de belønner med. Har likevel en liten teori om at jeg skal la første figurant ha mat på noen treninger fremover, så får vi se.... Hun vegrer ikke på noen som helst måte, men hun føler seg liksom frem. Deretter er alt bare bra. Rart. Dette er ikke noe jeg vil fokusere på, men jeg har det i bakhodet.

Jeg må også passe på at jeg har harer på mer en 40 meter. Ellers kommer jeg til å få stopper der. Kjenner det lille trollet mitt!! I går kveld ble det variert. Bra!

Grunnen til denne hareøkta er at jeg ville få opp runderingslysta hos henne igjen – og det tror jeg jeg fikk i går :) Samtidig fikk hun syn på figurantene og dermed erfaring i at synlige figuranter er morsomme de også – selv om de kommer plutselig på henne. Hun har jo reagert litt på noen, og nå vil jeg rett og slett trene på det. Men det skal være på en morsom/kuul måte, ikke kjedelig ;)

Jeg fikk også noen råd/tips av Tone som jeg tygger litt på. Skal bare sortere litt i hodet mitt før jeg eventuelt bruker det.

Takk alle for en fin trening – og takk for hjelpen :)

Ingen kommentarer: