fredag 27. mai 2011

Dagen i dag startet visst tidlig...

Først luftet vi litt og så trente vi agility. Hvorfor vi trener så mye agility for tiden, er fordi både Ficus og jeg synes det er gøy – og så skal vi snart debutere i konkurranse.... ;) Det er nemlig mye kjekkere å konkurrere selv også når vi er med Eivind rundt på stevner ;) Likevel er det laaaang vei før vi kan kalle oss flinke - men vi har det kjekt! :)

I dag var fokuset på føring. Jeg oppdaget snart at jeg førte feil, og jeg klarte å rette det opp så det ble bra. Kjempefornøyd både med meg selv og Ficus i dag :P Jeg husket å føre med rett hånd, jeg lærte meg hvor jeg måtte snu for at vi skulle klare banen - og Ficus fulgte meg bra.

Jeg fikk en ny utfordring da – Ficus er begynt å nappe etter meg i slalomen.... Pga dette så stoppet jeg henne - selv om hun egentlig gikk bra...., – og det vanket ingen belønning heller.... siste runde gikk helt fint – så kanskje forstod hun at det ikke er lov å bite i mamma når vi går slalom..... :) (hun har aldri gjort det før, men hun var heltent i dag ;) Hun hadde forresten noen sinnsykt råe innganger i dag! :D

Ellers så hadde vi en nestenulykke. Ficus elsker å gå på bommen – men den var ikke satt sammen.....(regner med at det er noen som har trent felt og glemt å sette den sammen igjen..... Ikke kjekt :( , i siste øyeblikk oppdaget jeg det, fikk stoppet henne og løftet henne ned. Huh! Med den farten hun har innimellom kunne det gått veldig, veldig galt. Så please folkens rydd opp etter dere!

Foruten føring trente vi på mønet, vippa, slalom og små kombinasjoner. Alt ble veldig bra før vi ga oss. Etterpå trente vi på enkeldekk med skjult fører (tror det er første gang Ficus trente på dette uten Dewey;) Hun lå fint i 3 minutter – da valgte jeg å gå inn og belønne henne, mens hun fortsatt lå avslappet og rolig. Belønningen var et godbitsøk på ca 5 minutter. Da vi begge var fornøyde med dagens trening tok vi en runde rundt Vannasen. Her fikk vi trent på hauger av barnejoggere – det gikk også bra :) Tilbake i bilen igjen viste klokka 08.40. Vi vet jammen å utnytte dagen:P

Ficus synes det er litt rart å være alene hjemme med mamma. Hun er stadig oppe i vinduet og ser etter pappa og Dewey ;) På ettermiddagen tenkte jeg at vi fikk ta en ny liten treningsøkt – men denne gangen valgte vi lydighet.

Vi trente på fri ved fot, apport, hopp-stå, ”ut” kommando og hot target. Fri ved fot er en øvelse vi akkurtatt er startet med fordi hun hele tiden haltet da vi trente dette tidligere. I dag så det ut til å gå bra. Hun var noe ukonsentrert av og til – når en måke kom flygende, båtene bråkte eller joggere og syklister kom forbi. Likevel er jeg ganske godt fornøyd med det vi fikk til. Hun følger bra når hun klarer å konsentrere seg. Apporten var tilnærmet perfekt i dag. Hun satt i bli mens jeg kastet ut, løp ut på kommando, plukke opp, løpe inn, satte seg på plass, holdt til mamma tok tak i apporten og sa takk. Gjett om det ble belønning!!!! :D
Hopp-stå har vi slitt litt med å få til, men i dag syntes jeg den ble ganske bra.
Ut kommando er bare noe jeg vil lære henne slik at jeg kan bruke det i nødstilfeller om jeg må. En ”kjekt å ha” øvelse ;)
Hot target har vi ikke trent på leeeeenge. Likevel diskriminerte hun fint, jobbet på kommando og løste seg selv fra dekken da jeg tok vekk targeten. Utrolig bra og ikke noe jeg har forsøkt før!

På hjemveien jobbet vi litt med miljøtrening;) Ficus husket det hun fikk belønning for i går og gjentok det samme i dag. Flink jente! (Det vi gjorde var å balansere/gå på diverse ting som vi fant i båthavna).

2 kommentarer:

Linda og co sa...

Når har du planlagt debut da? Det bør jo også nevnes i en blogg.... ;-)

Ghita sa...

Om ca 2 uker.... ;P