søndag 15. mai 2011

Det bobler i meg av glede :D

Hadde virkelig gledet meg til denne Nrh- lørdagstreningen. Alt var behørlig planlagt - og i mitt hode tilrettelagt, for en fin trening. Kom til og med ganske tidlig på trening denne dagen (ca 20 minutter før;)

Da vi alle var på plass ønsket Tone å si noe. Hun ville at vi alle sammen skulle tenke oss ut et mål for neste trening. Jeg må innrømme at mitt fokus var på dagens trening – ikke neste uke, men jeg tenkte at det var ok å sette seg ett mål – om målet blir nådd eller ikke vet man jo aldri på forhånd uansett. Jeg prøvde derfor å få frem at jeg skulle begynne med ordentlig rundering med løsbittmelding denne dagen – og at jeg ville fortsette å strekke det til 6 – 8 slag neste uke.

Slik gikk det ikke.... - Jeg nådde langt over målet mitt allerde i første økt denne lørdagen! :D
Ficus var bare rå denne dagen! Jeg var nøye med å få gjort tingene slik jeg hadde planlagt – og ja det ga det ønskede resultatene og vel så det :)

Jeg startet med å informere figurantene om hvordan jeg ville ha det, så ”kledde jeg på” Ficus og ga belønning og løsbitt til figurantene – i den rekkefølgen. Dette resulterte i at Ficus fikk se figurantene gå inn i skogen, mens vi stod igjen på veien. Og som jeg tenkte, girte det henne mye mer opp en all slags annen påvirkning. Så da vi startet var hun bare heltent. Jeg skal ikke gå i detalj slag for slag, men alle slagene var supre! Hun fikk ingen annen påvirkning en det som eventuelt kom tilfeldigvis under veis, og hun var heltent hele tiden – også da det ble noen utilsiktede blindslag. Det ble også et stopp i første økt fordi de på det andre laget ville bytte figurant. Akkuratt det var jeg ikke helt fornøyd med fordi jeg var redd for å få ødelagt den fine flyten vi hadde.... jeg tillot det likevel, men syntes vel de kunne ha ventet til vi var ferdige med økta. Nå gikk det bra denne gangen, både jeg og Ficus taklet det – men jeg tror at for noen kunne dette ha vært veldig ødeleggende, så please alle sammen, ta hensyn til de som trener en annen gang. Vi har alle rett til å få trene så uforstyrret som mulig. NB! Dette er ikke rettet mot noen spesielle. Det er bare ment som ett hjertesukk, da det ikke er sikkert at man tenker på hvor ødeleggende slikt kan være for nyinnlæring.

Ficus søkte og jobbet ellers knallbra – selv da jeg sendte på nytt 4 ganger på samme sted.... (- ikke så smart egentlig...), Ficus jobbet som en liten helt, men fikk ikke hjelp av vinden og gikk litt feil laaaaangt der ute, sånn at hun gikk forbi figuranten. Jeg lot til slutt figuranten komme inn, mens Ficus så på slik at hun så at det faktisk var noen der ute – selv om hun ikke hadde funnet vedkommende. Tror det var veldig lurt å gjøre det slik – hun jobbet i alle fall like bra videre :)

Så til meldingen. Ficus plukker bittet fint – men har litt problemer med å gå fra figuranten – akkuratt som Tara ;) Jeg må derfor ha tilbakemelding fra figurant slik at jeg kan rope på henne. Noen ganger fikk jeg ikke det (siden figuranten ikke hadde radio), men Ficus er begynt å skjønne at hun skal inn til meg med løsbittet før hun får belønning, så jeg er kjempefornøyd, og ser på dette som ett ”luksusproblem” ;)) Så var det innkomsten da. Jeg har ikke innkomst og vet ikke om jeg kommer til å ha det heller med Ficus. Jeg forlanger at hun skal komme inn til meg med løsbittet og at hun skal holde fast til hun får beskjed om å slippe – enten med ord, eller med klikk. To ganger på hele dagen slapp hun for tidlig og måtte gå på nytt, men dette synes jeg er helt ok for da får hun beskjed allerede nå, at jeg ikke godtar slipp før tiden. Det er læring i feiling også :)

Ficus hadde 12 slag i første økt og 10 i andre økt (inkludert totalt 6 blindslag). I tillegg brukte vi ikke påvirkning slik hun tidligere har fått (det i seg selv er et moment jeg regnet med vi måtte trappe ned gradvis – men nå tror jeg at jeg har funnet en bedre måte – vi får se...)

Jeg må i alle fall sette meg nye mål for neste trening – kanskje legge inn bevisste blindslag....?? Må tenke litt på det.....

Tusen takk for hjelpen Line, Morten, Ritva og Gro Elin! :D

4 kommentarer:

Tone sa...

Så kjekt at det gikk bra og at målet ble nådd :-)

Ang det å bytte figurant.Hvis dere stod midt i en økt, kunne dere jo bare sagt at figuranten kom når dere var ferdige.
Vi visste jo ikke hva dere holdt på med eller om dere var ferdige.
Vi sa vel ikke at det måtte skje på minuttet...?

Men det vil jo innimellom skje uforutsette ting og jeg synes det er fint at du/dere sier fra, men du kunne kanskje gjort det til meg og ikke lagt det ut i bloggen?

Så husk neste gang, noen opplever noe lignende, det er jo bare å si at dere er midt i en økt og at figurantbyttet kan skje etterpå.

Ghita sa...

Ja! :D

Jeg kunne bare sagt det til deg Tone, men nå visste jeg ikke hvem som egentlig ville bytte - og for ikke å "henge ut noen" valgte jeg å skrive det slik. Var ikke vondt ment, men en oppfordring til alle om å tenke seg litt om. Jeg hadde lånt vekk radioen min, så jeg fikk ikke kontakt med noen mens jeg stod midt i runderinga... - var litt fortvilet med en gang, men valgte å takle det i stedet for å lage ett problem av det.

At jeg tok det med i innlegget er bare ment som en tankesvekker for alle.

Isabelle sa...

Høres ut som det ble en god treningsøkt Ghita. Alltid kjekt å lese om fremgangen til Ficus :)

Takk for tipset om aktive figuranter ved påvisning, det fungerer som en drøm. Har til og med fått kjøre full melding med stor suksess :)

Ghita sa...

Så kjekt Isabelle, når de rådene man gir fungerer :D