fredag 13. mai 2011

Litt meldingstrening....

Hmmm.... Dette innlegget bare forsvant... så jeg prøver igjen....

På treningen i går valgte jeg å satse på medldingstrening igjen. Jeg visste at jeg måtte gå tilbake i treningen siden vi har hatt en liten pause fra denne biten. Så jeg startet med å repitere inne hos meg, så gikk jeg fort, men gradvis fremover – Ficus slapp bittet inne hos meg to ganger i første økt – noe som førte til at jeg sendte henne på nytt. Når hun så gjorde riktig (holdt fast) var jeg kjapp med å belønne. Jeg belønnte selv om hun var litt unna meg – og litt vimsete. Det eneste jeg forlangte var at hun skulle komme mot meg og holde til hun fikk lov til å slippe. Det ble bra og jeg ga meg ganske fort. Vi var 3 som trente på noenlunde det samme derfor fikk vi to økter hver – Gro Elin og Storm valgte å bare ha en økt.

Jeg var litt i tenkeboksen etter første økt. For selv om jeg var fornøyd, så vil jeg videre i treningen. Snakket derfor med Ola. Han sa hvordan han hadde trent og det ga meg den siste aha opplevelsen slik at jeg valgte strategien for andre økt. Det funket! :)

I økt to startet jeg også med innkomst – og belønning – så fikk hun en synlig figurant – noe som egentlig førte til at hun vimset litt først, men så var vi i gang. Jeg ba figuranten skjule seg mer – og nå jobbet Ficus veldig bra. Hun kom helt inn til meg med bittet alle gangene bortsett fra en – da ble hun igjen sendt på nytt, og nå holdt hun veldig, veldig bra! Forskjellen jeg gjorde fra første og andre økt var at jeg brukte ”omvendt lokking” da hun kom med bittet i andre økt. (I tillegg fikk hun mer utfordringer – figurantene var lengre ute og de var mer skjulte.) Dette medførte at hun måtte helt inn til meg med bittet for å få godbiten – og at hun måtte holde fast til klikk/komando kom hvis hun ville ha belønningen. Belønningen var såpass sterk at det ville hun :) Det er også mye lettere for henne å lykkes når jeg ikke fronter henne – det MÅ jeg huske...... (så får vi heller fortsette å trene på det i andre settinger, for eksempel apport....;)

Jeg er kjempefornøyd. Ficus søkte bra, hadde grei fart både ut og inn og forserte kvister og bakker uten å slippe bittet. (opp – og ned, bakken i Hålandsskogen;) Knall!! :D Tror vi fortsetter med dette til lørdagen.... ;)

Ingen kommentarer: