tirsdag 10. mai 2011

On the road again....

Campingvogna ble klargjort i forrige uke, og vi la i vei tidlig fredag ettermiddag. Det ble ganske visst litt seiner en vi hadde tenkt pga at vi ventet på aggregatet som ankom butikken i stavanger 12.30, men før rushet startet var vi på vei.

Det var rart å dra avgårde med bare to hunder.... - og det var rart å være på veien igjen, men faktisk så trives vi. Jeg hadde vel egentlig ikke trodd at vi skulle nyte campinglivet sånn som vi gjør. Det sosiale har nok mye å si - og at vi reiser sammen med så mange kjekke folk :)

Vi tok det rolig nedover, hadde god tid. Vi ankom derfor i 18.00 tida, og så var det bare å nyte resten av kvelden.

Lørdagen var totalt avslappning for meg, jeg bare ruslet rundt og koste meg. Hadde noen små treningsøkter med Ficus, der vi trente litt apport med innkomst og på plass, er ganske fornøyd. Hun vimset noe, men med såpass forstyrrelser på ny plass, så var det som forventet;)

Da stevnet var ferdig for dagen trente noen av oss utstilling – og vi fikk proff hjelp! Det var så kjekt å endelig forstå litt av dette gamet også, for det følte jeg at jeg gjorde nå. Jeg forstår hvorfor det er så viktig å kunne handle en hund i ringen – det er stor forskjell på erfarne og uerfarne førere – og det gir resultater ja ;)
- Så nå har vi fått enda mer å trene på.....

Søndagen skulle Ficus stilles ut. Jeg var så spendt at sommerfuglene flakset i magen – trodde ikke jeg ville være det i en slik setting, men jojomen! Rett før vi skulle i ringen spøy Ficus selvfølgelig, så hun var noe slapp da hun skulle vises frem. Likevel fikk vi bra kritikk. Litt trekk for bevegelser og noen andre småting fordi hun er uferdig enda – og det er helt greit :) Vi fikk Exellent - og rødt, det er jeg godt fornøyd med etter forrige helgs ”nedtur” ;)

Dewey og Eivind fikk vel ikke de resultatene de ville ha. Lørdagen var ikke bra, men søndagen vant laget (med NM napp) og så hadde de en 3 plass i hopp. Jeg synes likevel de jobbet bra, med så mange løpetidstisper i området. Eivind hadde god kontroll på gutten søndag. Lørdag var litt mer håpløs – en gang tisset Dewey til og med på Eivind mens de satt på huk før start – Eivind var ikke mye blid da...., men det var nok ett uhell for Dewey er ikke en hund som normalt gjør slike ting. Dette resulterte i tøyvask for meg, men med god tørk så var buksa klar til neste dag :)

Ellers tror jeg samtlige i klubben hadde minst ett godt løp – og det er jo kjekt! Vil likevel fremheve Silje 12 år (datter til Johnny og Merete) og Henriette 13 år (datter til Rune og Kristin) de hadde hver sin dag med knalløp med sheltiene sine. Også eldstemann i klubben - Jan hadde noen nydelige løp med den nye hunden sin Win – og faktisk også med Monty! Godt jobba alle sammen! :)

Kjenner det kribler etter å løpe når jeg ser alle de andre, men vi må nok trene litt mer føring først.... så derfor var vi å trente litt i går kveld. Det gikk ikke så aller verst. Ficus klarte å jobbe selv om Dewey gikk i banen med Eivind – og det hadde jeg på forhånd aldri trodd! Ok, hun var litt ukonsentrert men det tilgir jeg henne! Vi trente litt feltnedgang og slalom + inngang. Etterpå trente vi litt på egen hånd – da må jeg ha vist henne feil, for hun hoppet bare opp på tunellen... - jeg var faktisk nesten redd hun skulle skade seg. Ficus er ikke helt hindersikker på alle hindere fra begge sider enda, men det kommer seg og det er tydelig at hun synes agility er gøy :) Helt til sist trente vi litt føring, og jeg fikk noen tips av Eivind – de funket! Så da gjelder det ”bare” å huske det til neste gang da..... ;)

Ingen kommentarer: