Gå til hovedinnhold

Første trening for Ficus etter sommerferien

Etter en lang ferie der Ficus var «bortsatt» i 2 uker – er det endelig hverdag igjen. Endelig fordi det er slitsomt med ferie ;P

Ficus har vært på ferie på Karmøy, der har hun delvis vært midlertidig barnevakt for Ronja Elen ;) Lene fortalte meg at Ficus ikke likte når Ronja gråt, da prøvde hun først å få Lene eller Einar til å reagere på gråten. Når ikke det nyttet så gikk hun bort og slikket på Ronja til hun tidde stille. Deretter la Ficus seg ned ved siden av Ronja og gjentok prossedyren hver gang gråten startet. Det rare er at det faktisk hjalp ;)

Ellers har hun visst tatt noen smokker – noe som nok ikke er så rart..., men hun leverte dem i alle fall fra seg ;)
Lene har hatt feltsøk med Ficus og det gikk visst bra ;) Ellers har de syklet, kastet ball, gått turer, hatt godbitsøk og Ficus har fått leke med Ruby. Einar og Lene har også trent agility med henne – skal bli spennende å se hvordan det går når jeg selv skal trene henne i det igjen..... Men selv om Ficus er snill og grei, så er hun visst i overkanten aktiv – syntes i alle fall Lene ;))
Ficus har forresten også lært «hals» på kommando – det skjedde ved hjelp av modellæring fortalte Einar meg. Ruby halset på kommando – og fikk belønning. Dermed gjorde Ficus det samme. Ikke dum den hunden nei ;))

Vi hentet henne hjem natt til onsdag (var hjemme ca 02.30) så gjett om jeg var spendt på hvordan det ville være å trene henne igjen! Hadde ikke ork/tid til å trene hele dagen, så derfor var forventningene til Nrh-treningen om kvelden = 0. Men jeg hadde ikke behøvd å engste meg :) Ficus runderte som bare det. Alle meldingene var fine (selv om hun slapp en gang inne hos meg var hun lynkjapp med å plukke bittet opp igjen – så det godtok jeg) og tilbakemeldingen fra Bjørn Erik var at Ficus gikk 20 – 30 meter lengre ut en hun måtte. Gjett om jeg er fornøyd :D Hun hadde 8 slag hvorav 2 var utilsiktede blindslag, i tillegg var det et rådyr i løypa (vi gikk i stiløypa på Sviland) - som ble observert flere ganger.

Takk for hjelpen Gro Elin (midtlinja), Ronny og Bjørn Erik (figuranter).


Da vi var ferdige med denne treningen dro vi ned i sandtaket for å trene fellesdekk. Det gikk litt treigt å komme igang – Ficus var ukonsentrert og spratt opp i sitt hele tiden før vi startet, så her er det skjedd «noe» mens hun har vært på ferie – for slik har hun ikke holdt på før ;) Til sist måtte jeg inn med dekk-bli og da gikk det opp et lys for henne og hun lå fint. Reiste seg en gang da Storm kom løpende over henne for å komme bort til Alva – men det er ok ;) Etterpå lå Ficus som hun skulle. Siste økta lå hun 5 minutter med skjult fører – og forstyrrelser kan man vel si det var nok av.... ;)

Likevel var hun litt overivrig og ikke helt lydig her, men men ;) Da jeg tok den skikkelige innkallingen kom hun som en pil – og da er jeg fornøgd :)

Takk for en nyttig felles-dekk-øvelse Sylvelin, Helen, Gro Elin og Bjørn Erik.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Slalom

  Bildene er av Tara, sommeren 2008    Slalom Dette er et agilityhinder (hvis noen måtte lure ;)   Slalom er et av de hinderne som tar lengst tid å lære hunden...... I dag har jeg derfor tenkt å si hvordan jeg synes det er best å lære inn slalomen. Her er det selvsagt også «mange veier til rom», men jeg vil påstå at hundene blir veldig sikre i slalom og at de ganske snart kan gå en selvstendig slalom med denne treningsmåten. Det betyr derimot ikke at de er ferdig utlært i slalomen, men både hund og eier får en rask og tydelig fremgang – og det er jo gøy! Ja, det er shaping ;)) Jeg har faktisk klart å få kursdeltakere som følger denne måten, til å gå en selvstendig slalom i løpet av en helg. Noe både kursdeltakerene, hundene og jeg er stolt av!   Det aller vanskeligste i slalom er å få hunden til å søke selvstendig den riktige inngangen, derfor begynner man med dette. Jeg vil påstå at det er viktig å trene inngang med bare 2 - 4 ...

APPORT

Denne øvelsen bygger vi opp over prinsippet ”BAKLENGS KJEDING” som går ut på å starte med å lære hunden avslutningen på en øvelse først. Det å belønne siste leddet i en øvelse først, gjør at hunden ”går fra” noe nytt (feks nest siste moment), til noe kjent (siste moment). Dette har vist seg å være veldig effektivt, og belønningen blir en drivkraft i seg selv for resten av kjeden. På grunn av dette er baklengskjeding veldig godt egnet til øvelser der det inngår mange momenter, som feks apportering, melding mm. Man kan likevel ikke sette en øvelse sammen baklengs, før hunden kan alle delmomentene i øvelsen. Kan den først det, skal det være lett å kjede sammen øvelsen. Får man problemer går man tilbake og plukker ut det momentet som ikke er godt nok. Så trener man mer på det. Når det dårlige momentet er på plass igjen, kan man sette sammen øvelsen på nytt – baklengs. HVA TRENGER DU AV UTSTYR TIL APPORTØVELSEN? • En apportgjenstand. • En skål med GODE, og helst myke, godbiter. • Del godbit...

Takk for alt kjære Tara

Bildene her er tatt 3 mai 2011 Vi har lenge visst at vi måtte ta det tunge valget med Tara – og i går hadde jeg bestillt time til avliving. Det er noe av det verste jeg/vi har gjort i hele vårt liv. Tara er den hunden som har lært oss alt vi kan om hund. Det er hun som har vært med på alle slags kurs, og hun som har utfordret oss til å søke nye horisonter. Kort sagt uten Tara så hadde vi ikke kunnet halvparten av det vi kan. I tillegg var hun en utrolig hund. Snill som få og med ett tydelig kropsspråk. Hun har ikke bare vært en terapi for meg, Eivind og ungene, hun var også med som ”problemløser” for andre hunder som hadde det vanskelig av en eller annen grunn. Hun var utrolig med alle hunder som kom i huset her – bortsett fra det siste halve året – men det har jo sin årsak... Foruten dette så var hun utrolig lærevillig og lettlært. Vi får aldri en hund som Tara igjen. Vi hadde trodd vi skulle få beholde Tara noen år til, men etter jul gikk det bare en vei med henne. Hun begynt...