mandag 19. september 2011

Evjesamlingen 2011

Da har Ficus og jeg vært på samling på Evje igjen. Dette var jo den første samlingen vi to var på sammen – i fjor, da var Ficus bare 3 måneder gammel, nå er hun 15 måneder – og C godkjent :) - Tror dette må bli en tradisjon ;)

Jeg var egentlig veldig redd for at hele samlingen skulle gå i vasken pga av kneet som ble ødelagt forrige helg. Men jeg tok sjangsen på å komme meg igjennom helgen - og vi klarte det :) Selv om det var vondt så angrer jeg ikke, for det var en sååå kjekk og lærerik helg :D

Vi var jo egentlig meldt på på C kurs, men siden det målet allerede var nådd, var vi bare med på trening. Jeg hadde derfor ingen forventninger – og regnet med å være med som «5 hjul på vogna» Slik ble det ikke :) Det var Paul som måtte slite med oss, og med på laget var også Hugo, Silje, Charlott, Hilde, og Bjørnar.

Vi startet dag 1 med rundering. Vi var først ut og det samme som skjedde siste dag på hovedkurs skjedde igjen. Ficus nektet å gå langt nok ut på vindsida. Grrr.....! Jeg blir så perpleks når sånt skjer at jeg nærmest blir tafatt. Vet det er dumt, men sånn er det bare... Hun ville denne gangen heller ikke melde på gående figurant, men måtte ha hjelp – det regner jeg likevel med at kommer med erfaring, så det bryr jeg meg ikke så mye om.

Da vi etter lunch skulle trene på «problemer» ville jeg ikke ha melding på forskjellige figuranter – det kan jeg alltids få trent hjemme. Derimot ville jeg ha hjelp til å få henne ut på vindsida. Tror Paul var enig med meg i at det var et vel så viktig problem. Jeg har i alle fall sett at mange som stryker på prøver har dette problemet – så hvorfor vente med å ta tak i det? Jeg sa ifra om at jeg ikke vil ha påvirkning, da det etter mitt syn ikke løser noen problemer. Jeg har ikke en hund det går an å «hjernevaske» på den måten – det vet jeg. Hun må lære av erfaring og hva som lønner seg. Det som lønner seg her er «å jobbe til hun finner = lønn for strevet». Jeg var ganske heldig. Vinden hadde snudd litt og vi fikk funn, på funn, på funn gjennom hele løypa. Ficus gikk bra og jeg krevde mer av henne (også tilbakemelding som jeg hadde fått – og som jeg innser er riktig....) Vi runderte nok 350 meter - med funn på alle slag – og det er ganske slitsomt for en liten kropp, i sånt terreng (masse avkappa greiner over alt, etter hogst).
På det siste slaget fikk jeg tilbake problemet – og presset/forlangte at hun skulle gå ut, noe hun gjorde og i tillegg jobbet hun bra og fikk funn av figuranten. Så det ble en knallbra avslutning – mener jeg – læringsmessig :)

Søndag var det tid for spor. Jeg (med fler...) hadde sovet dårlig – til tross for at vi la oss tidlig (ca 23.30). Det ble nemlig aksjon i løpet av natta – og jeg lå på hytte med Aud, Kaare, Morten, Sylvelin og Paul.
Aud, skulle avgårde – og hun og Kristin U. kom seg avgårde i ca. 03.30 tiden (etter å ha romstert en god stund...), men så en stund seinere ringte alarmen til Sylvelin – og Paul kom inn og sa at hun ikke skulle bry seg om forhåndsvarslingen, så da var det ny runde for å prøve å sove. Da jeg så endelig sovnet satte et par hunder igang med hyling – og da gav jeg opp å få sove mer....
Når jeg først er våken sliter jeg nemlig med å sovne igjen.... så etter litt vel lite søvn stod jeg opp i 07.00 tiden.
Vi fikk nå ryddet hytta sånn noenlunde – så skulle Aud ta resten - for de var på vei hjem etter at aksjonen var avblåst fordi den savnede ble funnet i god behold :) (Da var også Anders og John på vei for å være med i leteaksjonen) Så dro vi ut i terrenget for en ny treningsøkt – i det våte været....

Også denne dagen fikk jeg velge litt hva jeg ville trene på. Jeg sa hva Ficus hadde gjort og hva jeg selv mente var problemet. Dermed ble vi enige om at Ficus skulle få trappespor/vinkelspor. Hugo la opp ett spor til oss – og gikk med oss da vi nesten 4 timer seinere gikk sporet. Det gikk over all forventning! :D jeg ble styrt av Hugo, og Ficus sin læringskurve var enorm i mine øyne :) Utrolig bra!
Helt på slutten av dagen fikk jeg som siste man enda ett slikt spor – som Hugo hadde lagt ut til oss. Det ble vel ca 2,5 time gammelt. Dette gikk om mulig enda bedre. Endelig går Ficus spor – og ikke spor på overvær! Og med tilbakemelding fra Paul om at vi er på god vei mot B kjørte jeg hjem med ett stort glis rundt munnen :D

Takk alle sammen for en kjempe helg på Evje! :D

2 kommentarer:

Liv sa...

Så flinke dere er!! Jeg er imponert :)

Ghita sa...

Takk for det Liv :)