lørdag 8. oktober 2011

Fredagstrening

Ja, ja. Vi gjør det beste ut av tingene nå. I går ble det igjen en liten treningsøkt på Ficus bestående av stå under marsj (yberfornøyd :), fri ved fot (ganske bra :) - og apport (kommer seg :) – som hovedtrening. Så avsluttet vi med ett sandfeltsøk (som jeg kaller det) og denne gangen hadde Ficus funnet alle 3 gjenstandene på under 3 minutter. Hun forstår hva det går i nå. Grunnen til at jeg trener dette er jo for å vedlikeholde det å bruke nesa. For jeg ser at hundene blir sløvere hvis vi ikke trener dem i «nesebruk». Håper snart på å få en avklaring på om jeg kan trene skikkelig igjen eller ikke. Jeg har satt av hele høsten/vinteren til masse trening – og så skal det hindres pga fysisk skade hos meg!

Ellers var Ficus veldig flink i går. Hun kom momentant på innkalling – selv om hun var på vei etter en sykklist..... (første gang hun har sprunget etter en sykklist....) Og da vi gikk tur etter treningen og hun plutselig reagerte med bjeffing på noe «skummelt», så jeg rolig «feil» til henne og hun tilbød fri ved fot i stedet. Det er jeg kjempefornøyd med, for det er ikke noe jeg bevisst har trent på. Jeg har av og til fått henne til å utføre ønsket handling (eks sitt) i stedet for uønsket – i visse situasjoner, men at hun frivillig skulle tilby fri ved fot hadde jeg ikke drømt om :) Det må være treningen fra da vi var «problemhund figuranter» på Siddis som gjør seg gjeldende – kan ikke finne noen annen grunn.

Ficus fikk forresten sin andre løpetid i går, så da begynner syklusen hennes å vise seg. Heldigvis tok Eivind med seg Dewey til Stord (selv om det ikke var den opprinnelige planen), så slipper jeg stresset med dem denne helgen. Jeg sliter jo med å gå turer med dem fra før av, og det er ingen tvil om at de begge er mer «på høgget» når det er løpetid på gang. Blir derfor også spennende nå når Kahrma og Amie er hjemme denne uka. Ficus og Amie har ikke vært særlig gode venner – ikke inne i alle fall. Så vi har holdt dem avskilte hittil....

Jeg må finne på noe i dag også. Det er første lørdagen på det jeg kan huske at jeg bare er hjemme – uten noen formål. Det irriterer meg noe utrolig! Heldigvis er Maia hjemme nå, men hun skal vel ut og farte med venner kjenner jeg henne rett :) Men kanskje hun har tid til å hjelpe meg med ett lite feltsøk om ikke annet....?

Ingen kommentarer: