torsdag 3. november 2011

Hundenes dag


I dag var det så nydelig ute at jeg bare måtte ut en tur med de firbeinte. Nå har det seg jo sånn at hverken Dewey eller jeg har lov til å gå lange turer – eller turer i hardt terreng, men noe måtte jeg finne på. Derfor dro vi avgårde på en liten skogstur. Jeg startet forresten med å legge ut et vinkelspor og to små koridorer til Ficus, samt ett felt til Dewey – før turen.

Så gikk vi og koste oss i en times tid. Var også nede ved vannet og der ble jeg faktisk nesten redd – for jeg så de største fiskene jeg noen gang har sett i levende live i ferskvann. Aner ikke hva det var, men den ene var like stor som Ficus! Desverre klarte jeg ikke å ta bilder av dem, men tror jeg fikk litt av finnene.... hundene så også fiskene, og de lurte fælt på hva det var. Ficus ristet seg etter å ha stirret på dem en stund. Kjente at jeg ikke ville at hundene skulle bade her..... ;P Er som regel ikke særlig pysete når det gjelder meg selv, men for alle «barna» mine – både de på to og fire, er jeg veldig pysete ;P

Ficus koser seg i vannkanten

Hva er det som er i vannet mamma?

Ficus og Dewey lurer på hva som plasker der ute.....

- og det gjør mamma også.... det var veeeeldig store fisk dette.....

Sporet til Ficus gikk vi etter 5 kvarter – ca. Jeg gadd ikke vente så mye lengre.... Det gikk veldig bra. Hadde laget vinkelspor slik Hugo har lært meg, og hun fikk også forskjellige gjenstander i sporet. Hadde ingen problemer med hverken å finne sporet, gå det eller å plukke gjenstandene i dag. Sporet gikk på barmark.
Jeg lar bildene snakke for seg ;)

 
Sporoppsøk

 
Funn av gjenstand


Fin vinkel :) 


Spor fører til gjenstand....

- og gjenstanden skal mamma ha....

Enda en gjenstand

- som skal plukkes opp

- og leveres 


Må jeg plukke disse mamma...?

Ok da.... 
Her har du nøklene dine. 

Endelig slutten = belønning! :))

Dewey fikk så gå feltet. Han syntes det var gøy, men ble utrolig fort sliten. Det likte jeg ikke. Han fant 3 av gjenstandene på ca 10 minutter, da var feltet over en time gammelt. Han merket ikke engang at det kom tre joggere løpende gjennom feltet hans mens han søkte – og det ligner ikke han! Jeg gikk bort og holdt han da jeg oppdaget dem, men da var de nesten løpt gjennom feltet allerede ;)

Feltsøk

Funn av gjenstand

Full fart inn til mamma

Versågod

Oj, jeg mistet den mamma
- men går det ikke bra å bruke "hot target tegnet" i stedet?
 
Videre søk

- og ny gjenstand :)

Ficus fikk så gå korridorene sine. Hun søkte litt for vidt i første korridor, så da bandt jeg henne og lot som jeg la ut gjenstander i det korridorfeltet jeg allerede hadde lagt – og nå gikk det bra. Både i denne korridoren og i neste.

Funn i korridor 1

Søk.....

Funn i korridor 2

Deretter var det litt tur igjen før hundene fikk godbitsøk og vi dro hjem. Rakk akkuratt å sette hundene i bilen før det kom en rytter forbi – gjett om jeg pustet lettet ut...

Nå i kveld fant Eivind ut at han likevel ville dra på agilitytrening med dem – så i dag må de ha fått nok aktivisering/trening – vil jeg tro.

Ingen kommentarer: