tirsdag 1. november 2011

Lp trening og Agility - 2 dager på rad

Denne uka har dagene startet med herlige lydighetsøkter – for både Dewey og Ficus.
Dewey var ellevill fordi han endelig fikk lov til å trene igjen. I tillegg var han nok litt sulten..., for vi har måttet gå ned på foret nå når han har vært så lite aktiv. Det har vært noen tøffe dager for han.... Jeg våget heller ikke belønne han med leke pga voldsomheten hans, så vi hadde masse gode godbiter med oss.

Ficus går nesten bananas når vi kommer på treningsbanen – hun regelrett skriker i bilen nå. Jada, mamma er streng og Ficus får ikke komme ut før hun klarer å ta seg sammen, men jeg er usikker på om pappaen er like streng... Han er og blir «den snille» av oss.....

I går trente Dewey på fri ved fot – elendig.... – han går alt for langt fremme, men siden han fortsatt må være forsiktig – trente vi bare bitte litt, med belønningsplasseringen bak – slik vi lærte av Thomas. I stedet fikk Dewey lov til å shape mamma – det synes han er knallgøy. Det ble berøring av kjegle – sammen med Ficus (som stod og så på, men var lynrask til å ta etter via modellæring). Og sitte bamse. Etterpå trente vi på klossen, det tok han veldig fort, men er litt voldsom – så klossen fyker veggimellom.... - godt vi trener ute! ;P Vi trente også litt på å gå på bakbeina med frembeina på bordet – både til høyre og til venstre.
Til sist fikk Dewey trene på neseprøve. Her skjønte han ikke bæret – og vi var helt tilbake ved 0-punktet. Sukk! Jeg gjemte noen ubrukte neseprøver – og en med min lukt på – og da klarte han å konsentrere seg og finne riktig, men jeg er langt ifra fornøyd. Heldigvis er det jo bare for treningens skyld vi trener, hvis ikke måtte vi begge ha skjerpet oss betraktelig ;P Noe mer enn dette turde vi ikke i går – han haltet ikke, men jeg ville ikke ta noen sjangser.

I dag startet Dewey også med litt konsentrasjonsøvelser, så ble det apport, klossen, shaping på «gå rundt ting» og en ny runde med neseprøve. Avsluttet med frivillig sitt, dekk og stå – bakover.

Ficus trente også fri ved fot i går – og selvfølgelig apport... vi brukte stor treapport, sporline og sykkelslange som apportgjenstand. Jeg er ikke fornøyd med innsitten i apporten. Ellers trente også hun på klossen og shapet litt berøring av kjegle. I tillegg trente vi slalom, på en – for oss, litt ny måte – men det gikk veldig bra. Jeg satte henne i ene enden av fire pinner – gikk selv til motsatt ende og sa «slalom». Da skulle hun selv finne inngangen og gå slalomen – uten hjelp. Det gikk veldig bra :)

I dag startet Ficus med bitte litt fri ved fot, så la vi hovedvekten på apporten. Her trente vi leenge, men jeg er fortsatt ikke fornøyd. Når hun endelig sitter ordentlig, så tygger hun på apportgjenstanden. Grrrr.... Jeg brukte bare store apporter i dag - à la flaskestørrelse. Det er jo det vi sliter med. Brukte «Tara-metoden» i dag, og det kan kanskje funke. Det betyr at jeg bruker ett biteskinn og belønner med, så fort hun er på vei inn til meg med apporten. Dette for å få bedre grep, og slippe tygging – men aner ikke om det hjelper på henne – fordi om det hjalp på Tara ;)
Klossen tok hun med en gang. Rett inn på plass – etter å ha prøvd seg på «hot target» et par ganger først ;) Så ble det 8 pinner slalomtrening, både fra høyre og venstre, på samme måte som i går (vi står i hver vår enden av slalomen). Helt til slutt trente vi på frivillig sitt, dekk og stå bakover for aller første gang faktisk (- med alle tre). Ficus var kjempeflink!

Ficus var overtent. Hun måtte derfor i bilen mens Dewey trente – i går kunne hun være ut, men i dag tok hun helt av.

Både i går og i dag trente Eivind hundene i agility på kvelden. Så jeg tror det er to storfornøyde hunder her i huset nå :) Selv om Dewey nok får minst – enda...., i går fikk han visst bare litt felttrenig – men den var til gjengjeld bra. Ficus hadde visst noen bra - litt vanskelige, runder med Eivind :) I dag vet jeg ikke hva de har trent – i plaskregnet.....

Ingen kommentarer: