søndag 15. januar 2012

Kontrollert felttrening

Hadde vurdert litt frem og tilbake i dag – hva jeg skulle trene, og endte på felt. Selve søket er ok, men jeg trenger å få litt kontroll på Ficus i feltet. Så i dag var det påvirkning og korridorer som stod på programmet.
Det gikk ganske bra da vi endelig kom igang. Var litt frem og tilbake - og klabb og babb før vi kom ordentlig igang med treningen – men det hadde ikke egentlig noe med oss å gjøre. - Var vel heller det at vi var så mange på trening og at ingen «turde» å ta kontrollen på ordentlig, slik at det ble noen misforståelser, men, men. Det er sånt som skjer.

Da det var Ficus sin tur var det full påvirkning i første feltet. I andre også – men her med to gjenstander. Etter lunch ble det litt av det samme – og en gang der Ficus fikk to korridorer etter hverandre Deretter fikk hun påvirkning ute i feltet, så tok jeg henne vekk, men figuranten gikk ut i stor bue – slik at Ficus ikke skulle følge sporet. Dette gjorde vi resten av dagen med variert hell. De siste to øktene fikk Ficus også en gang der hun ikke fikk påvirkning – og da jobbet hun veldig bra! Hun har ikke problemer med å gå langt nok ut i alle fall, tror bare jeg må jobbe videre med «funn rett ut for mamma» - for det var det vi gjorde i dag. Målet var at hun skulle søke rett ut for meg – og få funn, samt å retunere raskt tilbake til meg.

De fleste gangene gikk veldig bra og etter planen, men aller første økt var det tissing ++ før hun var på nett (ja – min skyld!) og et par ganger lot hun seg forstyrre litt av alt som skjedde rundt. I siste økt sendte jeg litt feil første gangen, men hun jobbet som en liten helt og fikk en flott avslutning.

Alt i alt fikk vi mange fine økter og flotte momenttreninger, så det ble en flott dag der jeg synes vi hadde en fin fremgang :)

Foruten Ficus sin trening så fikk Key også være med denne dagen. Jeg syntes hun taklet en hel dag i bilen veldig bra. Hun fikk være ute i starten (siden det tok tid før vi kom i gang), og i lunchen, ellers ble hun luftet 2 ganger utenom – og fikk frokosten sin i bilen.

Key var akkuratt sånn som jeg trodde hun ville være i møte med alle Nrh-erne. Hun fikk også hilse på noen av hundene og var ellers helt trygg og fin. Hun skvatt ganske visst da Odin (til John) plutselig stod rett bak henne, men hun løste ganske raskt opp, og var nyskjerrig på han.
Aud – med flere, mente Key måtte være utslitt når vi kom hjem – for hun er aktiv det lille krapylet ;) Neida, her var det «full rulle» frem til rett før 23.00 Da først sloknet trollet en halv time før siste luftetur. Som tidligere sagt : bordervalper er jammen slitsomme...... ;P

Jeg er ellers godt fornøyd med begge jentene denne dagen.

Dewey fikk en god tur i Sørmarka med Even og Maiki ++, – så han ble heller ikke glemt :) Er ikke så lett å få alt til å klaffe når jeg er alene - fordi Eivind er på dommerseminar ;)

Da jeg kom hjem fra treningen fikk hundene en fylt kong hver – og på kvelden fikk de en tur rundt «storenullen», så alt i alt var vi ganske fornøyde med dagen alle fire :)

Ingen kommentarer: