søndag 5. februar 2012

En rar helg, og impulsintroduksjon av spor.

Det har vært en rar helg med bare Key og meg hjemme.
I går gjorde vi «ingenting» siden fredagen var litt vel aktiv for oss begge to.... Etter en laaang tur med Key, dro jeg på 70-talls party på Klepp – i «90»- års bursdag (2 x 45 år) og Key hadde «barnevakt». Derfor var vi bare sosiale og slappet av, hele lørdagen. Veldig rart i grunnen ;P
I dag har Key trent «lydighet». Kontakt, frivillig sitt, dekk, utgangsstilling, dekk fra utgangstilling og fri ved fot. Hun tar tingene veldig lett :) Ellers har vi lekt en del og jeg ser at Paul har rett. Vi må være forsiktige med drakamp med denne frøkna for hun lar seg rive skikkelig med. I dag gikk det så langt at jeg tenkte «IPO» neste.... ;)

Etter «treningen» gik vi en laaang tur igjen, så gikk Key sine aller første spor, før hun fikk springe fritt med andre hunder. Deretter gikk turen hjem igjen.
Key sine spor var ikke planlagt på forhånd, men da vi gikk tur og hun virket ivrig på å trene, valgte jeg å binde henne i et tre mens jeg gikk ut noen bitte små godbitspor. De to første skjønte hun ingenting av, men etter det fjerde ville hun gå mer spor! :) Det var jo ingen som helst liggetid her – jeg nærmest bar introduserte henne for spor. Var likevel veldig kjekt at det vi gjorde svarte til forventningene – for jeg er nemmelig temmelig sikker på at hun blir en like bra sporhund som Tara var – hvis jeg jobber med henne...

Under selve turen trente vi på at «folk vi møter ikke skal hilses på», og på slutten av turen tok Key fint kontak med meg i stedet for å storme frem mot folk. Jeg er kjempefornøyd med det:) Hun fikk faktisk lov til å hilse på to personer også – etter at hun hadde tilbydd seg å «sitte pent mens de gikk forbi».

Var forresten sååå fornøyd både i går - og i dag, med at folk vi møter som ikke har hunder som er greie med valper, gir beskjed om dette – og holder hundene sine vekke fra Key. Supert! Virker som om folk er mye mer bevisst på dette nå enn bare for noen få år siden:)

Ellers ser det ut til at Key nå er kommet i den første «spøkelsesalderen» for hun begynner plutselig å bjeffe – uten at jeg ser noen ting uvanlig ;)

Ingen kommentarer: