onsdag 29. februar 2012

Ficus debuterer på Rallytrening

Planen har lenge vært at Ficus også skal få gå Rally. Jeg mener hun er bra nok til det, men så er det det med å sette opp skilt og bane når man er alene.... Må bare tilstå at det blir nedprioritert.

Men litt har vi jo trent og selv om hun hadde glemt noen kommandoer (så ut som om hun aldri hadde hørt om dem) så gikk det veldig bra syntes jeg. Vi startet med å gå en hel klasse to bane (jada, med både hopp og matskåler ++). Vitsen første gang var bare å se hvordan hun reagerte, og så er det jo leeeenge siden jeg har hatt hund å gå med, så jeg måtte også få det litt inn i kroppen igjen.

Ficus var bra. Hun forstod som sagt ikke alt, men jeg hjalp henne og tok det ikke så nøye. så trente vi litt (jeg minnet henne på) noen momenter, før vi gikk banen en gang til. Nå var jeg sikrere både på meg selv - og på Ficus, så det gikk mye bedre.

Var veldig rart dette. Når jeg har gått med Tara så har jeg vært bombesikker på at hunden kunne øvlsene - og at hun gjorde det jeg ba henne om, men nå med Ficus var jeg fryktelig usikker.

Jeg sa også at nå forstår jeg hvordan nybegynnerne har det.... jeg har ikke vært der noen gang med Tara - for hun har alltid vært fink ;)
Så dette ble en liten Aha opplevelse også - men jeg tror ikke det kommer til å være lenge før jeg er sikker på Ficus også. Hun er faktisk ganske rå på det hun gjør :) Det er veldig tydelig at hun nå er voksen. "Teflonhjernen" er helt forsvunnet, hun konsentrerer seg enormt og jobber som en liten helt for å gjøre det mamma vil. Waoh - for en hund jeg har! :D

Her er banen vi gikk i går ;)

5 kommentarer:

Kari Anne sa...

Ficus om kun kort tid: Ag champion, redningshund, OG rl champion! Dæsken, Ghita, det er jo ikkje grenser for kva den hunden kommer til å oppnå! :-)

Ghita sa...

Du "glemte" Lp Champion - og bruks.... - og Ippo - og freestyle - og Mondioring - og ++++ ;P

Neida, jeg har faktisk ikke så høye mål. Vi skal bare ha det gøy - og jeg liker å konkurrere (merkelig nok...), men vi fokuserer (som de fleste sikkert har skjønt) på Nrh (- og litt agility... ;)

MEN, HUNDEN hadde sikkert klart det - det er verre med føreren ;P

Gerd Marit sa...

Ser ingen grunn til at dere begge ikke skal ta dette lett?

Og nybegynner du liksom - med din treningsiver og hundeerfaring og ivrig, tjenestevillig hund ;) Men det er litt "godt" å høre at det ikke satt 100% i første forsøk ;)

Banen så merkelig kjent ut syntes jeg ;)

Isabelle sa...

Ser min fremtidige oppdretter er ivrig i Rallylydighetsringen så skal innrømme jeg har snust litt på dette jeg også, ser gøy ut :)

Ghita sa...

Gerd Marit - Ficus er jo nybegynner uansett, men ok jeg kan jo skiltene da.... ;)
Se på datoen så ser du at du har rett;) Jeg brukte samme bane sden det bare var "nye" folk som kom på treningen :)

Isabelle - kan anbefale Rally, og det ødelegger ikke for andre hundesporter heller (som noen tror :) Det er bare gøy :))