onsdag 7. mars 2012

Agility mandag, Felt og Rallytrening tirsdag

Mandag ville Eivind ha meg med på Agilitytrening, selv om jeg er ganske redusert her… Jeg klarte å trene Key litt i forskjellige momenter – hun gikk til slutt blant annet vippa selvstendig – noe jeg er godt fornøyd med. Hun elsker tunneller, og hoppet hjul som om hun aldri hadde gjort annet. Dette gjorde hun helt på egen hånd – men selvfølgelig måtte jeg belønne det! Hun søker også oppgangene på feltet (som jeg belønner) og inngangen på slalomen begynner å komme seg. Som tidligere sagt så er det nok noen som vil reagere på slike ting, men så lenge vi ikke belaster hunden – og vet hva vi holder på med, så tror jeg ikke det er farlig. Jeg kaller det vi driver med for miljøtrening og grunninnlæring.

Jeg synes vel det er verre med helt nybegynnere som gjør det samme (trener valper) – de hadde aldri fått lov av meg! En stor forskjell er for eksempel at Key kan gjøre samme tingen maks 5 ganger (som regel 2 - 3), da bryter jeg ved å for eksempel forflytte meg, mens de som ikke vet hva de gjør, trener 20 minutter i strekk – og DA blir det belastende for valpen. En annen stor forskjell er at jeg bruker shaping, det vil som kjent si at jeg bare belønner atferder jeg vil ha, men at jeg lar hunden styre både hva den gjør - og aktivitetsnivået.


Key er ellers rå. Hun er helt ellevill og sååå spretten – og med sånn fart, at jeg bare må gi meg over. Når jeg synes hun springer kjempefort – så akselererer hun! Jeg lurer veldig på hvordan vi skal få kontroll på dette lille, skjønne, udyret….. ;) Men derfor trener vi også masse på bliøvelser. Likevel trenger hun å få rase ut også – og hun er som Tara var, vil springe, springe, springe…. Denne mandagen er forresten første gang på lenge at hun sov hele kvelden!!

Ficus trente jeg også litt. Det ble noen felt og slalom på henne. Feltene satt ganske bra, og jeg får ikke trent videre som jeg ønsker pga min egen ubevegelighet, så det må bare vente – men slalomen er også kommet seg veldig. Hun tar nå de alle fleste klasse 1 og 2 innganger og vi kan føre fra både høyre og venstre. I tillegg kan jeg sette henne i bli, gå til motsatt ende og be henne gå slalom. Jeg kan også snart stå helt igjen og be henne fullføre slalomen - uten at jeg går med. Men så er det jo også dette jeg har trent på. Neste skritt er å kunne bevege seg i posisjon, mens hun likevel fullfører slalomen – det er så langt vi er kommet, men jeg synes hun er veldig flink til bare å være 20 mnd – og med så lite agilitytrening som hun egentlig får. Ellers trente jeg litt på stillestående føring – da det er det eneste jeg kan for tiden ;)

Ficus fikk være ute under hele nybegynnertreningen, og hun roet seg fint etter hvert – så det tror jeg hun hadde godt av. Hun lå fint i ligg og bli, også mens jeg hjalp noen nybegynnere som ba om hjelp (- hvor var vakten….?)

Etterpå fikk hun springe ordentlig med Eivind – og det var tydelig kjekt J Jeg må innrømme at jeg selv synes Ficus er blitt ganske flink J
Dewey fikk selvfølgelig også noen runder, og han gikk nå mye bedre en på respitten dagen før ;P

Overskriften forteller vel hva jeg brukte gårsdagens krefter på. Det ble først et lite godbitsøk i hagen (- og Ficus nektet å komme inn etterpå. Derfor måtte jeg dra uten å ha fått henne inn, da jeg dro for å ta røntgen av nakken min. Det er første gang jeg drar hjemmefra mens en av hundene fortsatt er ute, men jeg hadde ikke tid til å «dra» henne frem fra verkstedet til Eivind).

Da jeg kom hjem igjen (- var Ficus dukket opp igjen – full av mull over alt…. ;) dro vi for å møte Helen.
Aller først fikk hundene en liten tur der de fikk rase fra seg litt, så var Helen så grei at hun la ut feltkorridorer for Ficus. Vi brukte samme område som vi allerede hadde tråkket i.
Målet er fortsatt det samme - å kunne styre Ficus, for hun søker bare nydelig – både inn og ut
J.
I går gikk det veldig bra :D Det virket endelig som Ficus har forstått feltkommandoen. Og som Helen sa så virket det også som om hun lot seg styre. Gjett om jeg er fornøyd! J Ficus fikk 5 korridorer etter hverandre. Jeg passet på å jobbe mot vinden (som en hjelper), og det var bare en gang det gikk litt skeis og Ficus plukket «feil» gjenstand – jeg skylder på vinden her… ;) Det var vel ikke mer en 10 - 15 meter mellom gjenstandene. Det betyr at vi gikk over en, for jeg sendte ikke på nytt. De resterende 3 gjenstandene var søk ut 30 meter, funn, løp inn til mamma og få belønning. Kjempefornøyd med det!
Etter at også Mist hadde fått to små overværsøkter med momenter, gikk vi en ny liten tur med alle hundene.

Da klokka passerte halv fem skulle jeg egentlig på trening igjen – med Ficus, men så viste det seg at de skulle trene et annet sted enn jeg trodde – og da åtte jeg trekke meg. Jeg må jo rekke rallytreninga kl. 19.00…..

Vi hadde satt opp nesten en hel Rallybane, da vi fant ut at vi bare måtte ta den ned igjen. Skilter, klosser og kjegler fløy veggimellom. Derfor ble vi enige om bare å trene på momenter denne gangen.
Ficus var ganske flink. Etter først å ikke ha klart «gå rundt – på plass» så jobbet jeg litt med det og dermed forstod hun hva hun skulle. Godt fornøyd med det. Ellers gikk vi litt fri ved fot og jobbet litt med kjegleøvelser. Jeg er godt fornøyd med utviklingen, men ser at hun trenger å «få varme opp skikkelig» før jeg starter. Alt i alt en kjekk dag J

2 kommentarer:

Isabelle sa...

Kine skal egentlig ha vakt denne uken men vet Kristine Nylund hadde lovet å ta den for henne. Du bør gi beskjed til Jan fordi jeg synes det er viktig at vaktene vi har møter opp og hjelper nybegynnerne.

Husker selv hvor kjipt det var å komme til låst port eller ingen som hjalp meg. Godt du var der Ghita :)

Ellers, Ficus og Eivind gikk kjempe bra på respitten :D

Ghita sa...

:) Tror Jan vet det - og at Kristine N fikk beskjed av Kristine E.

Var Eivind som måtte hjelpe flest....;)
Det gjorde ingen ting siden vi nå tilfeldigvis var der, men ja enig i at det bør være vakt der.

Ja, jeg forstod Ficus og Eivind gikk bra. Kjekt!! :D