søndag 11. mars 2012

:D

Denne lørdagen var Key, Ficus og jeg alene hjemme. Derfor måtte Key bli med på Nrh-trening. For at hun skulle holde seg rolig en lang dag i bilen planla jeg derfor å dra tidlig på trening og legge ut spor til henne – med frokosten som belønning. Det gikk veldig braJ 08.45 var jeg på plass – som første mann, og la ut 3 små godbitspor for Key. Da jeg var ferdig med det 3 sporet, hentet jeg Key i bilen og hun fikk så gå det siste sporet først. Dette sporet var ca 15 meter langt – og er det første ordentlige planlagte sporet Key har fått. Deretter gikk vi spor nr. 2 om var en del lengre (det lengste av alle 3). Så tok vi en liten pause før vi gikk ett bittelite spor med minst 25 minutters liggetid. Det virket ikke som om det hadde noen ting å si for Key. Hun gikk spor som bare det. Ikke bare gikk hun alle sporene kjempeflott, hun tok også selv spor oppsøk – før vi kom til godbitene. Det syntes jeg er veldig bra J
Ingen tvil om at Key syntes det var gøy å gå spor! J
Da sporene var ferdig kom stadig flere på trening - veldig så mange som kom tidlig denne dagen… ;) Uansett fikk jentene en liten luftetur før de ble satt i bilen igjen – og Key fikk også flere små luftinger i løpet av dagen.

Paul skulle rundere først, slik at han kunne hjelpe de som trengte hjelp med momenter ol. i «valpeskogen» etterpå, og i mens la Gro Elin og jeg ut fulle felt for hverandre. (De ville vi gå seinere på dagen).

Jeg var så 2 mann ut, og for Ficus hadde jeg planlagt en B rundering, der jeg ville ha en del figuranter (for ikke å strekke både lengde - og trappe ned på funn samtidig), jeg skulle bare teste om hun klarte å gå så langt etter et lengre opphold fra ordentlig rundering. Slik gikk det ikke…. Sylvelin tok meg på ordet og gav oss en prøve på B-prøve-rundering . – Og nervene ble som om det var en B-prøve, så da fikk jeg i alle fall testet det…. Ficus gikk ganske bra lenge, men på slutten måtte jeg presse en del – og jeg kjente at jeg ble både frustrert og litt amper selv…., men nå hadde vi kjørt det så langt at det ikke var vits i å snu på noe opplegg, derfor fortsatte jeg. Det endte heldigvis med ett veldig bra slag og et kjekt funn av John, der Ficus fikk vom og hundemat som belønning J
Jeg er både fornøyd og ikke fornøyd med økta – mest fornøyd J Det som er surt er at Ficus gikk over en figurant. Jeg var til og med temmelig sikker på at det lå en figurant der, men jeg klarte ikke å sende henne slik at hun gjorde funn – desto surere….. Nå hadde jeg på forhånd bestemt meg for at jeg ikke skulle sende flere ganger på samme sted – men allikevel gjorde jeg det ett par ganger (fy meg!) Jeg ville nemlig ikke kjøre henne sundt når jeg skulle strekke lengden sånn. Hadde jeg visst at det lå figurant der, så hadde jeg nok presset mer, men jeg visste ingenting….
Uansett en lærerik økt, der jeg fikk se at hunden min går ganske bra. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi tenkt at hun skulle gå hele 550 meter uten funn – men det gjorde hun. I tillegg sendte jeg alt for tett noen steder (pga min egen usikkerhet..). Så vidt jeg fikk med meg så brukte vi ca. 25 minutter på økta – det er jeg også ganske fornøyd med J

Flott at Sylvelin pusjet, rettledet meg, roste meg (og hunden) og ga beskjed når hun syntes jeg kunne gjort tingene bedre/annerledes. Veldig lærerikt!

Selv syntes jeg Ficus var kjempeflink - egentlig. Jeg har ikke trent ordentlig på passeringer – og nå sendte jeg henne som om det var helt vanlig…. At det derfor ble litt demping av farten i passeringen er derfor ikke rart i det hele tatt! Jeg glemmer helt hvor lite ordentlig rundering vi har trent…. Vi trener jo stort sett bare på momenter.
Vi var så mange på trening denne lørdagen, at det bare ble en runderingsøkt på hver (- av oss i «storeskogen»), men vi fikk nå tatt feltet vårt – etter 5 timer…. Ficus var først ut, og hun jobbet – etter min mening, som en liten helt. Jeg syntes søket hennes var kjempebra! Hun fant 3 gjenstander ganske kjapt (godt innenfor tiden), men sleit med den siste. Likevel fant hun den også, men da tror jeg det var gått ca 13 + minutter.
Utrolig fornøyd med denne utviklingen. Det er tydelig at hjelpen Helen har gitt oss har vært veldig effektiv. Nå virker det også endelig som om Ficus har forstått start prossedyren på feltsøk, og at hun derfor vet hva vi skal når vi «stiller opp». Jepp, jeg tror snart vi er klare for feltsøksprøven J

Denne bra dagen endte enda bedre. For da jeg kom hjem fikk jeg vite at Dewey hadde fått totalt 3 femteplasser på Drammenstevnet. I hopp og agility fikk han ganske visst en feil, men på lagløpet gikk han feilfritt. I tillegg hadde Dewey beste tid av alle på hoppløpet – og det hadde jeg aldri trodd at den store tunge gutten vår skulle klare mot de små kjappe borderene  som veier omtrent halvparten av han ;) Eivind virket ganske fornøyd selv om det dessverre ble et par feil totalt.

Ingen kommentarer: