fredag 3. august 2012

Lite trening.....

Har vært mye menneskestyr de siste ukene – og lite på oss hundene….
Vi har fått noen små turer og trent litt agility - samt bitte litt lydighet, men ellers svært lite. Så da jeg endelig fikk være med på onsdagstreningen igjen var jeg ellevill og helt klar til å trene – det er jeg forresten nesten alltid J
På agilitytreningene forsøker mamma og jeg å komme på nett – og noen ganger går det bra…. ;) Når vi får til dette – og mamma får opp kondisjonen skal vi nok bli gode – sammen J

I lydigheten er det litt terping på diverse, for å finjustere ting. Jeg har ikke vært så flink på å skille sitt, dekk og stå, så det har vi jobbet masse med og i går klarte jeg alle 3 momentene både som avstandsøvelser og under marsj. Mamma var sååå fornøyd med meg. Jeg klarte til og med innkalling med stå – og det har vi egentlig aldri trent på :D
Dewey var forresten også veldig flink. Han hadde innkalling med stå og dekk, og det var den fineste øvelsen han noen gang har gjort – en 10, så mamma var superfornøyd! I tillegg begynner han å skjønne neseprøve – endelig ;)

Mamma trente til og med Kahrma i stå under marsj – og det ble en fin øvelse. Mamma og Kahrma er ikke så glade i å trene sammen, for de forstår ikke hverandre…
Key er blitt flink til å trene. Hun trente både på innkomster, fri ved fot, apport, innkalling, dekk og bli. Mamma synes det er ganske gøy å trene Key for hun er så ivrig J (Jeg stod i vinduet og så på – missunnelig….;)

Men det var onsdagen jeg skulle skrive om…. Da runderte vi på Dale, det var litt «ukjent opplegg» og litt «styrt» fra mammas side. Bjørn Erik styrte og Ritva og Sonja var figuranter.
Jeg runderte ganske bra sa mamma. Hadde ett par bittsnappinger – som jeg selv avsluttet før jeg kom inn til mamma med dem, så da var hun visst fornøyd med meg likevel.

Neste gang vi skal ha noe lignenede vil mamma ha gjenstander også ute i terrenget, da det så ut til at jeg «talte» dem som var på midtlinja - og når alle var til stede, var jeg mer uvillig til å gå ut…..
En gang meldte jeg ikke da ville jeg ha belønningen med en gang, og da ikke det skjedde gikk jeg fra figuranten.  Mamma sier at hun regner med (håper) at det bare er utprøving fra min side…. (men det var jo det hun var redd for at skulle skje – og hovedargumentet for ikke å bruke speedrundering, når vi startet med dette…) Uansett vil mamma ikke vektlegge dette med mindre det skjer mange ganger….

Selve runderingen og meldingen ellers var visst ganske bra J Jeg runderte bare ca 350 meter og hadde 4 funn.
Hilsen Ficus

Ingen kommentarer: