Gå til hovedinnhold

Miljøtrening i NRH regi - knallkjekt!

Etter å ha hatt en entusiastisk gjeng på Rallykurs, bar det avgårde for å få trene litt selv, torsdag kveld.
Det var miljøtrening som stod på programmet til Nrh denne kvelden.
Siden det er veldig lenge siden Ficus og jeg har trent noe sånt - og vi begge synes det er skamkjekt, ville jeg så gjerne være med - og Bjørn Erik var grei og sa at det kunne jeg. Så med litt dårlig samvittighet fordi jeg kom så seint (kunne da ikke være med som fgurant for alle andre), gledet jeg meg likevel over treningen.

Ficus føyk først bare villmann avgårde da jeg slapp henne og tok et slags grovsøk. Jeg ville ikke styre henne fra starten (har Tones råd om at hun skal få mer "frihet" godt bak i hodet....), så jeg lot henne løpe - tok heller og gikk samme vei tilbake - og da begynte hun å søke mer fint - helt av seg selv :)
Nå har jeg en hund som jeg stoler veldig på at finner - hvis hun får fert. Har enda ikke sett henne gå over en figurant der hun har mulighet til å få denne i nesa.

Ficus jobbet selvstendig og kjempebra. Hun gjorde først funn oppi en binge med belegningsstein (eller lignenede), så jobbet hun videre - hun søkte selvstendig og fint hele tiden.
Fikk så beskjed om at vi måtte søke på begge sider av gata vi gikk i. Jeg ville fortsatt ikke styre for mye, så jeg sa "vi tar en side om gangen". I det jeg hadde sagt dette, slo Ficus elegant over på motsatt side, hoppet inn i en konteiner - og kom ut igjen med melding :)
Jeg ble litt overrasket siden jeg viste at det hadde vært figurant der før, og ble redd for fertmelding, men før jeg rakk å si noen ting fløy Ficus tilbake til figuranten - og fikk belønningen sin.

Jeg er jo ikke helt fornøyd med denne avslutningen, men må jo le litt over iveren hennes ;) Jeg vet også at det ikke er så vanskelig å plukke dette vekk (hadde det en stund på Tara....), så om det nå skjedde èn gang så er det vel bare et ledd i den nye trenden vi skal følge - om at Ficus skal få lov til å være litt ulydig..... ;p

Takk til torsdagens "miljøgjeng" for at vi fikk være med :)

Dagen etterpå fortsatte vi med litt miljøtrening (alle våre hunder synes det er gøy), for da vi var på tur med Mist og Helen fant vi noen rør hundene kunne få leke seg med ;)

Den kule "rørgjengen" vår ;p

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Slalom

  Bildene er av Tara, sommeren 2008    Slalom Dette er et agilityhinder (hvis noen måtte lure ;)   Slalom er et av de hinderne som tar lengst tid å lære hunden...... I dag har jeg derfor tenkt å si hvordan jeg synes det er best å lære inn slalomen. Her er det selvsagt også «mange veier til rom», men jeg vil påstå at hundene blir veldig sikre i slalom og at de ganske snart kan gå en selvstendig slalom med denne treningsmåten. Det betyr derimot ikke at de er ferdig utlært i slalomen, men både hund og eier får en rask og tydelig fremgang – og det er jo gøy! Ja, det er shaping ;)) Jeg har faktisk klart å få kursdeltakere som følger denne måten, til å gå en selvstendig slalom i løpet av en helg. Noe både kursdeltakerene, hundene og jeg er stolt av!   Det aller vanskeligste i slalom er å få hunden til å søke selvstendig den riktige inngangen, derfor begynner man med dette. Jeg vil påstå at det er viktig å trene inngang med bare 2 - 4 ...

APPORT

Denne øvelsen bygger vi opp over prinsippet ”BAKLENGS KJEDING” som går ut på å starte med å lære hunden avslutningen på en øvelse først. Det å belønne siste leddet i en øvelse først, gjør at hunden ”går fra” noe nytt (feks nest siste moment), til noe kjent (siste moment). Dette har vist seg å være veldig effektivt, og belønningen blir en drivkraft i seg selv for resten av kjeden. På grunn av dette er baklengskjeding veldig godt egnet til øvelser der det inngår mange momenter, som feks apportering, melding mm. Man kan likevel ikke sette en øvelse sammen baklengs, før hunden kan alle delmomentene i øvelsen. Kan den først det, skal det være lett å kjede sammen øvelsen. Får man problemer går man tilbake og plukker ut det momentet som ikke er godt nok. Så trener man mer på det. Når det dårlige momentet er på plass igjen, kan man sette sammen øvelsen på nytt – baklengs. HVA TRENGER DU AV UTSTYR TIL APPORTØVELSEN? • En apportgjenstand. • En skål med GODE, og helst myke, godbiter. • Del godbit...

Velkommen Turboline Key!

Ficus ønsker Key velkommen Da vi mistet Tara i våres, ble jeg ganske fort klar over at Eivind kom til å ønske seg en ny border før det var gått alt for lang tid. Så da jeg var på hovedkurs i Voss med Ficus, kom jeg på samme lag som Bente Langhelle (som har godkjent redningshund, men som nå var begynt å trene med border collien sin, Mini). Det er en utrolig mentalt sterk border – etter min mening. Hun var også veldig sosial, lærevillig og et arbeidsjern. Jeg falt pladask for henne (hun minnet mye om Tara...). Så da Bente fortalte at hun var paret dagen før hun dro på hovedkurs nølte jeg ikke engang før jeg sa - «sett oss på valpeliste – en liten tispe, takk» ;) Jeg dro hjem og tenkte ikke så mye mer på dette – bortsett fra at jeg selvfølgelig fortalte det til Eivind. Han sa ikke så mye.... Så i høst, sier Eivind plutselig at han kunne tenke seg valp nå i vinter. Til sommeren har vi ikke planer om å reise utenlands - og Dewey holder nok ikke så mange år til blant norges beste ...