mandag 18. mars 2013

Figurant - og en litt spesiell runderings trening

På lørdag som var var det "prøvedag" igjen - og "dumme" meg hadde meldt meg som figurant.... Tone var også veldig overrasket over at det var vi 2 som satser på A i år som hadde meldt oss som figuranter. Vi trenger nemlig egentlig tiden til å trene selv, siden vi snart skal opp til prøve..... - men jeg tenkte som sånn at hvis jeg vil andre skal stille som figurant for meg - så må jeg stille opp for dem. Jeg vet i alle fall at jeg gjerne stiller opp både for de som er dommere, og for de som trofast har vært figuranter gang på gang - år etter år :)

Lørdagen startet med at vi skulle tråkke over hele runderingsløypa, siden det var snø noen steder der - og det tok sin tid....

Vi tråkker runderingsløypa

Bjørn Erik og Herman var allerede godt i gang da jeg kom kl. 10.00 og vi tråkket i vei til ca 11.30. Hundene våre var med og vi la inn noen søk på hverandre underveis - for å utnytte tiden.
På den måten ble Ficus figuranthund for begge de to andre hundene på en gang - det ble litt mye for henne. Meldingsmomentet gikk bra, men da jeg skulle belønne de to andre ble det litt mye. Bjørn Erik fikk kaldt Ficus til seg, og da gikk det bedre.

Før Ficus skulle søke ble de to andre hundene puttet i bilene - da jeg ikke ville ha det momentet med i søket enda (ville fortsette å trene på det vi holder på med - ikke legge inn nye ting). Så jeg ruslet oppover midtlinja (motsatt vei av normalt) mens Herman og Bjørn Erik tuslet rundt ute i terrenget. Vitsen var bare at Ficus selvstendig skulle dra ut og undersøke - aller helst også rundere...... Hun hadde ikke utstyr på seg, så det skulle være direkte belønning. Ficus begynte faktisk også så smått å gå ut på hver side, og fikk til slutt 2 fine slag. Ett blindt og så funn av Bjørn Erik. Det var så meningen at hun skulle få Herman på overvær på motsatt side, men han misforstod og fulgte etter oss slik at det momentet falt i fisk. Ficus fikk uansett et fint selvstendig slag på han også til slutt.

Så kom Otto og Paul og fikk en liten runderingsøkt før prøvene var i gang.

Både Aslak og Bente bestod forresten runderingen - Gratulerer :D

Etterpå var vi figuranter for Isi og Tone.

Så tok jeg ut Ficus - bare for å lufte litt, før jeg dro hjem. Jeg valgte å lufte i "lilleløypa" siden jeg visste at Herman trente i den andre. Da vi var ca halvveis i lilleløypa dro Ficus ut på et aldeles nydelig slag - dette var jeg ikke forberedt på, men jeg belønnte med det jeg hadde på meg og var kjempeblid. Det resulterte i at hun gjentok prossedyren hele 3 ganger til - og da var vi ved hovedveien ;) Jeg må tilstå at jeg er superfornøyd med dette - så da ble det en god dag for oss også - tross alt :D
Var hjemme litt over 18.00 om kvelden - så det ble en lang dag....

 

Ingen kommentarer: