torsdag 4. april 2013

På trening i går fortsatte oppturen.... :)


En fornøyd Ficus etter ca 500 meters rundering :)


Etter mye om og men fordi vi bare var 2 påmeldte på trening, ble vi likevel 3 stykker og da fikk alle trent på det de ville :)
Vi møttes utenfor hos Bjørn, og trente i terrenget rundt der han bor.
Aller først gikk Gro Elin og jeg en luftetur med hundene vår - for å gjøre meg litt kjent i terrenget. Mens vi gjorde det, la Bjørn ut et spor for Storm (og Gro Elin)

Førstemann ut var valpen til Bjørn (som jeg aldri husker navnet på - noe på K...), han skulle trene rundering.
Så var det Ficus og meg - og til slutt Krimp, før Storm fikk gått sporet sitt - med oss andre hengende etter..... ;)

Storm og Gro Elin går spor

Denne kvelden ville jeg teste om all treningen vi har holdt på med har hatt noen effekt, så derfor ba jeg om 2 figuranter et eller annet sted på de 200 første meterne. Når de så var funnet ville jeg også ha 2 figuranter på de neste 300 meterne.

Ficus var ikke helt med, med en gang - hun datt ut pga noen store fugler som "herjet" rett over hodet på oss, men da jeg først fikk henne avgårde gikk hun veldig bra - og fikk funn av Gro Elin.
Så bar det avgårde med tomslag og passeringer... - og Ficus gikk ganske bra. Noen steder var jeg ikke helt fornøyd og da hun ble varm og tørst, sleit vi litt med å komme videre. Heldigvis kom vi til slutt til en plass der hun kunne få noe vann, og da løsnet det igjen :)

Denne kvelden testet jeg virkelig ut om vi var klare for prøve. Jeg sendte på nytt når jeg ikke syntes hun gikk langt nok - både på motvind- og medvinds- siden, jeg lot som jeg ikke så at hun egentlig hadde melding da hun stoppet for å drikke - og bare sendte henne ut på motsatt side. Faktisk så gikk hun også ut!
Jeg kaldte henne inn da hun hadde fert av figurant og hun var (heldigvis ;) ulydig, gjorde funn - og meldte på Bjørn som lå gjemt bak en stor trestamme. Denne løp hun bortover mens hun tok bittet sa Bjørn :)

Belønning hos fig.
 
Ficus jobbet kolosalt bra egentlig, for det var ikke lett terreng og jeg tok ingen hensyn til henne. Hun vegret seg ikke i det hele tatt for å gå og hadde bra fart ut også :) Et par stopper var det, men ikke slik som tidligere - og hun gikk ut uten problemer likevel. Stoppene kom da hun tydelig trodde hun hadde hele kontrollen (- og det hadde hun nok også), men jeg ville at hun skulle gå likevel og jeg prøvde å behandle henne som om det var en prøve.... Det gikk overraskende bra :)

Midt i løypa, rett etter de ca 200 meterne - og funn av Bjørn, fikk vi en ny utfordring - for da kom det en som ville lufte hunden sin der jeg skulle sende Ficus. Vi ventet litt, men han ville ikke flytte seg, så da valgte jeg å bare prøve å sende henne likevel. Selvfølgelig fikk hun overvær av mannen med hunden, og satte avgårde. Han oppdaget at han kanskje var i veien og fortet seg videre. Ficus økte farten, men oppdaget så at det var en hund der også, og da bråsnudde hun og kom tilbake til meg. Dette er jeg fornøyd med, sden vi ikke har trent på figurant med hund mer en en gang - og jeg vet egentlig ikke om jeg vil det heller......

Etter denne episoden gikk det veldig bra, bortsett fra det med melding og drikking.... Første gang sendte jeg som sagt hunden videre som om ingenting var skjedd, da var hun veldig tydelig på at hun ville ha belønning hos figuranten da hun kom 2 gang, men heldgvis hadde Gro Elin fulgt med, og forble passiv. Neste gang det skjedde, valgte Ficus å løpe tilbake til figuranten selv - uten å komme inn til meg og da meldte hun greit.

Alt i alt en fin trening som jeg er godt fornøyd med. Ficus hadde noen knallslag enkelte steder og jeg tror jeg klarte å skjerpe meg og stort sett i alle fall, gjøre slik jeg skulle. En gang glapp det ut "runder" fra meg, men ellers var jeg flink (tror jeg... ;) Jeg måtte også inn med "nei" et par ganger, og det fungerte slik at Ficus stoppet med snusingen og bare satte opp tempo utover - så her overrasket hun meg stort!
Ellers skrøyt jeg av henne når jeg var veldig fornøyd, og hun virket glad og ivrig da vi gav oss.

Jeg er superfornøyd med treningen. Takk til de flinke figurantene Gro Elin og Bjørn - og takk til Bjørn Erik som har hjulpet meg masse på veien dit vi er kommet, med effektive tilbakemeldinger :D

Ingen kommentarer: