Gå til hovedinnhold

Oppsummering - resten av uke 36

Fredag våknet jeg av at Eivind litt "halvhysterisk" vekket meg med beskjed om at Dewey hadde hoppet ut vinduet om natta (må ha vert om morgenen - for jeg var ute med alle 3 klokka 05.00 - fordi de var så urolige).
Eivind så han i speilet på bilen da han skulle på jobb.....

Dewey har denne sommeren blitt livredd tordenvær - aner ikke hvorfor. Vinduet på hunderommet stod oppe og Dewey valgte å hoppe ut da det bråkte som verst - jeg sover ekstremt godt i sånn vær.....
Det har aldri skjedd før. Er ca 5 meter ned, der han hoppet - og masse hagemøbler i tre under. Han hadde råflaks at han ikke ble alvorlig skadet.
Vi dro til dyrlegen med en gang de åpnet. Her ble Dewey gjennomrøntget. Alt så bra ut men bløtvev, sener og muskler hadde nokk fått noen smell.
Dyrlegen var forresten overrasket over hvor fint skjellettet til Dewey var - han er tross alt snart 9 år og brukt aktivt. Hofter og alle ledd var bare nydelige - DET er godt å vite :)

Nå er Deweygutten sykemeldt i minst 10 dager. Han må få denne tiden på seg slik at kroppen heles ordentlig. Han går også på smertestillende. (Han skreik da dyrlegen undersøkte han).
Men godgutten hadde voldsomme forventningsbjeff da vi kom inn til dyrlegen - så det er tydelig at han vet at her får han hjelp.
Han hoppet også selv opp på røntgenbordet - og la ene labben på røntgenplata, før jeg fikk sukk for meg. Da var han allerede godt neddopa og stod og sjanglet ved siden av meg. Skulle tro han skjønte hva han skulle  ;)
Nå skal Dewey igjen bare ha tisseturer. Rett ut og rett inn - det er et hardt liv for han....

Hele dagen min gikk til Dewey på fredag, derfor måtte jeg få gjort en del ting på lørdag - dermed gikk hele Nrh treningen i vasken....
Jeg ville likevel trene, så jeg startet dagen med en kickbiketur med de to jentene (etter lufting). Deretter la jeg ut et spor til Ficus. Så var det hjem og ordne i stand en del rallyting til dømming søndag. På ettermiddagen ble det asfaltspor på begge jentene. Jeg la ut fire spor på alt fra 20 - 70 meter. Liggetiden på Key sine spor ble 15 og 20 minutter - hun har aldri gått asfaltspor før, men hun satte nesa i bakken allerede ved bilen og dro på riktig spor. Jeg er imponert over henne :)
I andre spor fikk hun også 3 vinkler - men det taklet hun lett!

Ficus durte også av gåre i sine spor. Sporene hadde en liggetid på 35 og 40 minutter. Hun dro sånn i sporlina at jeg nesten ikke klarte holde henne. Jeg ble helt satt ut. Denne gangen jobbet hun virkelig knallbra. Ingen forsøk på å finne sporet i grøften heller. Ficus jobbet med vinkler som en liten helt, midt på asfalten. Jeg er super imponert og stolt over henne - dette var over alle forventninger :)
Som belønning fikk jentene "feltsøk" - og begge to var flinke :)

På kvelden gikk vi så det sporet jeg først hadde lagt ut. Det var på ca 200 meter, men det gikk i beferdet område - også over sti.
Da vi startet merket jeg med en gang at det hadde vært andre i området, for Ficus slo på spor om og om igjen - og det var ikke der jeg hadde gått..... Så endelig fikk hun satt seg på mitt spor og da bar det av gåre helt riktig. Hun hadde et par sportap, men hun fant raskt sporet igjen. På slutten gikk sporet rett forbi en bygning med full fest ute..... og da hun gikk av der, ledet jeg henne inn på sporet lengre oppe - hadde rett og slett ikke lyst å utsette henne for noe tull mens hun gikk spor.
Jeg er superfornøyd også med dette sporet. Jeg klarer å lese henne bra nå. Jeg tror også at jeg er begynt å se forskjell på når hun går ferske spor og når hun går gamle spor - men det må jeg jobbe litt mer med for å bli helt sikker. Sporet hun gikk ble litt over 9 timer (da kunne jeg ikke vente lengre, av diverse årsaker)

Søndag dro jeg tidlig hjemmefra for å dømme et dobbeltstevne i Rally. Sted - Haugesund.
Det va en flott gjeng  med deltakere - i alle 4 klassene, som alle gjorde sitt beste i banen. Noen var litt uheldige..., og mange gjorde det veldig bra! Det ble en lang, men fin dag :)

Hjemme hadde Ficus gått to feilfrie løp i respitten med Eivind - så da må jeg vel være fornøyd med henne denne dagen også ;)

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Slalom

  Bildene er av Tara, sommeren 2008    Slalom Dette er et agilityhinder (hvis noen måtte lure ;)   Slalom er et av de hinderne som tar lengst tid å lære hunden...... I dag har jeg derfor tenkt å si hvordan jeg synes det er best å lære inn slalomen. Her er det selvsagt også «mange veier til rom», men jeg vil påstå at hundene blir veldig sikre i slalom og at de ganske snart kan gå en selvstendig slalom med denne treningsmåten. Det betyr derimot ikke at de er ferdig utlært i slalomen, men både hund og eier får en rask og tydelig fremgang – og det er jo gøy! Ja, det er shaping ;)) Jeg har faktisk klart å få kursdeltakere som følger denne måten, til å gå en selvstendig slalom i løpet av en helg. Noe både kursdeltakerene, hundene og jeg er stolt av!   Det aller vanskeligste i slalom er å få hunden til å søke selvstendig den riktige inngangen, derfor begynner man med dette. Jeg vil påstå at det er viktig å trene inngang med bare 2 - 4 ...

APPORT

Denne øvelsen bygger vi opp over prinsippet ”BAKLENGS KJEDING” som går ut på å starte med å lære hunden avslutningen på en øvelse først. Det å belønne siste leddet i en øvelse først, gjør at hunden ”går fra” noe nytt (feks nest siste moment), til noe kjent (siste moment). Dette har vist seg å være veldig effektivt, og belønningen blir en drivkraft i seg selv for resten av kjeden. På grunn av dette er baklengskjeding veldig godt egnet til øvelser der det inngår mange momenter, som feks apportering, melding mm. Man kan likevel ikke sette en øvelse sammen baklengs, før hunden kan alle delmomentene i øvelsen. Kan den først det, skal det være lett å kjede sammen øvelsen. Får man problemer går man tilbake og plukker ut det momentet som ikke er godt nok. Så trener man mer på det. Når det dårlige momentet er på plass igjen, kan man sette sammen øvelsen på nytt – baklengs. HVA TRENGER DU AV UTSTYR TIL APPORTØVELSEN? • En apportgjenstand. • En skål med GODE, og helst myke, godbiter. • Del godbit...

Hvordan lære hunden å leke

Dette er en treningssak. Mitt råd er å bruke en leke som dere kan bruke sammen. Eksempel på slike leker er: Knyttet tau, skinnfille, ball - og kong med snor, samt diverse draleker (det finnes masse å velge mellom). Bruk helst en leke med lang tau. 1,5 – 2 meter er flott. Baller er en "ego-leker" og fører for mange hundeeiere, til at hunden tar leken og stikker av med den. Dette kan likevel unngås bare man passer på å bytte. Å bytte er ganske lett for de fleste, men enkelte kan behøve hjelp for å komme igang. Er du usikker på hvordan du bytter, vil jeg heller anbefale den type draleke som du kan holde fast i slik at du unngår problemet til du har lært deg riktig bytteteknikk. Om du vil ha leker med eller uten pip, bestemmer du. Tenk uansett igjennom hvordan din valp er før du tar et valg. Er valpen din «bitegal» tror jeg det er best for folk flest å unngå pipeleker til hunden er over bitestadiet. Dette fordi hvis man har et «valpebitingproblem» kan det fort forsterkes me...