søndag 4. januar 2015

Key i NRH

Da har Key debutert i NRH sammenheng.

Siden Ficus ikke skal trene noe særlig en stund fremover nå, vil Key få være med på NRH treningene som stedfortreder i tiden som kommer. Foreløpig er det for min skyld - jeg trenger å få fortsette å trene/være med på treningene i NRH pga helsa mi. Det jeg er "redd for" er at Key skal vise seg å være så flink som jeg tror - hva skal jeg gjøre da....?  Vet ikke hvor populært det er å trene opp enda en hund - når jeg så vidt har rukket å godkjenne en... jeg velger likeve å ta tingene som de kommer - det var ikke planlagt fra starten å pare Ficus rette etter godkjenning - det bare ble sånn.... Jeg vet jo hva noen mener om dette (jeg selv inkludert...), men siden Ficus er ganske ung enda - håper jeg likevel på at vi kan gjøre en god jobb i NRH i fremtiden. Vi rakk å få være med på ett søk da - dagen etter godkjenning! Det var søk etter antatt omkommet, så hjertet mitt dunket ganske hardt da vi søkte. Jeg var faktisk til og med kvalm før vi startet - men tror det var av spenning. Da vi først var i gang tror jeg vi jobbet ganske bra, - begge to.

Key var som sagt med meg i går.
Jeg har trent henne litt i apportering og løsbitt meldig på gjenstand - men aldri melding på mennesker. Derfor startet jeg første økt med meldingstrening. Allerede på 4 slag meldte hun på full lengde. hun hadde fine meldinger og avleveringer. Hun mistet bittet et par ganger, men plukket det opp igjen med en gang uten hjelp - så jeg godtok dette, denne dagen....
Lek ute hos fremmede figuranter gikk veldig bra, til tross for at hun ikke har lekt med fremmede før - jo forresten, to ganger har hun vært med på overværsøk....

Påvisningen var ikke helt på plass (Key måtte ha litt hjelp), men med litt erfaring vil nok dette komme. Er ikke så lett å trene dette alene ;)

Tror Key hadde 10 slag med aktiv lek på alle slagene før vi gav oss.

I økt 2, startet vi med synlig figurant. Denne gangen var det flere folk på midtlinja, figurantene var stort sett i skjul (full lengde) - og jeg krevde mer av Key. Hun fikk påvirkning på alle slagene, da hun trenger å få trent inn runderingsmønsteret, men hun måtte søke etter figurantene og hun meldte med løsbitt hele tiden. En figurant ville hun ikke forlate (kjekke Oddvar ;) ), så da måtte jeg rope på henne. Ett par ganger sendte jeg henne på nytt da hun slapp bittet (fordi hun ville over på motsatt side og finne Oddvar... - så det ut om...).
Jeg vet ikke om jeg var helt rettferdig - kunne vel gjort det enklere for henne...., som sagt jeg krevde mye av henne denne dagen.
To ganger lot jeg henne (mot mine prinsipper) bare plukke opp bittet selv - dette gjorde hun uten kommando fra meg, derfor tillot jeg det. Jeg syntes det var grenser for hvor mye jeg skulle kreve av henne på en gang...

Også i andre økt måtte hun ha hjelp på påvisningene da dette fortsatt er nytt for henne, men vi skal se om det ikke løsner neste gang - jeg har en plan (- takket være John....)

Dette (halve) bildet som Trude Hell har tatt, vier oss etter første økt. Begge to er ganske fornøyde :)


Ingen kommentarer: