Gå til hovedinnhold

Fionia-Cup og ferie 2016

Nok en gang fikk vi være med på en ukes agility konkurranse i Danmark. Det er alltid rift om disse plassene og vi blir så glade for å få være med.
Brifing, Fionia-Cup
I år foregikk konkurransen på Fyn.
Vi hadde bare 2 hunder som kunne gå konkurranser i år, noe som var litt rart. For selv om det er begrenset påmelding, så er vi jo egentlig 3 handlere og kan da gå til sammen 15 løp (5 løp på hver). Nå ble det til at Eivind gikk med Ficus og Maia med Key, mens jeg jobbet. Dewey konkurrerer ikke lengre og Myija og Iver er for unge. Eivind gikk første dagen med Key selv - bortsett fra hopp, men det ble litt kaotisk og det var langt til campingplassen derfor var det bedre at Maia gikk alle løp med henne. Vi hadde ikke med telt da det aldri har vært ett problem tidligere på Fionia. Nå var opplegget nytt og dermed bommet vi litt. Men da vet vi det til om 3 år.


Vi startet turen fra Stavanger, via Sandefjord og Sverige. I Sverige overnattet vi på en koselig liten campingplass - "Silverlyckan".
Her hadde vi en fin ettermiddag og morgen - med blåbærplukking både for meg og hundene, før vi fortsatte mot Danmark.

Bil og vogn klar til  avreise.


Ficus plukker blåbær for harde livet - næringsvett har hun i alle fall.
Neste dag tok vi båt til Sjælland og kjørte til Korsør for å hilse på min gamle moster og onkel som bor der. På en rasteplass, plukket den snille mannen min bringebær til meg mens han luftet hundene og jeg fikk servert Cava og bringebær mens vi kjørte videre.


I Korsør overnattet vi på en campingplass ca 2 km fra moster og onkel (vi har campet der tidligere). Eivind kjørte så bilen bort til dem (så vi slapp å gå hjem - vi var litt slitne etter den lange kjørturen), og jeg gikk med hundene så de fikk strukket litt på beina. 
Moster Bith og onkel Paul har alltid hundesnop i skapet - så alle 3 fikk masse godis. Jeg er temmelig sikker på at Dewey og Ficus kjente seg igjen også, litt usikker på Key.

Det ble en koselig kveld for oss alle sammen. Vi fikk også lunch neste dag - på en restaurant, før vi dro videre til Fyn. En fin tur om en noe langt å kjøre.

På vei til moster og onkel.
Key koser seg i skyggen.
Hos moster og onkel.
Eivind rydder opp etter Deweys graving etter kjølig underlag...





















Fremme i Ringe der cupen skulle være, rigget vi oss til og så kunne vi ta det med ro til neste dag når konkurransene startet.

Camp 4, en sein kveld.
Værgudene var varierte i år. Fra plaskregn til solgløtt, men egentlig ok vær for hundene.
Selv jobbet jeg 3 - 5 timer hver dag, og siden det var ett stykke til Campingen (og do) ble det noen kilometer å gå i løpet av uka, også for meg som ikke var med på løpene.
God stemning på premieutdelingen. Her er det Kristine fra SBK som er på pallen fra Norge.
Ficus venter på å få gå finaleløpet.

Finalebanen

Oppfinnsom dommer i finalebanen ;)

Resultatmesig kunne det vært bedre, men også verre.
Ficus kom seg igjennom til finalen, men disket dessverre på 3 siste hinder - da klarte ikke Eivind å følge henne opp pga krampe i låret. De lå veldig bra an så surt var det, men sånn er dette gamet. Man har aldri en garanti.

4 plass i åpen hopp på Ficus og Eivind.
En av premiene Ficus vant.
Resultater fra Fionia-Cup 2016:

Søndag fikk vi overraskende besøk av Eivinds søster Vigdis, og svogeren Micke. Det var koselig - selv om jeg satt i regel-endring-møte for Rallylydighet sammen med resten av gruppa, på skype.

Onsdag er alltid fridag, etter fest for alle deltakerne tirsdag kveld.
Fridagen gjorde vi ingenting annet en å se på "dødsbold" - en form for kanonball med egne "Trane-regler". Norge ble døpt "Fjellapene" og var med 3 runder før de røyk ut i siste heat. Flere fra Sbk var med Anita, Kristine, Johnny, Ingve og Eivind gjorde en god innsats. I tillegg til Silje og søsteren hennes fra Østlandet.

Hoppløp, Ficus og Eivind. 5 plass i Åpen klasse.

Resten av uka forløp greit. Savnet litt det sosiale med deltakere fra hele verden, men været var ikke på vår side i år. Det ble derfor bare en felles grilling, men vi gikk ut og spiste sammen flere stykker 2 ganger. God mat og koselig det også.

Da uka var ferdig dro vi til Vigdis og Micke på besøk. Her fikk vi god middag og hadde en fin kveld og formiddag sammen - før vi dro videre mot hytta (huset) vi hadde leid på Jylland sammen med alle barna, svigerbarn og barnebarna våre.
Familieferien startet bra, men allerede andre dagen ble jeg utsatt for en liten ulykke og dermed ble det ikke den aktive ferien jeg hadde tenkt.

Huset vi leide, med plass til 18 personer - vi var 13.
Benjamin og Therese Linnea leker med hundene.

Bassenget ble flittigbrukt av både store og små.
God plass til alle,
enten man vil ha fred og ro eller være sosiale.
Hallen, med 2 dører ut
- var 5 utganger totalt i huset.
 
Uteaktiviteter ble det også tid til.
Ble en del spilling,
når været ikke var helt med oss.
Lego var en fin aktivitet for både store og små.
Therese Linnea kjøpte seg agilitybane i lego
 da de var på legoland.

Gresshoppejakt.
Michael Bredo
Michael Bredo på krabbetur.
Therese Linnea feirer 4 års dagen sin
Jørgen leker enhjørning
Fargelegging ble også en populær aktivitet.

På vei hjem igjen dro vi innom moster Tut og onkel Jørns gamle bodsted i Snedsted, det var noe forfallent og tydelig ikke en helårsbolig lengre. Vi var også innom Skyum kirke for å se til mormors gravsted. 

Skyum kirke.
Mormor.





Etter 2 dager på Thy Champing (ganske bra forresten), var det på tide å vende nesen hjem. 
Vi venter på båten i Hirtshals.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Slalom

  Bildene er av Tara, sommeren 2008    Slalom Dette er et agilityhinder (hvis noen måtte lure ;)   Slalom er et av de hinderne som tar lengst tid å lære hunden...... I dag har jeg derfor tenkt å si hvordan jeg synes det er best å lære inn slalomen. Her er det selvsagt også «mange veier til rom», men jeg vil påstå at hundene blir veldig sikre i slalom og at de ganske snart kan gå en selvstendig slalom med denne treningsmåten. Det betyr derimot ikke at de er ferdig utlært i slalomen, men både hund og eier får en rask og tydelig fremgang – og det er jo gøy! Ja, det er shaping ;)) Jeg har faktisk klart å få kursdeltakere som følger denne måten, til å gå en selvstendig slalom i løpet av en helg. Noe både kursdeltakerene, hundene og jeg er stolt av!   Det aller vanskeligste i slalom er å få hunden til å søke selvstendig den riktige inngangen, derfor begynner man med dette. Jeg vil påstå at det er viktig å trene inngang med bare 2 - 4 ...

APPORT

Denne øvelsen bygger vi opp over prinsippet ”BAKLENGS KJEDING” som går ut på å starte med å lære hunden avslutningen på en øvelse først. Det å belønne siste leddet i en øvelse først, gjør at hunden ”går fra” noe nytt (feks nest siste moment), til noe kjent (siste moment). Dette har vist seg å være veldig effektivt, og belønningen blir en drivkraft i seg selv for resten av kjeden. På grunn av dette er baklengskjeding veldig godt egnet til øvelser der det inngår mange momenter, som feks apportering, melding mm. Man kan likevel ikke sette en øvelse sammen baklengs, før hunden kan alle delmomentene i øvelsen. Kan den først det, skal det være lett å kjede sammen øvelsen. Får man problemer går man tilbake og plukker ut det momentet som ikke er godt nok. Så trener man mer på det. Når det dårlige momentet er på plass igjen, kan man sette sammen øvelsen på nytt – baklengs. HVA TRENGER DU AV UTSTYR TIL APPORTØVELSEN? • En apportgjenstand. • En skål med GODE, og helst myke, godbiter. • Del godbit...

Hvordan lære hunden å leke

Dette er en treningssak. Mitt råd er å bruke en leke som dere kan bruke sammen. Eksempel på slike leker er: Knyttet tau, skinnfille, ball - og kong med snor, samt diverse draleker (det finnes masse å velge mellom). Bruk helst en leke med lang tau. 1,5 – 2 meter er flott. Baller er en "ego-leker" og fører for mange hundeeiere, til at hunden tar leken og stikker av med den. Dette kan likevel unngås bare man passer på å bytte. Å bytte er ganske lett for de fleste, men enkelte kan behøve hjelp for å komme igang. Er du usikker på hvordan du bytter, vil jeg heller anbefale den type draleke som du kan holde fast i slik at du unngår problemet til du har lært deg riktig bytteteknikk. Om du vil ha leker med eller uten pip, bestemmer du. Tenk uansett igjennom hvordan din valp er før du tar et valg. Er valpen din «bitegal» tror jeg det er best for folk flest å unngå pipeleker til hunden er over bitestadiet. Dette fordi hvis man har et «valpebitingproblem» kan det fort forsterkes me...