onsdag 3. august 2016

Fionia-Cup og ferie 2016

Nok en gang fikk vi være med på en ukes agility konkurranse i Danmark. Det er alltid rift om disse plassene og vi blir så glade for å få være med.
Brifing, Fionia-Cup
I år foregikk konkurransen på Fyn.
Vi hadde bare 2 hunder som kunne gå konkurranser i år, noe som var litt rart. For selv om det er begrenset påmelding, så er vi jo egentlig 3 handlere og kan da gå til sammen 15 løp (5 løp på hver). Nå ble det til at Eivind gikk med Ficus og Maia med Key, mens jeg jobbet. Dewey konkurrerer ikke lengre og Myija og Iver er for unge. Eivind gikk første dagen med Key selv - bortsett fra hopp, men det ble litt kaotisk og det var langt til campingplassen derfor var det bedre at Maia gikk alle løp med henne. Vi hadde ikke med telt da det aldri har vært ett problem tidligere på Fionia. Nå var opplegget nytt og dermed bommet vi litt. Men da vet vi det til om 3 år.


Vi startet turen fra Stavanger, via Sandefjord og Sverige. I Sverige overnattet vi på en koselig liten campingplass - "Silverlyckan".
Her hadde vi en fin ettermiddag og morgen - med blåbærplukking både for meg og hundene, før vi fortsatte mot Danmark.

Bil og vogn klar til  avreise.


Ficus plukker blåbær for harde livet - næringsvett har hun i alle fall.
Neste dag tok vi båt til Sjælland og kjørte til Korsør for å hilse på min gamle moster og onkel som bor der. På en rasteplass, plukket den snille mannen min bringebær til meg mens han luftet hundene og jeg fikk servert Cava og bringebær mens vi kjørte videre.


I Korsør overnattet vi på en campingplass ca 2 km fra moster og onkel (vi har campet der tidligere). Eivind kjørte så bilen bort til dem (så vi slapp å gå hjem - vi var litt slitne etter den lange kjørturen), og jeg gikk med hundene så de fikk strukket litt på beina. 
Moster Bith og onkel Paul har alltid hundesnop i skapet - så alle 3 fikk masse godis. Jeg er temmelig sikker på at Dewey og Ficus kjente seg igjen også, litt usikker på Key.

Det ble en koselig kveld for oss alle sammen. Vi fikk også lunch neste dag - på en restaurant, før vi dro videre til Fyn. En fin tur om en noe langt å kjøre.

På vei til moster og onkel.
Key koser seg i skyggen.
Hos moster og onkel.
Eivind rydder opp etter Deweys graving etter kjølig underlag...

Fremme i Ringe der cupen skulle være, rigget vi oss til og så kunne vi ta det med ro til neste dag når konkurransene startet.

Camp 4, en sein kveld.
Værgudene var varierte i år. Fra plaskregn til solgløtt, men egentlig ok vær for hundene.
Selv jobbet jeg 3 - 5 timer hver dag, og siden det var ett stykke til Campingen (og do) ble det noen kilometer å gå i løpet av uka, også for meg som ikke var med på løpene.
God stemning på premieutdelingen. Her er det Kristine fra SBK som er på pallen fra Norge.
Ficus venter på å få gå finaleløpet.

Finalebanen

Oppfinnsom dommer i finalebanen ;)

Resultatmesig kunne det vært bedre, men også verre.
Ficus kom seg igjennom til finalen, men disket dessverre på 3 siste hinder - da klarte ikke Eivind å følge henne opp pga krampe i låret. De lå veldig bra an så surt var det, men sånn er dette gamet. Man har aldri en garanti.

4 plass i åpen hopp på Ficus og Eivind.
En av premiene Ficus vant.
Resultater fra Fionia-Cup 2016:

Søndag fikk vi overraskende besøk av Eivinds søster Vigdis, og svogeren Micke. Det var koselig - selv om jeg satt i regel-endring-møte for Rallylydighet sammen med resten av gruppa, på skype.

Onsdag er alltid fridag, etter fest for alle deltakerne tirsdag kveld.
Fridagen gjorde vi ingenting annet en å se på "dødsbold" - en form for kanonball med egne "Trane-regler". Norge ble døpt "Fjellapene" og var med 3 runder før de røyk ut i siste heat. Flere fra Sbk var med Anita, Kristine, Johnny, Ingve og Eivind gjorde en god innsats. I tillegg til Silje og søsteren hennes fra Østlandet.

Hoppløp, Ficus og Eivind. 5 plass i Åpen klasse.

Resten av uka forløp greit. Savnet litt det sosiale med deltakere fra hele verden, men været var ikke på vår side i år. Det ble derfor bare en felles grilling, men vi gikk ut og spiste sammen flere stykker 2 ganger. God mat og koselig det også.

Da uka var ferdig dro vi til Vigdis og Micke på besøk. Her fikk vi god middag og hadde en fin kveld og formiddag sammen - før vi dro videre mot hytta (huset) vi hadde leid på Jylland sammen med alle barna, svigerbarn og barnebarna våre.
Familieferien startet bra, men allerede andre dagen ble jeg utsatt for en liten ulykke og dermed ble det ikke den aktive ferien jeg hadde tenkt.

Huset vi leide, med plass til 18 personer - vi var 13.
Benjamin og Therese Linnea leker med hundene.

Bassenget ble flittigbrukt av både store og små.
God plass til alle,
enten man vil ha fred og ro eller være sosiale.
Hallen, med 2 dører ut
- var 5 utganger totalt i huset.
 
Uteaktiviteter ble det også tid til.
Ble en del spilling,
når været ikke var helt med oss.
Lego var en fin aktivitet for både store og små.
Therese Linnea kjøpte seg agilitybane i lego
 da de var på legoland.

Gresshoppejakt.
Michael Bredo
Michael Bredo på krabbetur.
Therese Linnea feirer 4 års dagen sin
Jørgen leker enhjørning
Fargelegging ble også en populær aktivitet.

På vei hjem igjen dro vi innom moster Tut og onkel Jørns gamle bodsted i Snedsted, det var noe forfallent og tydelig ikke en helårsbolig lengre. Vi var også innom Skyum kirke for å se til mormors gravsted. 

Skyum kirke.
Mormor.

Etter 2 dager på Thy Champing (ganske bra forresten), var det på tide å vende nesen hjem. 
Vi venter på båten i Hirtshals.

Ingen kommentarer: