Gå til hovedinnhold

Agilityhelg på Karmøy og en svipptur til Porsanger.

I år har alt vært rart. Det har blitt lite trening og lite stevner. Men forrige helg var familien ( - meg) en tur på Karmøy. Det ble en fantastisk helg resultatmessig, til tross for dyvåte hunder, mennesker og utstyr.

Rockrose debuterte i hopp med Maia. Spenningen var stor, men det gikk over all forventning. Lørdag startet de på hinder 3, løp noen hinder, før belønningen kom. Søndag startet de fra 1 hinder, men Maia syntes ikke hun var helt på nett, så løp med vilje forbi noen hinder og belønnet henne for å være med. Utenfor banen gikk det etter forventningene veldig bra hele helgen.

Ficus gikk 5 av 6 feilfrie løp i løpet av helgen. Hun vant begge agilityløpene, fikk 2 plass i ett hoppløp og disket ett, hadde feilfrie løp på lag, med to lagnapp og som 1 vinner lørdag, mens laget kom på 2(?) plass søndag.

Myija hadde også noen fine løp, minst 2 feilfrie - og hun fikk sitt første hopp Cert da hun slo mammaen sin med 3 sekunder. Ficus og Myja er nå begge ferdig nappet til NM på lag.

Lille skjønne Myija <3 

Selv var jeg på reise i nesten 20 timer forrige helg. Jeg var i Lakselv, Porsanger. Der dømte jeg til sammen nesten 90 ekvipasjer i løpet av helgen. Det var mye bra rallylydighet å se, noe som gledet hjertet mitt. Lørdag var det nesten ikke disk i det hele tatt. 0 disk i klasse 1. 0 disk i klasse 3. Ca halvparten disk i elite. I klasse 2 var det litt verre med bare en ekvipasje igjennom. Jeg er likevel kjempefornøyd!

Søndagen var det litt mer vanlig, med litt disk og litt spredning i klassene. Rart, da jeg selv mente at det var lørdagens baner som var vanskeligst. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Valper

  I går fikk vi 8 små pyreneiske gjeterhunder med korthåret hode. 3 gutter og 5 jenter. Det er få så store kull av denne rasen. Vi fikk derfor sjokk - selv om Crystal hadde spådd at det var 8, så trodde vi ikke helt på det. Vannet gikk 08.50 så da ingenting var skjedd 09.10 ringte jeg Crystal. (Jeg stoler veldig på henne når det gjelder hundene. Hun har gang på gang hjulpet oss). Da Crystal ikke svarte, ringte jeg dyrlegen for å få vite om jeg måtte søke hjelp. Det burde jeg sa de. Men så fikk jeg kontakt med Crystal og hun loset meg igjenom førstemann. Frøkna kom mens jeg var i mobilen med Crystal og hun kom med beina og baken først, så jeg måtte hjelpe henne ut. Det var selvsagt også den største av valpene. Hun var ganske livløs, men etter god hjelp fra Crystal over telefonen ble hun snart en aktiv krabat. Før jeg hadde fått lagt henne til hos Rockrose kom det nye pressveer og  Rockrose var i gang med nestemann. Jeg kjente på panikken, men Crystal snakket meg igjennom det. Hun notert

Slalom

  Bildene er av Tara, sommeren 2008    Slalom Dette er et agilityhinder (hvis noen måtte lure ;)   Slalom er et av de hinderne som tar lengst tid å lære hunden...... I dag har jeg derfor tenkt å si hvordan jeg synes det er best å lære inn slalomen. Her er det selvsagt også «mange veier til rom», men jeg vil påstå at hundene blir veldig sikre i slalom og at de ganske snart kan gå en selvstendig slalom med denne treningsmåten. Det betyr derimot ikke at de er ferdig utlært i slalomen, men både hund og eier får en rask og tydelig fremgang – og det er jo gøy! Ja, det er shaping ;)) Jeg har faktisk klart å få kursdeltakere som følger denne måten, til å gå en selvstendig slalom i løpet av en helg. Noe både kursdeltakerene, hundene og jeg er stolt av!   Det aller vanskeligste i slalom er å få hunden til å søke selvstendig den riktige inngangen, derfor begynner man med dette. Jeg vil påstå at det er viktig å trene inngang med bare 2 - 4 pinner. Dette fordi da f

APPORT

Denne øvelsen bygger vi opp over prinsippet ”BAKLENGS KJEDING” som går ut på å starte med å lære hunden avslutningen på en øvelse først. Det å belønne siste leddet i en øvelse først, gjør at hunden ”går fra” noe nytt (feks nest siste moment), til noe kjent (siste moment). Dette har vist seg å være veldig effektivt, og belønningen blir en drivkraft i seg selv for resten av kjeden. På grunn av dette er baklengskjeding veldig godt egnet til øvelser der det inngår mange momenter, som feks apportering, melding mm. Man kan likevel ikke sette en øvelse sammen baklengs, før hunden kan alle delmomentene i øvelsen. Kan den først det, skal det være lett å kjede sammen øvelsen. Får man problemer går man tilbake og plukker ut det momentet som ikke er godt nok. Så trener man mer på det. Når det dårlige momentet er på plass igjen, kan man sette sammen øvelsen på nytt – baklengs. HVA TRENGER DU AV UTSTYR TIL APPORTØVELSEN? • En apportgjenstand. • En skål med GODE, og helst myke, godbiter. • Del godbit